July 2, 2024

Vehiculele vor fi disponibile pe 20 iunie 2024 la un dealer General Motors din Lincolnwood, Illinois.

Scott Olson |. Getty Images

Detroit – Motoare generale a raportat cele mai bune vânzări trimestriale din mai bine de trei ani, cu o creștere semnificativă a camionetelor de dimensiuni mari și a vehiculelor complet electrice.

Producătorul auto din Detroit a raportat marți vânzări de 696.086 de vehicule în al doilea trimestru, în creștere cu 0,6% față de anul anterior și cele mai mari vânzări trimestriale din trimestrul al patrulea din 2020.

Volumul său de livrare a vehiculelor electrice a crescut cu 40% de la an la an, până la 21.930 de unități. În ciuda acestui fapt, vehiculele electrice au reprezentat doar 3,2% din vânzările totale în trimestrul doi.

General Motors a vândut aproximativ 229.000 de camionete de dimensiuni mari în al doilea trimestru, o creștere de aproximativ 6% față de aceeași perioadă a anului trecut și cele mai bune vânzări trimestriale din 2021.

Cu toate acestea, vânzările totale ale General Motors în prima jumătate a acestui an au scăzut cu 0,4% față de aceeași perioadă a anului trecut, la aproximativ 1,3 milioane de vehicule.

Vânzările GM în trimestrul doi sunt de așteptat să fie ușor mai mari decât cele ale industriei în ansamblu. Prognozator în industria auto de exemplu, Cox Automotive Edmunds se așteaptă ca vânzările la nivel de industrie în al doilea trimestru, inclusiv pe 1 iulie, să fie aproximativ aceleași ca anul trecut, din cauza încetinirii cererii cu amănuntul.

O anomalie necunoscută în al doilea trimestru este cât de mult va avea asupra vânzărilor atacul cibernetic asupra furnizorului de software dealer CDK Global. acest Atacul ransomware din 19 iunie A forțat liderul de piață CDK să-și închidă sistemul de management al dealerilor, afectând aproape jumătate dintre dealerii din America de Nord.

„Atacul cibernetic CDK a afectat în mod semnificativ vânzările în a doua jumătate a lunii iunie, impactând una dintre cele mai profitabile și mai aglomerate perioade ale dealerilor din lună și trimestru”, a declarat Jessica Caldwell, director de informații la Edmunds.

“Dealerii care folosesc platforma CDK lucrează pentru a satisface cererea puternică a clienților în circumstanțe dificile. Unele livrări pot fi amânate în trimestrul al treilea”, a spus GM într-un comunicat.

De la atacuri, dealerii, inclusiv cei mai mari dealeri cotați la bursă din industrie, au fost forțați să întârzie vânzările sau să găsească soluții pentru a vinde vehicule.

Toate cele șase mari grupuri de dealeri de franciză listate au dezvăluit expunerea la problemele CDK. Cinci din șase—— grupul auto asbury, AutoNation, Compania de automobile din primul grup, Lithia Motors și Mașini Sonic — folosește CDK ca furnizor principal de sistem de management al dealerilor, potrivit Automotive News.

„Vestea bună este că, spre deosebire de alte evenimente de lebădă neagră cu care s-a confruntat industria în trecut, vânzările nu ar trebui să fie pierdute sau amânate în mod semnificativ, ci până în al treilea trimestru”, a spus Caldwell.

Încă o marți, Toyota raportează vânzări în al doilea trimestru. Pe parcursul perioadei, vânzările companiei în Statele Unite au totalizat 621.549 de vehicule, în creștere cu 9,2% față de aceeași perioadă a anului trecut.

acest Marca Hyundai vândută Vânzările de mașini în al doilea trimestru au fost de 214.719 unități, în creștere cu 2,2% față de anul trecut.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *