July 2, 2024

Păsările zboară în afara Curții Supreme a SUA pe 24 iunie 2024, în timp ce un judecător a emis un ordin cu privire la un recurs aflat în așteptare la Washington, S.U.A.

Nathan Howard |

WASHINGTON — Curtea Supremă a fost de acord marți să analizeze dacă refuzul Food and Drug Administration de a aproba țigările electronice aromate folosite frecvent de adolescenți este ilegal.

Cazul marchează un test al rolului FDA în aprobarea noilor produse cu nicotină într-un moment în care acestea proliferează.

Producătorii de țigări electronice au intentat procese în toată țara, contestând decizia FDA.

FDA a câștigat majoritatea proceselor, dar a făcut recurs la Curtea Supremă, după ce Curtea de Apel din Circuitul a 5-a din SUA a decis în ianuarie în favoarea a două companii de țigări electronice care solicită aprobarea produselor lor. Curtea de apel a concluzionat că FDA a încălcat o lege federală numită Actul de Procedură Administrativă, neevaluând în mod corespunzător cererile companiilor.

Cazul a fost adus de Triton Distribution, care produce arome de e-lichid precum „Signature Series Mom’s Pistachio” și „Suicide Bunny Mother’s Milk and Cookies”, în timp ce Vapestasia a cerut aprobare pentru arome precum „Iced Pineapple Express”. Shida Blueberry”.

Alte trei contestații ale companiilor de țigări electronice care au pierdut în instanțele inferioare sunt, de asemenea, pe rol la înalta instanță.

FDA a refuzat să aprobe țigările electronice aromate, spunând că acestea pot prezenta riscuri pentru sănătate, deoarece pot încuraja tinerii să consume tutun, deși acestea rămân disponibile pe scară largă. Companiile spun că FDA a greșit și a crezut că produsele lor ar putea fi folosite pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat.

FDA a concluzionat că beneficiile potențiale de a ajuta fumătorii adulți să renunțe nu depășesc riscurile potențiale pentru sănătate pentru tineri.

În același timp, numărul adolescenților care folosesc alte produse care conțin nicotină a crescut.

FDA recent recunoscut oficial Lansarea țigărilor electronice cu aromă de mentă pentru prima dată. De asemenea, a aprobat și alte produse pentru țigări electronice.

Pe fondul dezbaterii cu privire la potențialele pericole pentru sănătate ale țigărilor electronice, FDA și luna aceasta a ridicat interdicția Juul își vinde produsele din țigări electronice.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *