June 28, 2024

Cumpărătorii tineri și bogați din Asia își cheltuiesc banii pe artă, a spus un colecționar senior și director al unei case de licitații.

Potrivit lui Nicolas Chow, președintele Sotheby’s Asia, mai mult de 40% dintre cumpărătorii de artă contemporană sunt mileniali (născuți între 1981 și 1996), în timp ce Generația X (1965 până în 1980) ar putea fi, de asemenea, mari cheltuitori.

“Cumpărătorii sunt din ce în ce mai tineri. Ceea ce vedem de fapt în 2023… Generația X este de fapt cel mai important grup de cumpărare — peste 1 milion de dolari, ei domină piața”, a spus Chow pentru CNBC.arta aprecierii”.

Generația Z – cel mai tânăr grup de vârstă dintre cumpărători – „vine destul de puternic”, a spus el, adăugând că a văzut recent un cumpărător de 20 de ani din Shanghai cumpărând o piesă pentru a-și sărbători absolventul.

Milenialii bogați din Asia Cost mediu 59.785 USD Generația Z va cheltui 56.000 USD pe artă și antichități în prima jumătate a anului 2023, potrivit Art Basel și UBS 2023 Global Collections Survey.

Sondajele arată că cumpărarea la licitație – mai degrabă decât de la un dealer – este populară printre colecționarii millennial și Gen X din întreaga lume. Această tendință pare să se manifeste în Asia. Aproximativ un sfert dintre cumpărătorii de la licitațiile de primăvară Christie’s din Hong Kong, desfășurate între 25 mai și 1 iunie, erau noi în casa de licitații, 43% dintre ei fiind mileniali, potrivit unei generații. Publicați online.

Pe 2 aprilie 2024, la licitația de primăvară Sotheby’s din Hong Kong, un vizitator și-a făcut un selfie cu lucrările lui Yoshitomo Nara.

Chen Yongnuo |. Serviciul de știri din China |

Și, în timp ce piața globală de artă a scăzut cu 4% anul trecut, la aproximativ 65 de miliarde de dolari, potrivit Art Basel și UBS Raportul pieței de artă 2024Vânzările Chinei vor crește cu 9% în 2023, depășind Marea Britanie pentru a deveni a doua cea mai mare piață de artă din lume. „A existat o creștere a activității pe măsură ce cumpărătorii de după blocare își înregistrează stocuri restante la licitații și pe măsură ce târgurile și expozițiile majore din Hong Kong își reiau planificarea completă”, a scris Clare McAndrew, fondatorul Arts Economics.

Pentru Sotheby’s, creșterea în rândul cumpărătorilor mai tineri se datorează parțial activității online crescute. „În timpul pandemiei, ne-am crescut cu adevărat capacitățile digitale prin streaming live… ceea ce a adus cu adevărat arta în comunitatea mai mare și ne-a permis să interacționăm cu cumpărători din întreaga lume”, a spus Zhou.

Tinerii colecționari sunt entuziaști de formele de artă mai noi și, conform sondajului global de colecție din 2023, colecționarii din generația Z cheltuiesc cea mai mare sumă medie la nivel global pe artă digitală, precum și pe imprimeuri ale oricărei generații.

tânăr artist digital

Pentru Angelle Siyang-Le, directorul Art Basel Hong Kong, artiștii care lucrează în media digitală devin din ce în ce mai importanți. „Astăzi, definiția artei digitale s-a extins de la fotografie simplă la artă video, la NFT, la artă generată de inteligența artificială”, a declarat ea pentru programul „Aprecierea artei” de la CNBC.

NFT-urile sau jetoanele nefungibile sunt active digitale unice stocate pe blockchain. Potrivit Raportului pe piața de artă din 2024, vânzările NFT legate de artă în 2023 vor fi de 1,2 miliarde de dolari, mai puțin de jumătate din vârful de 2,9 miliarde de dolari din 2021, dar totuși semnificativ mai mari decât vânzările din 2020 (20 de milioane în dolari 2020).

„Pe măsură ce generația tânără devine mai proeminentă pe piață… artiștii digitali… vor deveni un grup de artiști care primesc mai multă atenție”, a adăugat Si Yangle.

Artista din Hong Kong Mak2 folosește o varietate de medii în munca sa, inclusiv videoclipuri Instagram. Lucrarea ei din 2017″mai bine ai fi atent”, un „bulgăre de zăpadă” umflat, transparent, cu un cod QR plutitor pe care telespectatorii îl pot scana prin camere CCTV care au filmat oameni care scanează codul, care se leagă la o pagină web care arată spectatorii care vizionează opera de artă.

„Așa că te uiți pe tine însuți fiind urmărit”, a spus Mak2 pentru Art Appreciation de la CNBC. „Nu vă uitați doar la telefon, ci deveniți bucla de date în cadrul aplicației care este înregistrată și analizată”, a adăugat ea.

Oamenii văd lucrări la Art Basel Hong Kong în martie 2024.

China News Service |. Li Zhihua |

Mak2 a expus o instalație numită „Copy of Copy of Copy” la Art Basel Hong Kong în luna martie a acestui an. Instalarea a fost bazată pe jocul video „The Sims” și a fost comandată de o artistă prin intermediul site-ului său de comerț electronic.

În ultimul deceniu, Sotheby’s a devenit mai „deschisă” către arta contemporană și modernă, a spus Zhou. „Acum cincizeci de ani, când am venit în Asia… am adus arta chineză… și astăzi am deschis cu adevărat piața pentru tot felul de experiențe noi și materiale noi, de la dinozauri la mașini la artă contemporană, din toate colțurile. NFT-uri din lume de peste tot, adidași, ce vrei să spui”, a spus el.

Asociația Muzeului de Artă din Hong Kong a înregistrat o creștere cu 27% a numărului de galerii membre între 2021 și 2023, în timp ce Muzeul Palatului din Hong Kong a fost deschis în 2022, iar M+ a fost deschis anul trecut – ambele muzee contemporane având un impact asupra scenei de artă asiatică”. Interes mai mare”, a spus Zhou.

Sotheby’s desfășoară licitații în Asia din 1973 și va deschide o „casă de licitații” emblematică în Hong Kong în iulie, care va vinde colecții pentru cumpărare imediată și va organiza licitații regulate. „În studioul nostru, vom aduce o varietate de materiale furnizate de Sotheby’s, de la preistorie îndepărtată până la viitorul digital”, a spus Zhou.

Quek Jie Ann de la CNBC a contribuit la acest raport.

Urmărește „Arta aprecierii” de la CNBC International

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *