July 1, 2024

Piesele fuselajului Boeing 737 sunt situate la atelierul de asamblare al Spirit AeroSystems din Wichita, Kansas.

Daniel Acker |. Getty Images

companie boeing A spus luni că va răscumpăra spirit aviation systems inc. Producătorul de avioane a spus că afacerea, într-o tranzacție cu toate stocurile, va îmbunătăți siguranța și calitatea în timp ce se confruntă cu cea mai recentă criză de producție.

Boeing a dezvăluit în martie că Negocierea achizitiilor În urmă cu câteva săptămâni, un panou de fuzelaj de la un Boeing 737 Max 9 aproape nou Alaska Airlines a explodat în aer. Spirit produce 737 de fuzelaje și alte piese, inclusiv unele pentru 787 Dreamliner de la Boeing.

Raportul preliminar al National Transportation Safety Board privind accidentul din 5 ianuarie spunea că Max 9 nu părea să aibă șuruburile care fixează blocajele ușilor instalate când a părăsit fabrica Boeing și a fost predat lui Boeing. Alaska Airlines luni înainte de accident.

Este cea mai gravă dintre o serie de probleme de producție pe avioanele Boeing, care includ și probleme cu găurile forate incorect și panourile fuzelajului conectate incorect în fuzelajul Spirit-built.

Criza cauzată de un blocaj al ușii în accidentul din Alaska a încetinit livrările de noi avioane Boeing Co. și a dat o lovitură financiară Spirit Airlines și Boeing Co. Directorul său financiar a declarat în mai că compania va face acest lucru Arde bani în loc să generezi numerar Anul acesta, prima jumătate a anului 2024, aproximativ 8 miliarde de dolari.

O modalitate prin care Boeing încearcă să îmbunătățească calitatea este să accepte doar corpuri de avioane care nu prezintă defecte, astfel încât reparațiile sau pașii suplimentari de fabricație să nu fie efectuate în ordine, reducând astfel modificările eronate.

Boeing se confruntă cu presiuni din partea investitorilor, companiilor aeriene, parlamentarilor, autorităților de reglementare și publicului pentru a demonstra că poate îmbunătăți calitatea. Readucerea Spiritului în interior ar putea duce la o concentrare mai mare pe calitate la Boeing, deoarece legislatorii și autoritățile de reglementare din SUA sporesc controlul asupra producătorului de avioane. Boeing a renunțat la operațiunile din Kansas și Oklahoma în 2005 pentru a deveni Spirit AeroSystems.

Boeing a reprezentat aproximativ 70% din veniturile companiei Spirit anul trecut, aproximativ un sfert provenind din producerea de piese pentru principalul rival al Boeing, Airbus, potrivit unui dosar de valori mobiliare.

Administrația Federală a Aviației a spus că nu va lăsa Boeing să-și extindă producția până când nu va fi mulțumit de liniile sale de producție.

Directorul executiv Dave Calhoun a declarat în martie că va demisiona până la sfârșitul anului. încurcat de legiuitori La o audiere a Senatului din iunie privind dosarul de siguranță al companiei, unii senatori au deplâns lipsa de îmbunătățiri după două accidente mortale Max.

Aceasta este o știre de ultimă oră. Vă rugăm să verificați din nou pentru actualizări.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *