July 3, 2024

Pe 5 iunie 2024, un rând de Tesla Supercharger a fost afișat la o stație Supercharger din Los Angeles.

Mike Black |

Tesla Acțiunea a câștigat și mai mult la tranzacționarea înainte de piață miercuri, după un câștig de 10% în 2019. ultima sesiune Urmează publicarea cifrelor de producție și livrare auto din al doilea trimestru care depășesc așteptările analiștilor.

Acțiunile companiei au crescut cu 3,07% la 6:54 a.m. ET, dar au scăzut în continuare cu 6,93% până în prezent.

Tesla a livrat un total de 443.956 de vehicule în al doilea trimestru, iar producția sa totală în aceeași perioadă a fost de 410.831 de vehicule. Analiştii se aşteptau ca Tesla să livreze 439.000 de vehicule în cele trei luni încheiate la 30 iunie, cea mai apropiată unitate pe care producătorul auto a dezvăluit-o, conform estimărilor consensuale compilate de FactSet StreetAccount.

Tesla nu a detaliat date pentru modele individuale sau regiuni specifice.

Analiștii Citi au declarat într-o notă de marți că se așteptau la o „reacție favorabilă a prețului acțiunilor” la știri.

„De aici, accentul se va îndrepta către marja brută a vehiculelor Tesla din al doilea trimestru pentru a cântări ecuația dintre preț și cost”, au subliniat, de asemenea, importanța oricăror actualizări suplimentare din partea companiei cu privire la lansările viitoare de produse.

Raportul de livrare de marți vine după ce compania a raportat în aprilie o scădere cu 8,5% a livrărilor în primul trimestru la 386.810 de vehicule, prima scădere anuală din 2020.

Unii dintre concurenții chinezi ai Tesla, de bun augurDeține Zeekr și Niohraport Livrările în iunie au atins un nivel record. Perspectivele de creștere ale industriei vehiculelor electrice în cea de-a doua economie din lume au fost puse în evidență luna trecută, când UE. declara A impus tarife de până la 38% vehiculelor electrice chinezești și a constatat că aceste vehicule electrice „au beneficiat în mod semnificativ de subvenții neloiale”. Comisia Europeană a declarat la acea vreme că Tesla, care deține Gigafactory din Shanghai, ar putea „primi un tarif tarifar calculat separat în faza finală” în urma unei „cereri confirmate”.

Reveniți în maiMai târziu, administrația Joe Biden din Statele Unite a dublat și tarifele la vehiculele electrice chinezești importate de la 25% la 100%, în încercarea de a preveni inundarea pieței produselor chinezești cu reducere.

stocare a energiei

Tesla a mai spus că a implementat 9,4 GWh de produse de stocare a energiei În al doilea trimestru, a înregistrat cele mai mari rezultate trimestriale de până acum.

„Tesla a vândut aproximativ 15 GWh în 2023, cu o piață globală anuală de vânzări de aproximativ 100 GWh. Numai în al doilea trimestru al anului 2024, Tesla a vândut 9,4 GWh de acumulatori la nivel global. În trecut, conducerea a declarat că aceste vânzări tind să fie instabile, dar Numai nivelurile din trimestrul II reprezintă acum aproape 10% din totalul pieței globale de vânzări anuale în 2023”, au declarat marți analiștii de la Royal Bank of Canada într-o notă.

Ben Smith de la Semafor spune că investitorii Tesla iubitori de Musk ignoră „problemele reale ale companiei”

„Aceasta înseamnă că Tesla fie câștigă cotă de piață, fie piața globală va crește semnificativ în 2024. Mai probabil este o combinație a celor două”, au adăugat ei.

Tesla va publica rezultatele financiare ale trimestrului II pe 23 iulie și este de așteptat să dezvăluie designul robotaxiei sale luna viitoare.

Lora Kolodny și Ganesh Rao de la CNBC au contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *