June 29, 2024

Dacă tu, la fel ca mulți alții, ai căzut vreodată în groapa iepurelui încercând să înțelegi mai multe despre ceea ce îi face pe anumiți oameni să trăiască mai mult și să se simtă mai fericiți, probabil ai auzit de zona albastra De exemplu, Okinawa, Japonia.

Zonele albastre sunt zonele cu cea mai lungă durată de viață din lume.

Experții în longevitate spun că femeile din Okinawa trăiesc mai mult, în medie, decât femeile din alte părți ale lumii Dan Butner. În plus, „Okinawa au rate mai mici de cancer, boli de inimă și demență decât americanii”, a scris Buettner în articolul său. Loc.

Locuitorii anti-îmbătrânire ai insulei au atras atenția scriitorilor Héctor Garcia și Francisco Miralles. Cei doi au intervievat peste 100 dintre cei mai bătrâni oameni din Okinawa și au scris despre ei în cartea lor, „Principii și tehnici pe care centenarii japonezi le urmează zilnic”. Ikigai: Secretul japonez al longevității și fericirii.

Iată câteva practici care au contribuit la longevitatea și fericirea unora dintre cei mai longeviv oameni din Japonia.

3 exerciții zilnice care te ajută să trăiești o „viață lungă și fericită”

1. Faceți cel puțin 5 minute de exerciții de intensitate scăzută în fiecare zi

Aproape fiecare persoană super-în vârstă cu care au vorbit Garcia și Miralles a spus că exersează în mod regulat Radio Daiso Aceasta este o practică japoneză bine-cunoscută, veche de decenii.

„Chiar și rezidenții din casele de bătrâni pe care le-am vizitat au dedicat cel puțin cinci minute pe zi exercițiilor fizice, deși unii au făcut acest lucru din scaune cu rotile”, scriu autorii în carte.

Acest exercițiu necesită mișcare de intensitate scăzută și poate fi finalizat în cinci minute sau mai puțin, ceea ce este util. Ceea ce este cu adevărat remarcabil la această practică este că de obicei se face într-o mulțime.

Garcia și Miralles au spus că unul dintre obiectivele principale ale Daiso Radio este „promovarea unui spirit de solidaritate între participanți”.

2. Găsiți un scop și rămâneți ocupat

Există un proverb japonez: „Numai rămânând activ poți trăi până la o sută de ani”. Okinawanezii au atins acest obiectiv prin Găsiți-le ikigaisau scop, încurajându-i să se concentreze asupra sensului mai profund al vieții.

Ikigai poate fi tradus vag prin „fericire mereu ocupată”. De obicei, oamenii care trăiesc cel mai mult nu se pensionează.

De exemplu, Hayao MiyazakiÎn vârstă de 83 de ani, regizor japonez de film de animație de la Studio Ghibli. A doua zi după pensionarea sa în anii 90, Miyazaki s-a apucat să deseneze noi schițe de animație, tocmai a lansat un film în 2023;

3. Atinge starea de curgere

„Nu există niciun secret magic pentru a găsi fericirea și a trăi viața în propriile tale condiții”, scriu Garcia și Miralles în cartea lor, „Dar un ingredient cheie este abilitatea de a face pentru a atinge această stare de curgere Și prin această stare, putem obține „cea mai bună experiență”.

Fluxul este un concept folosit pentru a descrie imersiunea completă într-o acțiune, inventat de psihologul Mihaly Csikszentmihalyi.

Garcia și Miralles spun că a fi scufundat într-o stare de flux vă poate ajuta să vă concentrați mai mult, să vă îmbunătățiți concentrarea și să uitați temporar de griji.

„Cei mai fericiți oameni nu sunt cei care realizează cel mai mult”, au scris ei. „Ei petrec mai mult timp într-o stare de flux decât alți oameni”.

Vrei să devii un comunicator de succes, încrezător? Urmează noul curs online al CNBCDeveniți un comunicator eficient: stăpânirea vorbirii în public. Te vom învăța cum să vorbești clar și cu încredere, să-ți calmezi nervii, ce să spui, ce să nu spui și tehnici de limbaj corporal pentru a face o primă impresie grozavă. Înscrie-te acum și folosește codul EARLYBIRD pentru o reducere introductivă de 30% până pe 10 iulie 2024.

adăuga,Abonați-vă la buletinul informativ CNBC Make It Obțineți sfaturi și trucuri pentru a avea succes în muncă, bani și viață.

Suntem mult mai fericiți în Spania decât în ​​SUA - iată costul vieții

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *