June 27, 2024

Pietonii traversează drumul în fața unui magazin H&M din Hong Kong.

Imagini Sopa |

Acțiunile H&M au scăzut cu peste 14% joi dimineață, după ce compania a raportat o creștere a profitului mai mică decât se aștepta în trimestrul al doilea și a pus la îndoială vânzările sale în iunie și țintele marjei de profit pe întregul an.

Începând cu ora 9:00, ora Londrei, acțiunea și-a redus ușor pierderile, scăzând cu 13%.

Al doilea cel mai mare retailer din lume a declarat că profitul operațional pentru perioada martie-mai a fost de 7,1 miliarde de coroane suedeze (672 de milioane de dolari), a arătat un sondaj Reuters, citând un sondaj al London Stock Exchange Group (LSEG). 7,37 miliarde.

Cu toate acestea, rezultatele din trimestrul II au fost încă mai mari decât cele 4,7 miliarde SEK raportate în aceeași perioadă a anului trecut.

Compania a mai spus că vremea rea ​​poate afecta vânzările în iunie și se așteaptă ca vânzările să scadă cu 6% în moneda locală față de aceeași perioadă a anului trecut.

Directorul executiv al H&M, Daniel Ervér, și-a exprimat îndoielile cu privire la capacitatea companiei de a îndeplini țintele marjei de profit în acest an, influențând și mai mult prețul acțiunilor.

„Ținta noastră de marjă operațională de 10% pentru întregul an 2024 rămâne neschimbată”, a spus el „Cu toate acestea, condițiile pentru a atinge acest nivel în acest an au devenit mai dificile, deoarece se evaluează că impactul asupra costurilor noastre de achiziții și a veniturilor din vânzări Factori externi. , inclusiv materialele și valuta, vor avea un impact negativ mai mare în a doua jumătate a anului decât ne așteptam.

El a adăugat că compania va continua să investească în experiențe online și în magazine, cu upgrade-uri la Paris, Milano, Berlin, Stockholm, Hamburg și Munchen, după New York, Londra și Tokyo.

Între timp, creșterea costurilor vieții și o încetinire a cheltuielilor post-pandemie pun presiune pe străzile și străzile mari. Vânzări cu amănuntul de lux.

La începutul acestei luni, compania-mamă Zara, Inditex, a raportat o încetinire a creșterii vânzărilor vânzări din primul trimestru Creștere față de anul trecut, dar se așteaptă o creștere în luna mai.

Între timp, gigantul de fast fashion fondat în China, Shein, a canibalizat comercianții europeni în timp ce se pregătește să se extindă în Europa. Cotate public la Londra.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *