June 27, 2024

La 1 februarie 2024, un vânzător aranja ceapă la o piață de legume din districtul Nagaon din Assam, nord-estul Indiei.

Fotografii Noor |. Fotografii Noor |

Acest raport provine din buletinul informativ „Inside India” al CNBC de săptămâna aceasta, care vă oferă știri oportune și perspicace și comentarii de piață despre puterea în curs de dezvoltare și despre marii jucători din spatele creșterii sale fulgerătoare. Îți place ce vezi? Vă puteți abonaAici.

mare poveste

Majoritatea oamenilor din India consideră curry fără ceapă a fi sacrileg.

Prin urmare, chiar și o ușoară modificare a prețului legumelor cu bulbi va deveni în curând un subiect pe mesele sute de milioane de oameni din întreaga țară.

Acest lucru a fost adevărat în ultimul an.

Potrivit Comitetului pentru piața produselor agricole Lasalgaon, cea mai mare piață angro de ceapă din India, prețul cepei crude a crescut cu 165% anul trecut. Prețurile la alte legume au crescut și ele, cum ar fi roșiile, care acum sunt aproape duble față de ce erau la această perioadă anul trecut.

Vremea rea ​​a fost responsabilă pentru mare parte din pagube. Seceta de anul trecut și valul de căldură în curs, relatează CNBC raportat înainte Aprovizionarea cu alimente de bază, cum ar fi cereale și legume, a fost întreruptă.

Temperatura în majoritatea părților țării este de aproximativ 4 până la 9 grade Celsius (7,2 până la 16,2 grade Fahrenheit) Peste medie pentru această perioadă a anului. Căldura a afectat cantități mari de legume recoltate și depozitate recent și amenință să oprească creșterea unei culturi proaspete.

Prețurile alimentelor au crescut cu 8,7% anual atât în ​​aprilie, cât și în mai, reprezentând aproape jumătate din coșul global de prețuri de consum. O creștere bruscă a costurilor alimentelor a menținut inflația generală peste ținta de 4% a băncii centrale, împiedicând reducerea ratelor dobânzii.

„Economia indiană rămâne expusă șocurilor transversale ale prețurilor alimentelor”, Michael Patra, guvernatorul adjunct al Băncii de Rezervă a Indiei, a declarat într-o declarație la cea mai recentă întâlnire de politică monetară. „Prețurile alimentelor îngreunează orice luare în considerare a unei posibile schimbări în poziția politicii monetare”, a adăugat el.

Cu toate acestea, Jayant Varma, un alt membru al comitetului de politică monetară al băncii centrale, care a votat pentru reducerea ratei dobânzilor, a declarat că menținerea ratelor mai ridicate pare a fi un „sacrificiu inacceptabil al creșterii mari”. Din punct de vedere politic, este puțin probabil ca încetinirea să fie de bun augur pentru nou-alesul guvern de coaliție condus de BJP.

Anxietatea a fost palpabilă în această săptămână, când guvernul a anunțat restricții asupra comercianților care depozitează grâu.

“Implementarea limitelor stocurilor este doar o opțiune. Avem multe alte instrumente la dispoziție pentru a ne asigura că prețurile la grâu nu cresc anormal”, a declarat reporterilor ministrul Alimentației Sanjeev Chopra, adăugând că nu există lipsă de grâu în țară.

Guvernul poate alege, de asemenea, să elimine taxele de import pentru grâu (în prezent 40%) pentru a reduce prețurile.

Cu toate acestea, prim-ministrul Narendra Modi va avea probleme dacă dorește să-i câștige pe fermierii țării înaintea alegerilor în două dintre cele mai mari state agricole ale țării de la sfârșitul acestui an.

Scăderea tarifelor ar permite importarea cerealelor din locuri mai ieftine și ar reduce costurile în India, dar ar reduce și profiturile pentru fermierii locali.

În prezent, prim-ministrul a ales să majoreze prețul orezului pe care guvernul este dispus să-l plătească fermierilor cu 5,4%, la aproximativ 275 de dolari pe tonă. Cerealele vor fi apoi redistribuite către familiile cu venituri mici fără costuri, devenind cel mai mare program de bunăstare alimentară din lume.

Există semne că este puțin probabil ca aceste presiuni ale costurilor să scadă în curând din cauza vremii severe. Săptămâna aceasta, cel puțin 200.000 de oameni au fost afectați de inundații în nord-estul Indiei, principala zonă producătoare de orez.

Cu toate acestea, mediul de creștere a inflației și a ratelor dobânzilor nu pare să descurajeze compania sau investitorii.

James Thom, directorul șef de fonduri al companiei, a declarat: „Când vorbiți cu companii indiene, chiar dacă inflația este de 6%, abia clipesc din ochi pentru că cresc în acest ritm. de două ori sau mai mult. abrdn New India Investment Trust, metoda sa de tranzacționare este similară cu ETF-ul londonez. „(Ei) au fost obișnuiți să opereze la acest nivel de inflație de zeci de ani”.

„Este doar norma”, a adăugat el.

Trebuie să știu

Furnizorii indieni ai Apple exclud femeile căsătorite de la locuri de muncă.Premierul Narendra Modi a cerut agențiilor guvernamentale să investigheze rapoartele despre furnizorii Apple Foxconn Femeia căsătorită i-a refuzat slujba de asamblare a iPhone-ului intern. Agenții de recrutare Foxconn și surse de resurse umane care au vorbit cu Reuters au spus că responsabilitățile familiale, sarcina și absenteismul mai mare sunt motive pentru care Foxconn nu a angajat femei căsătorite la fabricile sale. Foxconn a spus că „a respins cu tărie” acuzațiile.

Standard & Poor’s a îmbunătățit ratingul Adani Ports și a prognozat o creștere puternică a profitului. Agenția de rating de credit și-a îmbunătățit perspectivele Porturile Adani si Zona Economica Speciala Variind de la neutru la pozitiv, ceea ce indică faptul că compania este probabil să vadă Creștere rezistentă a câștigurilor și fluxului de numerar. Acțiunile din Adani Ports s-au triplat de când au atins minime în urma unui raport exploziv al vânzătorului în lipsă Hindenburg.

„Una dintre cele mai ieftine moduri” de a investi în boom-ul infrastructurii din India. Cheltuielile pentru infrastructură sunt în creștere, iar Arjun Jayaraman de la Causeway Capital Management este optimist. Stocuri de infrastructură pură (Conținutul abonaților) este de așteptat să beneficieze în mod semnificativ. De asemenea, Jayaraman consideră că, deoarece stocul este o întreprindere de stat, „riscul este foarte scăzut”.

Statele Unite au nevoie de mai mulți studenți indieni pentru a studia știința, spun diplomații americani. Kurt Campbell, secretar de stat adjunct, Susține că universitățile din SUA ar trebui să primească mai mulți studenți din India Studiați știința, nu veniți din China. El a subliniat că universitățile restricționează accesul studenților chinezi la tehnologii sensibile din cauza problemelor de securitate.

Ce s-a întâmplat cu piața?

Acțiunile indiene sunt pe drumul cel mai bun câștig lunar din acest an. acest frumos 50 Indicele s-a închis peste 24.000 de puncte pentru prima dată în această săptămână, în creștere cu 2%. Indicele a crescut cu 10% anul acesta.

Randamentul de referință al obligațiunilor de stat pe 10 ani a Indiei a urcat până la puțin sub 7%, revenind la nivelurile văzute ultima dată în urmă cu două săptămâni.

Pictograma graficului bursierPictograma graficului bursier

Ascunde conținutul

Amish Shah, șeful de cercetare în India la Bank of America, a declarat săptămâna aceasta pentru CNBC că, dacă guvernul indian decide să aloce mai mulți bani pentru cheltuielile de capital în viitorul buget, mai degrabă decât să mărească cheltuielile pentru bunăstare, s-ar putea întâlni. declanșarea revenirii pieței de valori. Bank of America se așteaptă ca indicele Nifty 50 să crească la 24.500 de puncte.

Între timp, Neeraj Aggarwal, președintele Asia Pacific al Boston Consulting Group, a declarat că este prea devreme pentru ca India să beneficieze de diversificarea în lumea dincolo de China. Totuși, a adăugat „Mai este mult de lucru„Guvernul Indiei se angajează să promoveze producția și să creeze oportunități de angajare.

Ce se întâmplă săptămâna viitoare?

Obligațiunile guvernamentale indiene vor fi incluse vineri în indicele de obligațiuni pentru piețele emergente JPMorgan.

India sau campioana în apără a Angliei vor înfrunta Africa de Sud în turneul Cupei Mondiale de Cricket T20 în acest weekend (29 iunie).

Acțiunile exportatorului indian de băuturi alcoolice Allied Blenders & Distillers au fost listate la 1 iulie, iar acțiunile producătorului de oțel Vraj Iron & Steel au fost listate pe 3 iulie.

28 iunie: Obligațiuni guvernamentale indiene incluse în indicele JPMorgan Bond, inflația din SUA

1 iulie: PMI în producție: India, Rusia, zona euro, Marea Britanie și SUA

2 iulie: inflația și șomajul în zona euro

3 iulie: Servicii PMI: India, Rusia, zona euro, Marea Britanie și SUA

4 iulie: alegerile generale din Marea Britanie

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *