July 3, 2024

Fed: Cu prudență în ceea ce privește progresele viitoare către inflația care ajunge la 2%

Oficialii Fed au declarat, la întâlnirea din iunie, că inflația se mișcă în direcția corectă, dar nu suficient de rapid pentru a reduce ratele dobânzilor. Procesul-verbal al ședinței a fost publicat miercuri spectacol.

Procesul verbal al întâlnirii: „Participanții au confirmat că sunt necesare date mai favorabile pentru a le oferi o mai mare încredere că inflația continuă să se îndrepte spre 2%.

Deși procesul-verbal a reflectat opiniile diferite ale celor 19 bancheri centrali care au participat la discuție, dintre care unii și-au exprimat chiar preferința pentru majorarea dobânzilor dacă este necesar, întâlnirea s-a încheiat cu alegătorii FOMC menținând dobânzile neschimbate.

Ținta anuală de inflație a Fed este de 2% și a fost peste acest nivel de la începutul anului 2021.

Participanții la întâlnire „au subliniat că nu cred că ar fi potrivit să scadă intervalul țintă pentru rata fondurilor federale până când vor fi disponibile informații suplimentare care să le ofere o mai mare încredere că inflația se mișcă sustenabil către obiectivul de 2% al Comitetului”.

În cadrul întâlnirii, factorii de decizie politică au oferit și actualizări privind previziunile economice și politica monetară pentru următorii ani.

„Dot plot” FOMC arată că ratele dobânzilor vor scădea cu un sfert de punct procentual până la sfârșitul anului 2024, în scădere față de cele trei puncte procentuale afișate după ultima actualizare din martie. Deși graficul cu puncte arată o mișcare descendentă în acest an, piața futures continuă să stabilească prețul în două mișcări începând din septembrie.

În plus, în timp ce comitetul și-a redus prognoza de inflație pentru acest an, previziunile sale economice au rămas în mare parte neschimbate.

Procesul-verbal a reflectat unele dezacorduri în timp ce au discutat despre modul în care vor conduce politica monetară. Unii membri au remarcat necesitatea unor controale mai stricte dacă inflația persistă, în timp ce alții au susținut că ar trebui să fie pregătiți să facă față unei recesiuni sau slăbiciunii pieței muncii.

Procesul verbal al reuniunii: „Unii participanți au remarcat că, dacă inflația persistă la niveluri ridicate sau crește în continuare, intervalul țintă pentru rata fondurilor federale ar putea fi ajustat în sus.” „Unii participanți au afirmat că politica monetară ar trebui să fie pregătită să răspundă la neașteptate”. slăbiciune economică”.

Procesul-verbal nu a identificat membri individuali și nici nu a furnizat un număr exact de funcționari care și-au exprimat opiniile particulare. Cu toate acestea, în limbajul Fed, „un număr” este considerat mai mult decât „câteva”.

Rezumatul a remarcat, de asemenea, că o „majoritate covârșitoare” consideră că creșterea economică se „moderează” și că politicile actuale sunt „restrictive”, un termen cheie, deoarece oficialii analizează modalități de a reduce inflația fără a provoca prejudicii economice nejustificate politica trebuie să fie.

De la întâlnire, oficialii s-au menținut în mare parte la o retorică prudentă, subliniind încrederea pe date mai degrabă decât pe prognoze. Cu toate acestea, mai mulți oficiali, inclusiv președintele Jerome Powell, au declarat că datele continue încurajatoare privind inflația ar oferi încredere în reducerea ratelor dobânzilor.

Într-o apariție în Portugalia marți, Powell a spus că riscurile de reducere a ratelor prea devreme și de accelerare a inflației au devenit mai echilibrate față de riscurile de reducere prea târziu a ratelor și de a pune în pericol creșterea economică. Oficialii au subliniat anterior importanța de a nu renunța prea devreme la combaterea inflației.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *