July 1, 2024

Australia a anunțat luni că va dubla mai mult decât taxele de viză pentru studenții internaționali, cea mai recentă mișcare a guvernului de a controla imigrația record, care adaugă la presiunea asupra unei piețe imobiliare deja strânse.

Morten Falch Soterland |. Getty Images

Australia a anunțat luni că va dubla mai mult decât taxele de viză pentru studenții internaționali, cea mai recentă mișcare a guvernului de a controla imigrația record, care adaugă la presiunea asupra unei piețe imobiliare deja strânse.

De la 1 iulie, taxa pentru o viză de student internațional va crește de la 710 USD la 1.600 USD (1.068 USD), în timp ce deținătorilor de vize de vizitator și studenților care dețin vize temporare de absolvent li se va interzice să solicite vize de student pe uscat.

Ministrul Afacerilor Interne, Clare O’Neill, a declarat într-o declarație: „Modificările care intră în vigoare astăzi vor ajuta la restabilirea integrității sistemului nostru internațional de educație și la crearea unui sistem de imigrație mai echitabil, mai mic, care să servească mai bine Australia.

Cifrele oficiale publicate în martie au arătat că migrația netă a crescut cu 60%, până la un record de 548.800 în anul până la 30 septembrie 2023.

Taxele în creștere fac aplicarea pentru o viză de student australian mult mai costisitoare decât în ​​țări concurente, cum ar fi Statele Unite și Canada, care percep aproximativ 185 de dolari și, respectiv, 150 de dolari canadieni (110 de dolari).

Guvernul spune că blochează, de asemenea, regulile privind vizele care permit studenților străini să-și continue prelungirea șederii în Australia, după ce numărul studenților care dețin a doua viză de student sau ulterioare a crescut cu peste 30%, ajungând la peste 150.000 în 2022-23.

O serie de acțiuni au fost întreprinse pentru a înăspri regulile privind vizele pentru studenți de la sfârșitul anului trecut, deoarece numărul anual de imigrație ating niveluri record, deoarece restricțiile Covid-19 sunt ridicate în 2022.

Cerințele privind limba engleză au fost înăsprite în martie, în timp ce cantitatea de economii necesare studenților internaționali pentru a obține o viză a crescut de la 24.505 USD la 29.710 USD în mai, a doua creștere în șapte luni.

Directorul executiv al Universities Australia, Luke Sheehy, a declarat că presiunea continuă a guvernului asupra industriei va pune poziția dominantă a țării în pericol.

„Acest lucru nu este bun pentru economia noastră sau universitățile noastre, ambele se bazează în mare măsură pe școlarizarea studenților internaționali”, a spus Sheehy într-un răspuns prin e-mail.

Educația internațională este una dintre cele mai mari industrii de export din Australia, creând o valoare de 36,4 miliarde USD pentru economie în anul financiar 2022-2023.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *