July 3, 2024

Administrația Biden a revocat anul acesta opt licențe care le-au permis unor companii să trimită bunuri către gigantul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei, în încercarea de a face presiuni asupra companiei care renaște, au arătat documentele raportate pentru prima dată de Reuters.

Marco Giulica |

Administrația Biden a revocat anul acesta opt licențe care le-au permis unor companii să trimită bunuri către gigantul chinez de echipamente de telecomunicații Huawei, în încercarea de a face presiuni asupra companiei care renaște, au arătat documentele raportate pentru prima dată de Reuters.

După cum a raportat prima dată de Reuters, Departamentul de Comerț, care supraveghează politica de export a SUA, a declarat în mai că a revocat „anumite” licențe, dar nu a specificat numele sau numărul furnizorilor afectați. licență Qualcomm și Intel Aceasta includea proiecte anulate, a informat Reuters la acea vreme.

„De la începutul anului 2024, (Departamentul de Comerț) a revocat opt ​​licențe suplimentare care implică Huawei”, a spus agenția într-un document care răspunde la o întrebare a reprezentantului republican Michael McCaul.

Potrivit documentului, licențele Huawei includ „echipament sportiv și mobilier de birou, precum și componente low-tech pentru produse de pe piața de consum în masă, cum ar fi touchpad-uri și senzori de ecran tactil pentru tablete”, care pot fi achiziționate în China atât de la chinezi, cât și de la Sursele străine sunt disponibile pe scară largă. a spus ministerul.

Huawei și Qualcomm nu au răspuns solicitărilor de comentarii. Intel a refuzat să comenteze. Un purtător de cuvânt al Comisiei pentru Afaceri Externe a Camerei, prezidat de McCall, a declarat că comisia a primit datele marți și le examinează.

Xiaomi încearcă să se introducă într-o nouă categorie lansând vehiculele electrice. Întrebarea cheie este: poate concura?

Detaliile aruncă o lumină nouă asupra măsurilor pe care administrația Biden îi face pentru a opri Huawei, care a început să revină în ciuda eforturilor Washingtonului de a submina Huawei din motive de securitate națională. Huawei neagă că există riscuri de securitate.

Între timp, liderii republicani din China din Congres au făcut presiuni asupra companiei să reprime. . SMIC Acest lucru se întâmplă în ciuda restricțiilor la export din SUA pentru ambele companii.

Telefonul a ajutat vânzările de smartphone-uri ale Huawei să crească cu 64% de la an la an în primele șase săptămâni din 2024, potrivit firmei de cercetare Counterpoint. Afacerea sa cu piese auto inteligente a contribuit, de asemenea, la renașterea Huawei, compania realizând cea mai rapidă creștere a veniturilor din ultimii patru ani în 2023.

Huawei a fost inclusă pe lista de restricții comerciale din SUA în 2019 din cauza temerilor că ar putea spiona americanii. Adăugarea pe listă înseamnă că furnizorii companiei trebuie să caute licențe speciale, greu de obținut înainte de expediere.

Dar furnizorii Huawei au câștigat licențe în valoare de miliarde de dolari pentru a vinde produse și tehnologie Huawei datorită unei politici introduse de administrația Trump care permite o gamă mai largă de produse să circule către companie decât către companiile listate fizic.

Rezumatul a menționat, de asemenea, că din 2018 până în 2023, agenția a aprobat licențe în valoare de 335 de miliarde de dolari, în timp ce aplicațiile care urmăreau să vândă produse părților chineze de pe Lista de entități au totalizat 880 de miliarde de dolari. Dintre aceste aprobări, cererile în valoare de 222 de miliarde de dolari au fost primite în 2021, primul an de mandat al lui Biden, comparativ cu 560 de miliarde de dolari în cererile din acel an, a adăugat agenția.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *