July 3, 2024

Vehiculul electric BYD Seal U a fost dezvăluit la Salonul Auto Internațional IAA Mobility 2023 din München, Germania, pe 6 septembrie 2023.

Leonhard Simon |. Știri Getty Images |

Pornirea vehiculelor electrice din China BYD de aşteptat să depăşească Tesla Printre vânzările de vehicule pur electrice din acest an, cota de piață a vehiculelor pur electrice este de așteptat să crească semnificativ. Conform cercetării Counterpoint Publicat marți.

„Această schimbare evidențiază natura dinamică a pieței globale de vehicule electrice”, au spus analiștii Counterpoint într-un raport.

Conform calculelor CNBC, vânzările de vehicule pur electrice ale BYD au crescut cu aproape 21% față de an în al doilea trimestru, la 426.039 de unități. Livrările Tesla din al doilea trimestru scădere cu 4,8% la 443.956 de unități.

anul trecut, producția totală a BYD – Include mașini alimentate cu baterie și hibrizi – peste 3 milioane de vehiculed Tesla a produs 1,84 milioane de vehicule Pentru al doilea an consecutiv.

Cu toate acestea, BYD a produs 1,6 milioane de mașini de pasageri cu baterie pură și 1,4 milioane de vehicule hibride, dând Tesla lider în producția de vehicule pur electrice.

BYD și-a pierdut, de asemenea, poziția de furnizor de top de vehicule electrice Primul trimestru al gigantului american de mașini electrice.

Counterpoint a spus că China „rămâne forța dominantă pe piața vehiculelor pur electrice”, BYD fiind lider. Firma de cercetare a spus că se așteaptă ca vânzările Chinei de vehicule pur electrice să fie de patru ori mai mari decât cele din America de Nord până în 2024.

Potrivit Counterpoint, China va continua să reprezinte mai mult de 50% din vânzările globale de vehicule pur electrice până în 2027 și este de așteptat ca până în 2030, vânzările de vehicule pur electrice ale Chinei să depășească vânzările combinate din America de Nord și Europa.

Luna trecută, UE a anunțat că va lua măsuri severe Tarife suplimentare impuse companiilor chineze de vehicule electrice Răspunsul la „amenințările clar previzibile și iminente de prejudiciu adus industriei UE”.

Lumea va Dacă se impune un tarif de 17,4%, Geely va impune un tarif suplimentar de 20%. SAIC va trebui să plătească un tarif suplimentar de 38,1%, cel mai mare dintre cele trei. Acest lucru este peste standard A fost impus un tarif de 10% pentru vehiculele electrice importate.

Comisia a declarat într-o declarație că tarifele sunt momentan temporare, dar vor fi implementate începând cu 4 iulie dacă discuțiile cu autoritățile chineze nu vor ajunge la o soluție. afirmație 12 iunie.

De ce Tesla pierde cota de piata in Europa

Liz Lee, director asociat la Counterpoint Research, a declarat: „Noile tarife ale UE pentru vehiculele electrice din China sunt menite să asigure condiții de concurență echitabile pentru producătorii europeni de vehicule electrice, care se luptă să concureze cu importurile chineze la prețuri mai mici”.

„Aceste tarife ar putea împinge producătorii de automobile chinezi să se orienteze către piețele emergente precum Orientul Mijlociu și Africa, America Latină, Asia de Sud-Est, Australia și Noua Zeelandă”, a adăugat Li.

Potrivit raportului, vânzările globale de vehicule pur electrice sunt de așteptat să atingă 10 milioane de unități în 2024, în timp ce vânzările de vehicule cu motor cu ardere internă continuă să scadă. Această creștere va fi susținută de eforturile care vizează îmbunătățirea eficienței costurilor și a accesibilității vehiculelor electrice și a bateriilor EV.

– Evelyn Cheng de la CNBC a contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *