July 2, 2024

(Transmisia live este programată să înceapă la 9:30 a.m. ET. Dacă nu vedeți jucătorii de mai sus, vă rugăm să reîmprospătați pagina.)

Marți, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, s-a alăturat unui panel care a inclus colegi la nivel mondial la forumul Băncii Centrale Europene.

Powell va participa la Forumul BCE al Băncii Centrale din Sintra, Portugalia, alături de președintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, și de președintele Băncii Centrale din Brazilia, Roberto Campos Neto. Sara Eisen de la CNBC va servi ca moderator. La acest forum, investitorii au acordat o atenție deosebită modului în care factorii de decizie ai băncilor centrale vor răspunde la dinamica inflației globale.

În Statele Unite, Rezerva Federală condusă de Powell a menținut ratele de politică cheie constante în ultimul an, chiar dacă inflația este cu mult sub nivelul maxim la mijlocul anului 2022. BCE a lui Lagarde a redus ratele dobânzilor cu un sfert de punct procentual, ducându-le la 4,25%, în timp ce BCE a lui Neto a redus ratele cu un sfert de punct procentual în mai, ducând rata de bază la 4,25%.

În general, comercianții se așteaptă ca Fed să înceapă să reducă ratele dobânzilor în septembrie, să le reducă din nou înainte de sfârșitul anului și să reducă ratele cel puțin trimestrial până în septembrie 2025.

citeşte mai mult:
Creatorul indicatorului de recesiune „Sam’s Rule” spune că Fed „se joacă cu focul” prin faptul că nu reduce ratele

Fed menține ratele dobânzilor constante, indicând doar o reducere a ratei în acest an
Strategii Morgan Stanley spun că Fed și BCE ar putea reduce ratele dobânzilor în septembrie

Abonați-vă la CNBC pe YouTube.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *