June 27, 2024

Într-o vedere aeriană, un client intră într-un magazin Walgreens din San Pablo, California, pe 4 ianuarie 2024.

Justin Sullivan |. Getty Images

acțiuni walgreens Compania a scăzut cu peste 14% joi raport Profitul din al treilea trimestru a fost sub așteptări și și-a redus drastic perspectivele de profit ajustate pentru întregul an, invocând un mediu „provocator” pentru farmacii și consumatorii din SUA.

Gigantul farmaceutic cu amănuntul se așteaptă acum la un câștig pe acțiune ajustat pentru anul fiscal 2024 de la 2,80 USD până la 2,95 USD. comparativ cu aceasta firma Outlook anterior Între 3,20 USD și 3,35 USD per acțiune.

CEO-ul Walgreens, Tim Wentworth, a declarat pentru CNBC: „Am presupus… că consumatorii vor fi mai puternici în a doua jumătate a anului”, dar „nu este cazul”.

El a adăugat: „Consumatorii sunt absolut șocați de prețul absolut al articolelor, iar faptul că unele dintre ele ar putea să nu fi crescut nu le schimbă de fapt rezistența la prețurile actuale. Așa că trebuie să fim foarte pasionați, în special pe cele discreționare. contează.

Totuși, Walgreens a depășit estimările privind veniturile pentru trimestrul din cauza performanței puternice în segmentul său de îngrijire a sănătății. Compania consideră unitatea de afaceri ca fiind esențială pentru eforturile sale continue de a se transforma dintr-un mare lanț de farmacii într-o companie majoră de îngrijire a sănătății.

Realizarea vine în timp ce Walgreens lucrează pentru a reduce costurile după un an trecut dificil. Rambursarea la farmacie este scăzută tarife, cerere slabă Produse ca răspuns la COVID-19 și la mediul macroeconomic dificil.

Compania a declarat vineri că își simplifică portofoliul de asistență medicală din SUA și își finalizează planurile de a închide magazinele din SUA care au avut performanțe slabe de ani de zile, printre alte măsuri de reducere a costurilor în curs.

„Astăzi, 75% din magazinele noastre sunt 100% profitabile”, a spus Wentworth. „Asta înseamnă că vom analiza cu atenție celelalte probleme și vom finaliza ce numere vom închide”.

Raportul lui Walgreens în comparație cu așteptările de pe Wall Street, conform unui sondaj al analiștilor realizat de London Stock Exchange Group (LSEG):

  • Câștigurile pe acțiune: Ajustat 63 de cenți, așteptat 68 de cenți
  • sursa de venit: 36,4 miliarde USD, estimat 35,94 miliarde USD

Vânzările Walgreens pentru trimestrul respectiv au fost de 36,4 miliarde de dolari, o creștere de 2,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Compania a raportat un venit net pentru trimestrul de 344 de milioane de dolari, sau 40 de cenți pe acțiune. Aceasta se compară cu venitul net de 118 milioane de dolari, sau 14 cenți pe acțiune, în aceeași perioadă a anului trecut.

Excluzând anumite elemente, profitul pe acțiune ajustat pentru trimestrul a fost de 63 de cenți.

Walgreens nu a furnizat o nouă prognoză a veniturilor pentru anul fiscal curent. Compania nu a furnizat aceste îndrumări din octombrie, când a spus că se aștepta 141 miliarde USD până la 145 miliarde USD promovare.

Sectorul asistenței medicale are performanțe puternice

Walgreens a raportat o creștere în toate cele trei segmente de afaceri în al treilea trimestru fiscal. Dar unitatea de sănătate a companiei din SUA a avut rezultate bune, vânzările crescând cu 7,6% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile segmentului au fost de 2,13 miliarde USD. Analiştii se aşteptau la vânzări de 2,08 miliarde de dolari, conform estimărilor realizate de FactSet.

Compania a spus că creșterea vânzărilor a fost determinată de furnizorul de asistență medicală primară VillageMD și de compania farmaceutică de specialitate Shields Health Solutions. Vânzările Shields au crescut cu 24% în timpul perioadei, impulsionate de creșterea parteneriatelor existente.

Farmaciile de specialitate sunt concepute pentru a livra medicamente cu cerințe unice de manipulare, depozitare și eliberare, adesea pentru pacienții cu afecțiuni complexe, cum ar fi cancerul și artrita reumatoidă.

Walgreens și VillageMD

Sursa: Walgreens

Rezultatele au venit la un sfert după ce Walgreens a înregistrat o pierdere netă masivă, înregistrând o taxă considerabilă de aproape 6 miliarde de dolari legată de scăderea valorii investițiilor sale. Doctor în Medicină Rurală. Directorii companiei au anunțat în timpul convorbirii privind veniturile din al doilea trimestru fiscal din martie că compania intenționează acum să închidă 160 de clinici VillageMD.

Wentworth a spus despre investiția companiei: „Colaborăm cu echipa lor de management pentru a rămâne, în cele din urmă, un investitor, dar să ne reducem semnificativ investiția și să obținem ceva lichidități, astfel încât să putem investi în reprezentanți Viitoarea noastră afacere de farmacie cu amănuntul.

Vânzările diviziei de farmacii de vânzare cu amănuntul a Walgreens din SUA au ajuns la 28,5 miliarde de dolari în al treilea trimestru fiscal, o creștere cu 2,3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Analiştii se aşteptau la vânzări de 28,34 miliarde de dolari, conform estimărilor realizate de FactSet.

Segmentul operează peste 8.000 de farmacii în Statele Unite, vânzând medicamente pe bază de rețetă și fără prescripție medicală, precum și produse de sănătate și bunăstare, frumusețe, îngrijire personală și produse alimentare.

Compania a spus că creșterea vânzărilor a venit în întregime din vânzări comparabile de farmacii și a fost parțial compensată de veniturile mai mici din retail.

Walgreens a spus că, din cauza creșterii prețurilor medicamentelor de marcă și a creșterii medicamentelor eliberate pe bază de rețetă, vânzările farmaciilor au crescut cu 4,4% față de an în trimestrul respectiv, iar vânzările la farmacii similare au crescut cu 5,7%.

Rețetele totale, inclusiv vaccinurile, pentru trimestrul respectiv au fost de 306,4 milioane, în creștere cu 0,5% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Vânzările cu amănuntul în acest trimestru au scăzut cu 4% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 2,3% din vânzările cu amănuntul. Compania a remarcat că, printre alți factori, mediul de retail a fost „provocator”.

Divizia internațională a Walgreens operează peste 3.000 de magazine de vânzare cu amănuntul în străinătate și a generat vânzări fiscale în trimestrul trei de 5,73 miliarde USD. O creștere de 2,8% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Compania a declarat că vânzările la lanțul său de farmacii din Marea Britanie, Boots, au crescut cu 1,6%.

Walgreens a anulat planurile pentru o potențială ofertă publică inițială a unității și este în discuții informale cu potențiali cumpărători, inclusiv firme de capital privat, potrivit Bloomberg. raport mai devreme luna asta.

Dar Wentworth a spus că Walgreens nu are de gând să vândă lanțul.

„În acest moment, nu există nicio îndoială că Boots este principalul nostru contributor”, a spus el pentru CNBC.

Bertha Coombs de la CNBC a contribuit la acest raport.

Nu ratați aceste informații de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *