July 3, 2024

Torgat |. Getty Images

Infractorii cibernetici vizează conturile de avere prin exploatarea emoțiilor victimelor.

Așa-zisul înșelătorie romantică Implică construirea unei relații și a încrederii cu victima, astfel încât ținta să fie dispusă asigura accesul Tracy Kitten, director de fraudă și securitate la firma de servicii de cercetare financiară Javelin Strategy & Research, explică.

Consumatorii au pierdut 1,14 miliarde de dolari din cauza escrocherilor de dragoste în 2023, conform către Comisia Federală pentru Comerț. FTC a constatat că pierderea medie pe persoană a fost de 2.000 USD, cea mai mare pierdere raportată pentru orice formă de înșelătorie a impostorului.

„Înșelătoriile romantice tind să fie mai insidioase, deoarece vizează emoțiile”, a spus Ketten. „Aceste lucruri se întâmplă în viața reală, nu doar în emisiunile pe care le vedem pe Netflix”.

Mai multe de la Personal Finance:
Cum evaluează „Era Tour” al lui Taylor Swift „Passion Tour”?
Întrebările FAFSA obligă potențialii studenți să facă alegeri dificile
„NEETS” și „noii șomeri”: de ce lucrează mai puțini tineri

„Oamenii trebuie să înțeleagă că oamenii din spatele acestor tipuri de escrocherii pot preda o clasă de master în comportamentul uman”, a spus Theresa Payton, fost ofițer de informații la Casa Albă și acum CEO al companiei de securitate cibernetică Fortalice Solutions.

Payton a adăugat: „Știu că toți avem declanșatori emoționali diferiți și atunci atacă”.

„Ei au încredere în oamenii care îi manipulează”

Escrocii romantici își păcălesc victimele să creadă că sunt cineva care nu sunt. Ketten a explicat că criminalii dezvoltă relații cu victimele lor în timp.

Odată stabilită încrederea, a spus ea, victimele pot fi mai ușor convinse să trimită bani, să le ofere acces la conturile bancare și, în unele cazuri, chiar să spăleze bani pentru ele.

Javelin a spus că aproximativ 22% dintre consilierii financiari chestionați ai căror clienți au fost afectați de fraudă au fost victimele unei escrocherii romantice. Sondajul a chestionat 1.500 de consilieri financiari în iulie 2023.

Adesea, infractorii cibernetici ajung și dezvoltă relații prin intermediul platformelor de social media, Kittenexplica.

Este o modalitate foarte ușoară pentru ei de a-și păcăli victimele, deoarece nu există contact față în față”, a spus ea.

FTC a constatat că aproximativ 40% dintre persoanele care au pierdut bani din cauza escrocherilor romantice în 2022 au spus că contactul a început pe rețelele de socializare.

Potrivit Javelin, aproape trei sferturi (73%) dintre consumatorii care sunt victime ale înșelătoriilor romantice sunt bărbați. Pentru acest raport, Javelin a chestionat 5.000 de gospodării din SUA în noiembrie 2022.

„În acest moment, suntem cu toții expuși”, a spus Payton, de la Fortalice Solutions. „Chiar dacă nu aveți o prezență uriașă în rețelele sociale, punctele dvs. de date sunt acolo.”

Descoperirea celor mai mari steaguri roșii ale înșelătoriilor romantice

Există mai multe moduri de a detecta dacă un escroc de dragoste te vizează. „Cel mai mare steag roșu este să ceară bani”, a spus Payton.

Iată încă cinci semne de avertizare:

  1. Mesaje text nesolicitate: Escrocii pot folosi roboții pentru a contacta sute de oameni simultan, folosind numere de telefon mobil, adrese de e-mail și conturi de rețele sociale. ceva noutati Este la fel de simplu ca „Bună”. „Tot ce este nevoie de o persoană pentru a lua momeala”, a spus ea.
  2. incredibil: Dacă această persoană este brusc foarte interesată de aceleași lucruri ca și tine și dorește să aibă o conversație pe o altă platformă de mesagerie directă, acesta ar putea fi un alt semnal roșu.
  3. Refuzați să vă întâlniți în persoană: Escrocii vor inventa scuze pentru a nu vrea să se întâlnească în viața reală. Dar uneori apare un alt scenariu: un escroc poate cere bani pentru a plăti călătoria pentru a veni să te vadă, a spus Payton.
  4. Incercari de izolare: Dacă un escroc vă împiedică să vorbiți cu familia sau prietenii într-o nouă relație.
  5. Tactici de presiune: Dacă noul contact te deranjează pentru a menține relația, cerând bani sau informații financiare.
Escrocii romantici vizează americanii

În aceste escrocherii de lungă durată, este adesea dificil pentru victime să descopere că au fost păcăliți pentru că „au încredere în persoana care le manipulează”, a spus Ketten.

Consilierii financiari își pot ajuta clienții educându-i despre cum ar putea arăta criminalitatea cibernetică. Keeten a spus că acest lucru poate ajuta „un drum lung” pentru a ajuta victimele să știe când sunt înșelate.

Payton spune că iată cinci lucruri pe care le puteți face pentru a verifica contacte noi:

  1. Căutare inversă de imagini: Utilizați un instrument de căutare inversă a imaginilor online pentru a verifica imaginile folosite de potențialii escroci.
  2. Vedeți setările dvs. de confidențialitate: Fii atent la informațiile pe care le distribui pe rețelele sociale.
  3. Dacă întâlnești pe cineva, fă-ți timp: Asigurați-vă că puneți întrebări despre trecutul lor. Urmăriți ceea ce spun ei și căutați neconcordanțe.
  4. Evitați tranzacțiile financiare: Nu trimiteți informații financiare sau bani celeilalte părți, în primul rând. Discutați situația cu familia, prietenii, consilierii de încredere și bancherii.
  5. Întâlnire într-un loc public: Cereți să-i întâlniți într-un loc public sau lângă o secție de poliție. Dacă aceștia se comportă „spreț”, a spus Payton, „ai răspunsul tău”.

Raportați profilurile sau mesajele suspecte pe platforma online pe care o utilizați și apoi raportați incidentul FTC: reportfraud.ftc.gov. Dacă situația se intensifică, Raport Raportați incidentul la FBI.

Victimele pot solicita sprijin și consiliere gratuită prin intermediul The Rețeaua de suport pentru infracțiunile ciberneticePayton a spus că compania oferă gratuit un grup de recuperare a înșelătoriei de dragoste virtuală de 10 săptămâni condus de un consilier autorizat.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *