June 28, 2024

Spectatorii urmăresc curse pe râul Tamisa în timpul Regatei Regale Henley din Henley upon Thames, pe 30 iunie 2023, în Henley, vestul Londrei.

Henry Nichols |. AFP |

LONDRA — Activitățile antipoluare avertizează că niveluri „alarmant de ridicate” de E. coli dăunătoare au fost găsite în râul Tamisa din Marea Britanie cu doar câteva zile înainte ca canoșii de elită să concureze la Cursa Internațională Henley.

Începând de marți, aproximativ 4.000 de canoși din întreaga lume vor concura în 400 de curse pentru a se califica la regata emblematică care se desfășoară pe cale navigabilă din 1839.

Testele de apă efectuate de River Action înainte de joc au găsit niveluri de E. coli de până la 27 de ori limita acceptabilă în apa de scăldat, ridicând probleme de sănătate pe măsură ce cazurile de E. coli cresc în țară.

E. coli este un grup divers de bacterii care, deși de obicei inofensive, pot produce toxine care pot provoca boli grave.

operațiunea fluviului apa de testare Douăzeci și șapte de teste au fost efectuate între 23 mai și 25 iunie la Henley’s Mile, parte a cursului de regate din afara orașului Oxfordshire, și au găsit o medie de 1.213 unități formatoare de colonii (CFU) de E. coli la 100 de mililitri de apă. Acesta a avertizat într-o declarație de joi că nivelurile sunt „alarmant de ridicate”.

Grupul de campanie a spus că orice calitate a apei peste 900 CFU/100ml nu îndeplinește standardele de calitate a apei de scăldat ale Agenției de Mediu și este considerată un risc pentru sănătatea publică.

Mai mult de jumătate (47%) dintre citiri s-au dovedit a fi peste limitele acceptabile. Cel mai mare record este de 25.000 CFU/100ml, care este de peste 27 de ori mai mare.

River Action a constatat, de asemenea, că nivelurile de E. coli au fost de 10 ori mai mari. Testul din martie.

Directorul executiv al River Action, James Wallace, a acuzat guvernul și Thames Water, care gestionează aprovizionarea cu apă din regiune, că nu gestionează în mod corespunzător standardele de igienă a apei.

“Aceasta este o urgență de sănătate. Noul guvern trebuie să țină sub control criza poluării apei și să se asigure că companiile de apă, inclusiv Thames Water, investesc urgent pentru a moderniza stațiile de tratare a apelor uzate și pentru a remedia scurgerile înainte ca cineva să se îmbolnăvească grav sau să se agraveze infrastructura”, a spus el. într-o declarație.

Thames Water nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a CNBC, dar BBC a raportat că compania a numit descoperirile „alarmistă” și a spus că monitorizează nivelul bacteriilor. CNBC a contactat și agențiile guvernamentale de mediu, dar nu a primit un răspuns imediat.

Fostul canotaj olimpic Sir Steve Redgrave, președintele Comitetului de management al regatei Henley, a declarat că descoperirile au fost un „memento dur” al impactului poluării apelor uzate.

„Căile noastre navigabile sunt vitale pentru concurenții noștri, dar și pentru sportivii care se antrenează în fiecare zi din întreaga țară”, a spus el.

Organizatorii cursei i-au sfătuit pe canoși să acopere toate tăieturile și bășicile și să evite înghițirea apei râului, în timp ce mii de spectatori s-au adunat în Henley-on-Thames pentru a urmări cursa, care se desfășoară până duminică.

Aceasta apare pe măsură ce cazurile de E. coli sunt în creștere în Marea Britanie. Două persoane cu afecțiuni medicale de bază au murit din cauza infecției cu tulpini de E. coli producătoare de toxină Shiga (STEC). Autoritatea de Sănătate și Siguranță din Marea Britanie (UKHSA) a declarat că unul dintre decese „poate fi legat de infecția cu STEC”.

Se crede că această tulpină particulară este răspândită prin frunzele de salată în sandvișuri preambalate.

UKHSA a declarat joi că până pe 25 iunie, 275 de cazuri de tulpină au fost confirmate și a îndemnat oamenii să fie conștienți Simptomele pot include Diaree, crampe stomacale, vărsături și febră.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *