June 29, 2024

NEW DELHI, INDIA – 31 IANUARIE: O vedere a Parlamentului în prima zi a sesiunii bugetare a Parlamentului din 31 ianuarie 2024 în New Delhi, India. (Fotografie de Ajay Aggarwal/Hindustan Times prin Getty Images)

Hindustan Times |. Getty Images

Obligațiunile guvernamentale indiene au atins o etapă majoră vineri, când au fost incluse în ratingurile JPMorgan Indicele obligațiunilor guvernamentale pentru piețele emergente.

Dar pentru unii investitori cu venit fix, acest lucru poate fi văzut mai mult ca o ușurare decât o oportunitate de a sărbători după câțiva ani dificili pentru clasa de active.

luați o gamă largă Obligațiuni guvernamentale indiene L&G Luați, de exemplu, fondurile tranzacționate la bursă. Randamentul total al indicelui în acest an este de 4,08%, dar asta maschează faptul că aceste obligațiuni au fost sub apă de la maximele din 2021 până în luna mai a acestui an.

Anticipând o decizie a băncilor de pe Wall Street, împreună cu includerea de către Bloomberg a Indiei într-un indice similar anul viitor, piața a împins parțial prețurile obligațiunilor mai sus în 2024, în ciuda riscului de reînnoire a inflației. Aproximativ 20-40 de miliarde de dolari sunt acum așteptați să curgă în țară pentru a urmări provizii limitate.

Deși aceste mișcări ale marilor instituții de pe Wall Street pot fi profitabile pentru investitori astăzi, ele ar putea slăbi randamentul acestora pe termen lung.

La urma urmei, pe măsură ce prețurile obligațiunilor cresc, randamentele lor scad. Zilele în care se câștigă 8% până la 10% din investiția în astfel de titluri pot fi într-adevăr numărate. Randamentele s-au situat în jurul valorii de 7% în ultimele săptămâni.

Aceasta este și ceea ce își dorește guvernul indian.

făcut cu înflorire

De ce? Randamentele mai scăzute vor ajuta guvernul să se împrumute mai ieftin și să crească economia mai sustenabil. De asemenea, va contribui la lărgirea bazei de creditori.

Astăzi, băncile de stat din India sunt printre cei mai mari investitori în datoria guvernamentală. O altă sursă de finanțare reduce riscul ca o criză de lichiditate din sectorul bancar să se răspândească pe piețele obligațiunilor.

De asemenea, va împinge sectorul bancar să acorde împrumuturi unor părți mai productive ale economiei și să stimuleze creșterea.

Hugo Thompson, expert în investiții în mai multe active la HSBC Asset Management, consideră că, dacă inflația se reduce și băncile centrale reduc ratele dobânzilor, aceasta ar putea fi o altă „oportunitate atractivă pe termen scurt” pentru investitorii de obligațiuni.

Primiți un rezumat săptămânal al știrilor din India în căsuța dvs. de e-mail în fiecare joi.
Abonează-te acum

„Pe termen mediu, credem că economia indiană va fi condusă de clasa sa de mijloc mare și în creștere, de investițiile străine directe (ISD), pe măsură ce companiile globale caută să-și diversifice lanțurile de aprovizionare și de integrarea valorilor mobiliare indiene în piețele populare de active fixe. . a sustine.

Dar acest scenariu „Buc de aur” se poate termina și acolo.

Pe măsură ce guvernul indian se deschide către investitorii străini într-un mod mai larg, trebuie, de asemenea, să răspundă nevoilor acestor investitori din când în când. Necesitatea de a consolida independența băncii centrale pentru a reduce inflația este probabil să fie în fruntea dorințelor piețelor de obligațiuni.

Menținerea deficitului bugetului guvernamental de 5,8% anul fiscal trecut poate fi o altă poveste.

Cu o mică concesie, ar putea fi un câștig-câștig pentru ambele părți.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *