June 29, 2024

Generalul bolivian Juan José Zuniga a fost arestat de autorități în La Paz, Bolivia, pe 26 iunie 2024, în legătură cu o tentativă de lovitură de stat.

Claudia Morales |

Generalul bolivian reținut Juan José Zuniga a fost condamnat la șase luni de „detenție preventivă” pentru că a condus o lovitură de stat eșuată împotriva guvernului la începutul acestei săptămâni, a declarat vineri un procuror superior.

Procurorul de stat Cesar Sears a declarat că biroul procurorului general a cerut detenția de șase luni și a spus că alte agenții guvernamentale, inclusiv departamentele de Apărare și Interne, „datorită importanței și gravității a ceea ce s-a întâmplat” Sprijin această solicitare.

Sears a adăugat: „Detenția preventivă dispusă de judecător va crea, fără îndoială, un precedent și va transmite un semnal bun pentru ca ancheta să poată merge mai departe”.

Înainte de arestarea sa de miercuri, Zuniga a condus trupele adunate în piaţa principală a capitalei La Paz, unde se află palatul prezidenţial şi Congresul. Un vehicul blindat s-a prăbușit în poarta palatului, trimițând soldați să se repezi în palat.

Sears a spus că Zuniga a fost acuzat de terorism, care presupune o pedeapsă de la 15 la 20 de ani de închisoare. și acuzații de revoltă armată.se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 15 ani.

Zuniga a spus că îndeplinește ordinele președintelui Luis Arce, care a negat implicarea sau cunoașterea prealabilă a acțiunilor lui Zuniga.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *