July 2, 2024

Rep. Lloyd Doggett, D-Texas, va merge la Capitoliul S.U.A. miercuri, 5 iunie 2024, pentru un vot în Camere.

Tom Williams |. Cq-roll Call Corporation |

Rep. Texas Lloyd Doggett îl îndeamnă pe Președinte Joe Biden „Decizia dureroasă și dificilă de a renunța” a fost luată marți Cursa prezidențială din 2024.

Doctor, 77 de ani, este primul congresman democrat în ședință Îndemnând oficial actualii membri ai partidului să renunțe la oferta lor de realegere împotriva fostului președinte Donald Trumpprezumtivul candidat republican.

Apelul telefonic a crescut foarte mult presiunea asupra lui Biden, în vârstă de 81 de ani. dezbatere dezastruoasă Confruntarea de săptămâna trecută cu Trump a declanșat valuri de panică în rândul susținătorilor săi cu privire la capacitatea lui de a câștiga în noiembrie și de a rămâne la Casa Albă încă patru ani.

Dar Biden și echipa sa au respins până acum orice sugestie ca el să se retragă din cursă.

Ca răspuns la declarația lui Doggett, un oficial de campanie Biden a declarat pentru NBC News: „Este aici pentru a rămâne”.

Acea promisiune și alte asigurări post-dezbatere din partea lui Biden și a campaniei sale au contribuit puțin la potolirea preocupărilor tot mai mari în rândul democraților, dintre care unele au început să apară publicului.

“Cred că este o întrebare legitimă, acesta este un interludiu sau este o condiție?”, a declarat, marți, la MSNBC, fosta președinte a Camerei, Nancy Pelosi, deputată în California.

Pelosi i-a sugerat lui Biden să organizeze mai multe interviuri față în față cu „reporteri serioși” pentru a-și asigura aliații. Biden a participat la mai puține conferințe de presă sau interviuri decât mulți dintre colegii săi moderni.

Citiți mai multe acoperire politică CNBC

ABC News a anunțat marți după-amiază că Biden se va întâlni cu prezentatorul de știri George Stephanopoulos pentru primul său interviu unu-la-unu de la dezbatere.

Evident, interviul nu va avea loc live. ABC a spus că va difuza primul segment de la „World News Tonight” vineri, urmat de un interviu mai lung la „This Week” duminică.

Între timp, Doggett și-a legat în mod explicit decizia de a cere lui Biden să-și încheie campania de performanța președintelui în dezbaterea de joi.

„Președintele Biden continuă să urmeze în mod semnificativ senatorii democrați în statele cheie și îl urmărește pe Donald Trump în majoritatea sondajelor”, a spus Doggett într-un comunicat de presă „Speram că această dezbatere va oferi o anumită motivație pentru a schimba asta”.

„Nu este cazul”, a scris el. „În loc să liniștească alegătorii, președintele nu a reușit să-și apere efectiv numeroasele realizări și a dezvăluit numeroasele minciuni ale lui Trump”.

„Riscul unei victorii lui Trump este prea mare – să presupunem că o situație care nu poate fi inversată într-un an, o situație care nu a fost inversată în dezbatere, poate fi inversată acum, este prea riscant”.

Citiți mai multe acoperire politică CNBC

Democratul din Texas a avertizat, de asemenea, asupra amenințării pe care o reprezintă realegerea lui Trump în funcția de președinte, subliniind decizia Curții Supreme de săptămâna aceasta de a acorda fostului președinte „imunitate prezumtivă” pentru toate acțiunile oficiale.

Declarația lui Doggett spunea: „Un Trump proaspăt imunitar ar putea conduce Statele Unite într-o eră lungă, întunecată, autoritara, necontrolată de instanțele sau de un Congres republican conformator”.

El l-a încurajat pe Biden să urmeze exemplul fostului președinte Lyndon Johnson, care a refuzat în mod voluntar să caute realege.

„(Johnson) a luat decizia dureroasă de a se retrage în circumstanțe foarte diferite. Președintele Biden ar trebui să facă același lucru”, a spus Doggett.

„Decizia mea de a face publice aceste rezerve puternice nu este luată cu ușurință și nu micșorează în niciun fel respectul meu pentru tot ceea ce a realizat președintele Biden”, a spus el.

„Recunoscând că, spre deosebire de Trump, primul angajament al președintelui Biden a fost întotdeauna față de țara noastră, nu însuși, și sper că va lua decizia dureroasă și dificilă de a se retrage”.

Nu ratați aceste informații de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *