July 2, 2024

Nasdaq se închide la un nivel record, serviciul de streaming Paramount blocat, „Roaring Kitty” deține 6,6% din acțiunile Chewy

Johannes Eisler |. AFP |

Acest raport provine din CNBC Daily Open de astăzi, buletinul nostru informativ pentru piețele internaționale. CNBC Daily Open îi ține pe investitori la curent cu tot ce trebuie să știe, indiferent unde se află. Îți place ce vezi? Vă puteți abonaAici.

Ce trebuie să știi astăzi

Record Nasdaq
Wall Street a crescut în a doua jumătate, determinată de puterea continuă a acțiunilor cu capitalizare mare. acest Dow Jones Industrial Average O ușoară creștere de 0,13, în timp ce Indicele S&P 500 în creștere cu 0,23%. High tech Indicele Nasdaq Închidere la un nivel record, câștiguri de frunte Microsoftîn creștere cu 2,19% NvidiaCreșterea a fost de 0,6%. Între timp, randamentul obligațiunilor de trezorerie pe 10 ani Ministerul de Finante Trandafir înainte de publicarea datelor cheie pe piața muncii săptămâna aceasta. Prețurile petrolului din SUA A urca A crescut cu 2,3% înainte de vacanța din 4 iulie.

Acord de streaming?
Paramount la nivel mondial da Explorați fuziunea cu serviciul de streaming Paramount+ Persoanele familiarizate cu problema au dezvăluit că va coopera cu o altă platformă existentă. Compania este în discuții cu o serie de companii media și de tehnologie, inclusiv Descoperirea Warner Bros. O fuziune ar putea ajuta entitatea combinată să concureze mai bine Netflix și disneyPlatformă media de streaming. Mișcarea marchează un nou val de consolidare în industria de streaming, deoarece companiile caută să câștige un loc pe o piață extrem de competitivă.

grămadă de lemn mestecat
Keith Gill, cunoscut sub numele de „Pisicuța care răcnește”, 6,6% capital propriuexista mestecatCompania a achiziționat peste 9 milioane de acțiuni în valoare de peste 245 de milioane de dolari, conform documentelor la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA. Gill este un cunoscut comerciant de acțiuni meme, care este acum al treilea cel mai mare acționar al companiei de comerț electronic cu alimente pentru animale de companie. Acțiunile Chewy au crescut cu peste 9% luni, dar s-au închis cu 6,6%, avertizează analiștii de pe Wall Street Volatilitate proastă Pentru comercianții cu amănuntul de animale de companie.

Boeing, fii bine dispus.
acțiuni companie boeing și spirit aviation systems inc. Boeing a crescut cu 2,58% și, respectiv, 3,35% după ce a convenit răscumpărare Producătorul de corpuri de avioane Spirit încheie o tranzacție cu toate acțiunile în valoare de 4,7 miliarde de dolari. Acordul îi oferă Boeing mai mult control asupra producției, deoarece se confruntă cu un control de reglementare din cauza problemelor de siguranță. Separat, Airbus va achiziționa unitățile de producție Spirit dedicate producției de avioane Airbus pentru 1 USD. Spirit va plăti daune în valoare de 559 de milioane de dolari Airbus. Facilitățile din Belfast, Wichita și Carolina de Nord produc aripi, fuzelaje și alte piese pentru A220 și A350. airbus Acțiunile de la Paris au crescut cu 2,6%.

Acțiunile japoneze cresc, yenul slăbește
Piața este Asia Pacific mixtexportate în principal în Japonia Index Nikkei 225 Topix a crescut cu 1,1%. acest JPY Slab, încă la minimele din 38 de ani. coreeană Cospi Deși inflația din iunie a fost mai slabă decât se aștepta, probabilitatea unei reduceri a ratei a scăzut. australian Indicele S&P/ASX 200 Scădere cu 0,46% Federal Reserve Bank of Australia a publicat procesul-verbal al ședinței Preluat de la ședința de politică monetară din iunie, unde membrii consiliului de administrație au discutat despre creșterea ratelor dobânzilor. În altă parte, Hong Kong Hang Seng IndexIndicele CSI 300 a crescut cu 0,57%, în timp ce indicele CSI 300 a fost puțin modificat.

(PRO) Rise of the Humanoids
Morgan Stanley prezice că numărul roboților umanoizi va crește semnificativ, ajungând la 8 milioane până în 2040. Tesla Directorul executiv Elon Musk este la fel de optimist, prezicând că robotul Optimus al companiei sale ar putea duce în cele din urmă valoarea producătorului auto la 25 de trilioane de dolari. Iată câteva companii care vor beneficia, potrivit Morgan Stanley: Prosperitate.

linia de jos

Piețelor nu le plac surprizele. Pe măsură ce Liga Națională de extremă dreaptă a Franței și aliații săi au câștigat mai mult de o treime din voturi la alegerile anticipate, au început negocierile între coaliția de stânga Noul Front Popular și aripa centristă a președintelui Emmanuel Macron. Asigurați-vă că Marine Le Pen nu obține o majoritate guvernamentală. acest Piața franceză vede o redresare a reliefului Pe perspectiva unui parlament suspendat.

Sebastian Paris Horwitz de la Post Asset Management a spus că rezultatul a fost opțiunea „cel mai puțin proastă” pentru piață.

Sentimentul s-a răspândit peste Atlantic, performanța de dezbatere a președintelui Joe Biden atrăgând atenția. îngrijorare și incertitudine în jurul candidaţilor democraţi. Ofițerul șef de informații Hightower, Stephanie Link, a declarat pentru CNBC că nu este vorba doar despre președinție; Ceea ce contează este componența Congresului.

„Dacă Congresul este divizat, asta îi place pieței pentru că nu se poate face nimic”, a spus Link. “Asta este ceea ce vrea piata. Ei nu vor surprize.”

un exemplu tipic Ceea ce nu-i place pieței este cazul lui Liz TrussScurtul ei mandat de 44 de zile ca prim-ministru a luat sfârșit după ce piețele au reacționat negativ la propunerile ei de reduceri de taxe finanțate cu datorii.

În ciuda incertitudinii politice, mulți investitori ar dori să vadă Nasdaq-ul câștigând 18% în prima jumătate, iar S&P 500 câștigând 14,5%. Tendințele istorice indică o perspectivă pozitivă pentru luna următoare.

Bursa are o Record istoric de performanță bună în iulieDow Jones Industrial Average, S&P 500 și Nasdaq Composite au continuat să crească în această lună în ultimii ani. Ultima dată când acești indici majori au scăzut în iulie a fost în 2014. .

Nasdaq 20.000 Dan Ives, șeful de cercetare de acțiuni la Wedbush Securities, a declarat pentru CNBC: „Acțiunile tehnologice au crescut cu încă 15%, deoarece, deși acest raliu este condus de nașul AI al Nvidia, Jensen Huang, de…” Pentru fiecare dolar multiplicator cheltuit pe cipuri Nvidia, 8 USD to 10 merge către alte domenii ale tehnologiei… În mintea mea, ora petrecerii AI este 9 a.m. și durează până la 4 a.m. Cred că piața tehnologică încă continuă.

— Brian Evans, Samantha Subin, Yun Li, Fred Imbert, Alex Harring, Jenni Reid, Sophie Kiderlin, Tanaya Macheel, Spencer Kimball, Leslie Josephs, Alex Sherman, Lim Hui Jie și Dylan Butts de la CNBC au contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *