July 1, 2024

Directorul Centrului de Litigii NetChoice, Chris Marchese (stânga), se uită la președintele și CEO-ul Asociației Industriei de Calculatoare și Comunicații (CCIA), Matt Schruers (centru), vorbind cu reporterii din afara Curții Supreme a SUA din Washington, D.C., pe 26 februarie 2024.

Andrew Caballero-Reynolds |. AFP |

Curtea Supremă a eliberat luni hotărârile existente cu privire la două legi de stat menite să împiedice companiile de tehnologie să interzică utilizatorilor pentru vorbirea potențial dăunătoare. Mișcarea prelungește dezbaterea dacă republicanii pot lupta cu ceea ce ei văd drept „cenzură” prin intermediul principalelor platforme de socializare.

Instanța a trimis problema înapoi instanțelor inferioare pentru o revizuire ulterioară, constatând că hotărârile anterioare nu au reușit să exploreze în mod corespunzător dacă legile privind moderarea conținutului sunt neconstituționale în toate circumstanțele.

Texas și Florida au adoptat o legislație despre care parlamentarii republicani susțin că ar bloca companiile de tehnologie, inclusiv compania-mamă a Facebook Yuan; X, cunoscut anterior ca Twitter și de la Google YouTube este scutit de la suprimarea vizualizărilor conservatoare. Statele susțin că legile asigură acces egal la platforme pentru toți utilizatorii, în timp ce companiile tehnologice, reprezentate de grupuri precum NetChoice, spun că legile încalcă drepturile la libertatea de exprimare ale companiilor.

Judecătoarea Elena Kagan a scris opinia majoritară, fără ca judecători să fie disidente. Ea a scris că instanțele inferioare au dezbătut anterior cum s-ar aplica legile celor mai mari platforme de social media precum Facebook, dar, făcând acest lucru, nu au reușit să ia în considerare modul în care ar putea afecta „alte tipuri de site-uri web și aplicații”, cum ar fi Uber Sau Essie.

„Astăzi, anulăm ambele hotărâri din motive care nu au legătură cu meritele Primului Amendament, deoarece nicio instanță de apel nu a luat în considerare în mod corespunzător natura facială a provocărilor NetChoice”, a scris Kagan.

Texas și Florida au introdus aceste legi în 2021, după fostul președinte Donald Trump A fost interzis de pe Twitter pentru postări inflamatorii în jurul rezultatelor alegerilor prezidențiale din 2020 și a revoltelor care au urmat din Capitolul din 6 ianuarie 2021.

Legile din Texas și Florida au fost promulgate înainte Tesla și CEO-ul SpaceX Mosc Achiziționați Twitter pentru aproximativ 44 de miliarde de dolari în 2022. Trump se va întoarce postat pe Twitter în luna noiembrie.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *