June 28, 2024

Navetiști care merg la intersecția Shibuya din Tokyo

© Marco Bottigelli |. Moment | Getty Images

Piețele din Asia-Pacific au crescut vineri, în timp ce investitorii au evaluat datele economice cheie din Japonia și au așteptat datele privind inflația din SUA mai târziu în cursul zilei.

Yenul este încă ferm peste marcajul 160 față de dolarul american, tranzacționându-se ultima dată la 160,68, atingând cel mai scăzut nivel din ultimii 38 de ani față de dolarul american joi.

Inflația globală în capitala japoneză Tokyo a accelerat la 2,3% Creșterea anuală în iunie a fost mai mare decât cea din mai, de 2,2%. Inflația de bază, care exclude prețurile alimentelor proaspete, a crescut la 2,1% de la 1,9% în mai.

Datele despre inflația de la Tokyo sunt considerate pe scară largă un indicator principal al tendințelor naționale.

La nivel național Producția industrială a crescut cu 2,8% trimestrial Creșterea din luna mai a depășit prognoza de 2% a economiștilor chestionați de Reuters. Producția industrială a crescut cu 0,3% anual.

Ambele date vor oferi Japoniei mai mult spațiu de înăsprire a politicii monetare într-un moment în care moneda sa a scăzut la minimele de mai multe decenii.

Coreea a văzut-o Vânzările cu amănuntul în luna mai au scăzut cu 0,2% față de aceeași perioadă a anului trecutScăderea a fost mai mică decât scăderea revizuită de 0,8% din aprilie. Este pentru prima dată când Coreea de Sud înregistrează două luni consecutive de declin din iulie 2023.

a Japoniei Index Nikkei 225 A revenit cu 0,6% după ce au fost publicate datele, în timp ce Topix a câștigat 0,66%.

coreeană Cospi Indicele Kosdaq cu capitalizare mică a crescut, tranzacționându-se ușor peste linia sa plată.

australian Indicele S&P/ASX 200 în creștere cu 0,63%.

În comparație, contractele futures pe indicele Hang Seng din Hong Kong au fost la 17.524 de puncte, mai puțin decât ultimul punct de închidere al indicelui Hang Seng, de 17.716,47 puncte. Indicele a atins joi un minim aproape de două luni.

Peste noapte în America, Indicele S&P 500 Acțiunile au crescut pe măsură ce Wall Street a căutat la noi date despre inflație pentru a evalua când Rezerva Federală va începe să reducă ratele dobânzilor.

Se așteaptă ca SUA să lanseze vineri indicatorul de inflație preferat, indicele cheltuielilor de consum personal.

Indicele mai larg al pieței a închis ușor cu 0,09%. acest Indicele Nasdaq S-a adăugat 0,30%, în timp ce Dow Jones Industrial Average A crescut ușor cu 0,09%.

— Hakyung Kim și Sarah Min de la CNBC au contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *