June 29, 2024

Atleții nesponsorizați de Bandit Running Christopher Royster (stânga) și JT Smith la probele olimpice din 2024 din Eugene, Oregon.

Cu amabilitatea: Bandit Run

Un grup de sportivi nesponsorizați s-au remarcat la probele olimpice de atletism din SUA din acest an, purtând echipament complet negru, neînregistrat.

Cei 35 de sportivi sunt susținuți de compania de îmbrăcăminte Bandit Running’s Fara proiecte sponsorizateîntr-un efort de a contesta modelul standard de sponsorizare pentru sportivii profesioniști și de a stimula concurenții în curs de dezvoltare.

Atleții de atletism nesponsorizați își cumpără adesea propria îmbrăcăminte cu logo-uri importante ale mărcilor, oferind efectiv publicitate gratuită companiei. În schimb, Bandit Running oferă olimpienilor tricouri și încălziri complet negre, precum și oferte de aprobare pe termen scurt.

Co-fondatorul Bandit, Tim West, a declarat că compania va oferi cel puțin 35 de oferte de două săptămâni alergătorilor nesponsorizați în timpul probelor, poarta de intrare către Jocurile cuadrienale pentru olimpienii din SUA. Tranzacțiile au inclus îmbrăcăminte fără marcă, platforme și numerar pentru a acoperi taxele. Anul trecut, Bandit a lucrat cu nouă sportivi.

„Ne dorim cu adevărat să avem un nou model de sponsorizare în care mărcile să poată lua o parte din bugetul lor și să-l pună în atleti amatori, de sub-elite, pentru a ajuta la dezvoltarea sportului. Cred că atunci când te uiți în sus, va atinge fundul.

West a spus că înțelegerea lui Bandit are o clauză de eliberare care permite sportivilor cu sponsorizări tradiționale în timpul probelor să iasă cu ușurință.

West a spus că sportivii nesponsorizați „investesc în ei înșiși”, având în vedere costurile ridicate asociate concurenței, ceea ce reprezintă o oportunitate pentru branduri de a interveni și de a ajuta.

Și, tricourile complet negre, fără logo, ajută la atragerea atenției asupra ce sportivi pot semna oferte pe termen lung.

Printre ei se numără alergătoarea de 400 de metri Courtney Okolo.

După ce a câștigat medalii de aur și sponsorizare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016 Nike Okolo, în vârstă de 30 de ani, lucrează de patru ani la un program nesponsorizat. Ea a spus că a fost dificil să obții sprijin în timp ce concurează fără sponsorizare, dar inițiativa lui Bandit a făcut-o să simtă că nu a făcut-o singură.

Atleta de alergare bandită Courtney Okolo la probele olimpice din 2024 din Eugene, Oregon.

Cu amabilitatea: Bandit Run

Okolo a spus că chiar și doar participarea la turneu este costisitoare, având în vedere costul antrenamentului, zborului la Eugene, Ore., pentru probe, face rezervări la hotel și cumpără haine pentru turneu. Deși ea a adăugat că a reușit să se ritmeze cu fondurile câștigate prin sponsorizările anterioare de-a lungul a patru ani, doar o mână de sportivi din acest sport au astfel de parteneriate.

„Știu că este foarte dificil pentru mulți sportivi”, a spus Okolo. „Pot să alerge bine, dar din punct de vedere financiar nu o pot face pentru că antrenamentele și toate astea îți ocupă atât de mult timp. Este greu să ai o altă carieră cu normă întreagă pentru a te susține financiar și a te antrena și a fi Cel mai bun sportiv.

După ce a absolvit facultatea, Brandee Johnson, în vârstă de 26 de ani, a lucrat două locuri de muncă și o slujbă secundară, în timp ce se antrena câteva ore pe zi pentru a-și îndeplini visul olimpic. Johnson este un atlet de atletism nesponsorizat care s-a calificat pentru probele olimpice din acest an.

Johnson a spus că s-a alăturat programului nesponsorizat ca o altă modalitate de a-și atinge obiectivele, asociindu-și numele cu ceva care are un impact pozitiv asupra vieții oamenilor.

„M-a făcut să mă simt mai confortabil, să respir adânc și să spun: „OK, pot face asta și am ceea ce este necesar pentru a reuși”, a spus Johnson.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *