July 2, 2024

Vedere panoramică a interiorului stadionului după ce fanii portughezi au învins Slovenia la loviturile de departajare în timpul meciului de optimi de la Euro 2024 dintre Portugalia și Slovenia de la Frankfurt pe Main, Germania, pe 1 iulie 2024.

Harriet Lander – UEFA |

Agenția de statistică a Uniunii Europene a declarat marți că rata inflației globale a zonei euro a scăzut la 2,5% în iunie, în timp ce datele urmărite îndeaproape și din sectorul serviciilor au rămas stabile.

Textul titlului a fost în conformitate cu așteptările economiștilor chestionați de Reuters. În mai, inflația a crescut cu două puncte procentuale la 2,6%.

Excluzând impactul fluctuațiilor energiei, alimentelor, alcoolului și tutunului, inflația de bază s-a menținut la 2,9% față de luna precedentă, puțin mai mică decât prognoza analiștilor de 2,8%.

De asemenea, creșterea prețului serviciilor a rămas neschimbată la 4,1%.

Investitorii vor analiza acum ce înseamnă cele mai recente date pentru evoluția ratelor dobânzilor în cele 20 de țări din zona euro pe baza datelor de la Banca Centrală Europeană. Reducerea inițială graduală a ratei de 25 de puncte de bază în iunie.

Volatilitatea indicelui global al prețurilor de consum era de mult așteptată, deoarece efectul de bază al volatilității pe piețele de energie se atenuează.

În iunie, inflația energetică din zona euro a crescut cu 0,2% de la an la an, o schimbare bruscă față de începutul acestui an, când industria a fost supusă unei puternice atracție deflaționistă.

Luis de Guindos, vicepreședintele Băncii Centrale Europene, a declarat reporterului CNBC Annette Weisbach că, deși banca centrală este încrezătoare că inflația se va apropia de ținta de 2%, următoarele luni va fi un „drum accidentat” fără „predeterminat”. cale” pentru politica monetară. El a făcut comentariile în marginea Forumului Băncii Centrale Europene din Sintra, Portugalia.

Piețele monetare se așteaptă ca BCE să reducă ratele dobânzilor de două ori, cu 25 de puncte de bază fiecare, la cele patru întâlniri rămase din acest an, potrivit datelor privind prețurile Bursei de Valori din Londra. Ei estimează că există doar 33% șanse de o reducere a ratei de urmărire luna aceasta.

Perspectivele ratei BCE: „Decizie grea” între nicio acțiune sau reducerea ratei în septembrie, spune strateg

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *