July 2, 2024

În această ilustrație foto, criptomoneda digitală Bitcoin este afișată la Paris, Franța, pe 5 martie 2024.

Chesnot |. Știri Getty Images |

Bitcoin Un raport de cercetare publicat marți de CCData a arătat că ciclul actual de apreciere nu a atins încă apogeul și ar putea atinge un nivel record în acest an.

Bitcoin a atins un maxim istoric de peste 73.700 USD în martie, dar de atunci s-a tranzacționat între aproximativ 59.000 USD și 72.000 USD.

Călătoria din martie către maxime record a fost în mare măsură determinată de De acord și S-a lansat fondul tranzacționat la bursă Spot Bitcoin (ETF)., în Statele Unite în ianuarie. Ei au atras până acum circa 14,41 miliarde de dolari în intrări nete, potrivit CCData.

ETF-urile permit investițiilesInvestitorii achiziționează produse care urmăresc prețul Bitcoin fără a deține criptomoneda subiacentă. Susținătorii criptomonedelor spun că acest lucru ajută la legitimarea clasei de active și facilitează participarea marilor investitori instituționali.

„Ciclul” Bitcoin este perioada de timp în care moneda urcă la noi maxime, apoi scade din nou, atingând noi maxime. Piața ursului sau „iarnă cripto”. Aceste cicluri – dintre care trei le-a finalizat Bitcoin de la lansare – tind să urmeze modele similare.

Aceasta este în jurul a eveniment numit înjumătățireÎn această perioadă, recompensele minerilor au fost reduse la jumătate, reducând oferta de Bitcoin pe piață.

De obicei, înjumătățirile apar de obicei cu luni înainte ca Bitcoin să atingă un nou maxim istoric pentru ciclu. Ciclul actual este diferit. Bitcoin se ridică la cel mai recent record înainte de a se înjumătăți pe ETF-urile americane optimiste

Având în vedere că tranzacționarea cu Bitcoin se află într-un interval mai mare decât maximele sale istorice, mulți se întreabă dacă criptomoneda a atins vârful ciclului său actual.

Raportul CCData a analizat tendințele istorice ale prețurilor Bitcoin, iar rezultatele arată că da. Firma de date și cercetare a spus că tendințele istorice arată că evenimentele de înjumătățire sunt întotdeauna precedate de o perioadă de expansiune a prețurilor, care poate dura de la 366 de zile la 548 de zile „Fiecare înjumătățire va suferi mai multe daune decât cea anterioară înainte de a genera un vârf de ciclu. „ „cicluri mai lungi” datorită maturizării clasei de active și volatilității reduse. “

Ultima înjumătățire a Bitcoin a avut loc pe 19 aprilie a acestui an, așa că aceste intervale de timp istorice nu au trecut încă.

CCData a spus: „În plus, am observat o scădere a activității de tranzacționare pe bursele centralizate în cele aproape două luni de la evenimentele de înjumătățire din ciclurile precedente, ceea ce pare să reflecte acest ciclu .

Analiștii au recunoscut că „influența jucătorilor instituționali din industria” în ciclul actual a „schimbat tendințele anterioare”, adăugând că este probabil că activitatea de tranzacționare va fi mai scăzută în trimestrul al treilea, ceea ce, la rândul său, ar putea indica o mai mare mișcare laterală a prețurilor.

„Cu toate acestea, datele și tendințele anterioare sunt suficient de puternice pentru a sugera că orice acțiune laterală a prețurilor este tranzitorie și este posibil să depășim din nou maximul istoric anterior înainte de sfârșitul anului”, a spus CCData.

Raportul companiei spunea: Ethereum ETF va veni în curând Alte produse similare din SUA și din întreaga lume „sunt destinate să aducă capital suplimentar, lichiditate și cerere pentru clasa de active”.

CCData evidențiază un alt punct cheie de date istorice care susține argumentul său – aprecierea prețului Bitcoin a avut loc într-o perioadă scurtă de timp. De exemplu, în ciclul 2012, 91,4% din creșterea globală a prețurilor Bitcoin de la înjumătățire la maximele istorice a avut loc în cele patru luni premergătoare vârfului ciclului. Această pondere a câștigurilor de preț a fost de 78,8% și 71,5% în cele patru luni înainte de maximele record în ciclurile 2016 și, respectiv, 2020.

„Această expansiune parabolică nu a avut loc încă în ciclul actual”, a spus CCData.

Alți comentatori au evidențiat modul în care se derulează modelele istorice ale Bitcoin.

„Din punct de vedere istoric, ciclurile pieței atinsă vârful la 12 până la 18 luni după înjumătățirea Bitcoin, ultima înjumătățire a avut loc în aprilie a acestui an, de asemenea, nu am văzut că volatilitatea a ajuns la vârfuri precedente în succesiune rapidă.

„Nu am declanșat încă niciunul dintre aceste semnale”.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *