July 1, 2024

Acest raport provine din CNBC Daily Open de astăzi, buletinul nostru informativ pentru piețele internaționale. CNBC Daily Open îi ține pe investitori la curent cu tot ce trebuie să știe, indiferent unde se află. Îți place ce vezi? Vă puteți abonaAici.

Comercianții lucrează în timpul tranzacțiilor de dimineață la Bursa de Valori din New York, pe 6 iulie 2023, în orașul New York.

Michael M. Santiago |. Michael M. SantiagoGetty Images

Ce trebuie să știi astăzi

Dow Jones rămâne în urma câștigurilor tehnologice
acest
Dow Jones Industrial Average A crescut cu aproximativ 3,8% în primele șase luni ale acestui an, cu mult în urma aceeași perioadă a anului trecut. Nasdaqîn creștere cu 18,1%, Indicele S&P 500care în creștere cu 14,5% Pe măsură ce investitorii se acumulează în stocuri legate de inteligența artificială. Vineri, S&P 500 și Nasdaq Atinge maximul istoric înainte de retragere. Randamentul obligațiunilor de trezorerie pe 10 ani Ministerul de FinanteTrandafir pe măsură ce investitorii digeră cele mai recente date despre inflație. Prețurile petrolului din SUA Trandafir Pentru a treia săptămână consecutiv, oamenii sunt îngrijorați Război între Israel și miliția Hezbollah susținută de Iran.

Boeing pledează vinovat
Procurorii americani plănuiesc să solicite pledoarie din companie boeing Avocații familiilor victimelor au spus că acuzațiile provin din două accidente mortale 737 Max în 2018 și 2019. Departamentul de Justiție examinează dacă Boeing a încălcat acordul de reglementare din 2021 Asta a protejat compania de acuzațiile federale. Ulterior, Boeing a acceptat să plătească o amendă de 2,5 miliarde de dolari pentru acuzațiile de conspirație legate de accidente. Departamentul de Justiție a revizuit acordul după ce un panou de ușă al unui nou 737 Max 9 a explodat în ianuarie, declanșând o nouă criză de siguranță. În plus, Boeing Sunteți de acord să cumpărați spirit aviation systems inc. Acord de 4,7 miliarde de dolari pentru a îmbunătăți siguranța și calitatea.

Extrema dreapta capătă putere
Marine Le Pen este extrema dreaptă Partidul Mitingul Național (RN) face progrese semnificative Potrivit sondajelor de ieșire din sondaj, în primul tur al alegerilor parlamentare din Franța a primit 34% din voturi. Coaliția de stânga Noul Front Popular (NFP) a primit 28,1%, în timp ce blocul centrist al președintelui Emmanuel Macron a ajuns pe locul al treilea cu 20,3%. Macron a cerut alegeri anticipate pentru a contracara influența extremei drepte, dar pariul său pare să fi întărit adversarii săi politici. Rezultatele finale vor fi stabilite după turul de tur din 7 iulie.

fiind atacat
Nike John Donahoe Se confruntă cu o nemulțumire tot mai mareAcțiunile companiei au scăzut cu 20% vineri, cea mai proastă zi din 1980, după ce prognozaseră o scădere bruscă a vânzărilor. Cel puțin șase bănci de investiții au retrogradat acțiunile Nike în timp ce Wall Street digeră o perspectivă sumbră pentru cea mai mare companie de îmbrăcăminte sport din lume. analist Morgan Stanley și Stiefel Faceți un pas mai departe și puneți la îndoială în mod specific managementul companiei.

Acțiunile asiatice mixte, acțiunile Chinei mai mici
Indicele CSI 300 din China continentală a scăzut cu 0,1% Date oficiale PMI a arătat că producția sa contractat pentru a doua lună consecutiv. Cu toate acestea, a arătat un sondaj privat de producție Condițiile de afaceri s-au îmbunătățit semnificativ Peste trei ani. din Hong Kong Hang Seng Indexul este închis pentru o sărbătoare legală. În altă parte, Japonia Index Nikkei 225 aproape neschimbat PIB revizuit din primul trimestruDatele au arătat că economia s-a redus cu 2,9% anual, în scădere față de 1,8% anunțat anterior. acest Indicele ponderat Taiwan Cea mai performantă piață din Asia Până acum anul acesta trandafiri și coreeană Cospi a crescut mai sus, în timp ce Australia Indicele S&P/ASX 200 cădea jos.

(PRO) Rebound-ul se va lărgi
Sectorul tehnologiei conduce performanța pieței în 2024, cu Indicele S&P 500 Grupul de tehnologie crește cu 28% Nvidia Au crescut cu 149%, în timp ce capitalizările mici au rămas în urmă. John, strateg șef al pieței Oppenheimer Stoltzfus crede că mitingul se va extinde. Urmărește Lisa Kailai Han de la CNBC Motivul din spatele apelului său.

linia de jos

Colegiul editorial al New York Times are Pierderea încrederii în președintele Bidenchemându-l să iasă din drum. Iranienii trebuie să plece din nou La alegerea unui nou președinte, Alegătorii francezi votează Britanicii vor merge la vot joi, după ce partidul de extremă dreaptă a lui Marine Le Pen a obținut o victorie răsunătoare în primul tur al alegerilor anticipate.

Este un mediu politic aglomerat pentru piețe. Wall Street a dat dovadă de o rezistență remarcabilă, datorită Raliu alimentat cu inteligența artificială În prima jumătate a acestui an, am văzut Nasdaq Creștere cu 18% până în prezent. Nvidia A crescut cu aproape 150%. Bank of America crede că Nvidia și Apple încă mai pot livra.randamente superioare“.

cu toate că unul dintre cei mai mari tauri Wall Street se așteaptă ca câștigurile să se extindă în afara acțiunilor cu capitalizare mare, Wall Street nu are sentimente bune față de CEO-ul Nike. Compania a avut cea mai proastă zi de tranzacționare de la oferta sa publică inițială din decembrie 1980, ștergând vineri 28 de miliarde de dolari din valoarea sa de piață. Previziunea vânzărilor a scăzut drastic.

John Donahoe se alătură de la eBay pentru a reînnoi conducta digitală a gigantului din îmbrăcămintea sport. Compania și-a abandonat partenerii de retail și a devenit prea dependentă de partenerii săi de retail Seria de adidași îmbătrâniți și a pierdut în fața noilor concurenți Hoka și On Running. Acest lucru ar fi cu siguranță un studiu de caz interesant pentru un program de MBA din toate motivele greșite. Pe măsură ce Wall Street pune la îndoială poziția lui Donahoe, el încă a făcut-o Aprobare de la fondatorul său.

L-am văzut vineri Indicator de inflație favorizat de Fed În conformitate cu așteptările, a ridicat posibilitatea unei reduceri a ratei la sfârșitul acestui an.

„Cred că Fed ar trebui să fie gata să reducă ratele dobânzilor la întâlnirea din 31 iulie, să o confirme la Jackson Hole în august și să o implementeze în septembrie”, Profesorul de finanțe Wharton Jeremy Siegel a declarat pentru CNBC „Squawk on the Street”. El a adăugat că o reducere de dobândă sau, poate, de o jumătate și jumătate a fost deja stabilită.

El a continuat: „Cred că vor fi mai multe, pentru că probabil că economia va fi mai moale, iar datele despre inflație vor fi mai bune, ambele vor duce la rate ale dobânzilor mai bune traiectoria pieței taurine se află în prezent.

În timpul săptămânii de tranzacționare de patru zile – cu piețele închise pentru sărbătoarea Zilei Independenței din 4 iulie – datele economice cheie de urmărit sunt datele șomajului de vineri din iunie. Sarah Min. de la CNBC Mai multe despre ce să te aștepți.

— Lisa Kailai Han, Yun Li, Jeff Cox, Leslie Josephs, Gabrielle Fonrouge, Hakyung Kim, Brian Evans, Spencer Kimball, Ryan Browne, MacKenzie Sigalos, Holly Ellyatt și Lim Hui Jie de la CNBC au contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *