July 1, 2024

CEO-ul Salesforce, Marc Benioff, participă la Forumul Economic Mondial din Davos, Elveția, pe 18 ianuarie 2024.

Khalil Sajikaya |. Getty Images

forta de vanzare Investitorii au votat împotriva planului de compensare a executivului al companiei, după ce un grup consultativ al acționarilor și-a exprimat îngrijorarea cu privire la premiile de capitaluri proprii acordate CEO-ului Marc Benioff.

conform a Dosar de supraveghere Luni, rezoluția de aprobare a despăgubirilor a primit 339,3 milioane de voturi pentru și 404,8 milioane împotrivă la ședința anuală desfășurată joi.

Consiliul îndeamnă acționarii să voteze în favoarea rezoluției înaintea evenimentului. Dar două firme de consiliere pentru acționari, Glass Lewis și Institutional Shareholder Services, au recomandat investitorilor să voteze împotriva măsurii.

În anul fiscal 2024, compensația totală a lui Benioff a fost de 39,6 milioane de dolari, în creștere față de 29,9 milioane de dolari în anul precedent. Deși salariul lui Benioff a rămas neschimbat, la 1,55 milioane de dolari, el a primit premii suplimentare de acțiuni și opțiuni și compensații din planul de stimulente care nu sunt acțiuni, potrivit declarației de proxy. Cea mai recentă sumă include și comisioane de garanție care nu au fost facturate anterior companiei.

În ianuarie, comitetul de compensare al consiliului i-a acordat lui Benioff un al doilea premiu de capital pe termen lung în valoare de 20 de milioane de dolari, ca recunoaștere a „acțiunilor de transformare de succes ale companiei și a performanței financiare puternice în timpul anului fiscal”, printre alți factori.

„Acționarii ar putea fi precauți cu privire la grantul de capital discreționar acordat lui Benioff în ianuarie”, a scris Glass Lewis în avizul său, adăugând că în spatele granturilor există o „lipsă a unui argument complet convingător”.

Benioff este deja unul dintre cei mai mari acționari ai Salesforce, deținând peste 2% din acțiuni în valoare de aproape 6 miliarde de dolari. Glass-Lewis a spus în depunerea sa de procură că unitățile suplimentare de acțiuni restricționate bazate pe performanță și opțiunile pe acțiuni sunt „nejustificate”, deoarece interesele sale sunt deja aliniate cu cele ale acționarilor.

Voturile la Adunarea Anuală nu sunt obligatorii.

Consiliul de administrație al Salesforce a declarat în adunarea acționarilor companiei: „Comitetul nostru de compensare, care proiectează și gestionează planurile noastre de compensare a directorilor, apreciază opiniile exprimate de acționari și va lua în considerare rezultatele acestui vot atunci când ia viitoare decizii de compensare a directorilor.” Imputernicire.

Compania nu a avut niciun comentariu imediat.

Acțiunile Salesforce au crescut cu 67% în anul fiscal 2024, care s-a încheiat pe 31 ianuarie, cea mai bună performanță din 2011.

Profitul net pentru acest an fiscal a crescut la 4,1 miliarde USD de la 208 milioane USD în aceeași perioadă a anului trecut, iar veniturile au crescut cu 11% de la 31,4 miliarde USD la 34,9 miliarde USD. Ianuarie 2023, Salesforce planuri anunțate Concedierea de 10% vine după ce investitorii activiști au început să cumpere acțiuni și să ceară o combinație mai bună de profit și creștere. forta de vanzare explica În februarie, va începe să plătească dividende acționarilor.

ceas: „Măsurarea” mediului de cumpărare pentru companiile de software pentru întreprinderi după epidemie

CEO Salesforce: Mediul de cumpărare post-pandemie pentru companiile de software pentru întreprinderi „măsură”

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *