July 3, 2024

Se vede sigla lanțului american de fast-food McDonald’s.

Yves Herman |

Australia se confruntă cu o aprovizionare redusă de ouă din cauza unui focar de gripă aviară McDonald’s și-a scurtat timpul de mic dejun cu 90 de minute, iar supermarketurile au limitat achizițiile per client la două cutii.

Australia s-a luptat cu epidemia virusul gripei aviare În ultimele luni, acest lucru a avut ca rezultat Aproximativ un milion de găini ouătoare au fost eutanasiate Ministrul Agriculturii, Pescuitului și Pădurilor din țară, Murray Watt, a declarat că mișcarea are ca scop limitarea răspândirii bolii.

Marți, McDonald’s a anunțat că va prelungi temporar orele de serviciu pentru micul dejun în Australia până la ora 10.30 în loc de amiază, invocând „provocări ale industriei”.

McDonald’s a spus: „La fel ca mulți retaileri, ne gestionăm cu atenție aprovizionarea cu ouă din cauza provocărilor actuale din industrie”. a declarat pe pagina sa de Facebook din AustraliaA adăugat că compania „lucrează cu sârguință cu fermierii și furnizorii noștri australieni pentru a reveni la normalitate cât mai repede posibil”.

Gigantul australian al comerțului cu amănuntul Coles și woolworth Majoritatea statelor au, de asemenea, limite privind numărul de ouă care pot fi achiziționate într-o singură tranzacție.

Consumatorii se așteaptă să vadă „unele rafturi goale pe termen scurt”, iar proviziile vor fi redirecționate către zonele cu deficit. Guvernul australian a spus în cea mai recentă actualizareAcesta a adăugat că aprovizionarea cu pui nu a fost încă afectată.

Guvernul a adăugat că în prezent răspunde la un focar de gripă aviară înalt patogenă (HPAI) H7 la 11 ferme de păsări.

Ron McMonnies, directorul general al Australian Egg Industry Group, a declarat într-o declarație că impactul gripei aviare asupra întregii industrie a păsărilor de curte din Australia este în curs de dezvoltare, sugerând totodată că consumatorii nu ar trebui să-și facă griji.

„Consumatorii pot fi siguri că sute de crescători de ouă din Australia încă cresc peste 20 de milioane de găini și vor continua să lucreze din greu pentru a se asigura că există ouă pe rafturi”, a spus McMonnies.

acest Standarde alimentare Australia Noua Zeelandă (FSANZ) Acesta a subliniat că în prezent nu există dovezi că oamenii pot fi expuși la virus prin alimente „preparate corespunzător”.

Organizația a adăugat: „Gripa aviară nu este o problemă de siguranță alimentară și este sigur de consumat pui, ouă și produse din ouă manipulate și gătite corespunzător”.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *