July 3, 2024

Fostul cancelar britanic al Fiscului Rishi Sunak a primit cele mai multe voturi în al doilea tur de scrutin.

Lionel |. Getty Images

LONDRA — După 14 ani la putere, conservatorii la guvernare ai Marii Britanii se apropie de o înfrângere zdrobitoare electorală la votul din 4 iulie.

În ultimele zile înainte de alegeri, cancelarul Rishi Sunak încearcă să pună o față curajoasă pe performanța slabă a partidului său la urne – Acest lucru sugerează o victorie uriașă pentru Partidul Laburist rival ——A spus că rezultatul nu este o „concluzie anticipată”.

Deși cu siguranță va exista o socoteală după alegeri și o analiză serioasă a ceea ce a mers prost, analiștii politici tind să creadă că Sunak nu va putea face mare lucru pentru a repara daunele grave cauzate de liderii anteriori în ultimii ani.

John Curtice, unul dintre cei mai respectați sondajeri din Marea Britanie, atribuie dispariția partidului două evenimente iremediabil dăunătoare din ultimii ani.

„Acesta nu este o alegere despre ideologia de partid, este o alegere despre competență”, a spus Curtis pentru CNBC înainte de vot.

„Motivul pentru care suntem în această situație este că conservatorii s-au distrat prost, dar au avut rezultate proaste.”

spune Curtis „Ușa petrecerii” Dezvăluirile oficialilor guvernamentali care au încălcat regulile privind adunările sociale în timpul pandemiei de Covid-19, precum și guvernul de scurtă durată Liz Truss în 2022, ale cărui politici economice nefaste au alimentat panica pieței, au fost la baza căderii partidului.

„Acestea sunt cele două evenimente definitorii[ale alegerilor]orice altceva este variație și înfrumusețare”, a spus Curtis, profesor de științe politice la Universitatea din Strathclyde și membru senior la Centrul Național de Cercetare Socială.

“Niciun guvern care a prezidat o criză de piață nu a supraviețuit la urne. Acesta este glasul morții”, a adăugat el.

Cum s-a inversat „economiile de scurgere” asupra celui mai scurt prim-ministru al Marii Britanii

„În același timp, în acest caz, guvernul a abandonat nu unul, ci doi prim-miniștri, dintre care unul (Boris Johnson) din cauza relației sale improprii cu adevărul, ceea ce Partidul Conservator nu a fost niciodată dispus să admită.

scandaluri și proastă conducere

Lector de politică spune că rezultatul alegerilor din Marea Britanie va fi „istoric”

Johnson a fost înlocuit de Liz Truss, care, împreună cu prim-ministrul de atunci Kwasi Kwarteng, a anunțat: Bugetul de reducere agresivă a impozitelor Acest lucru a tulburat piețele de obligațiuni și a făcut ca lira sterlină să scadă.

Un tabloid britanic a transmis în direct salată iceberg lângă o fotografie înrămată a lui Truss, întrebând care are o perioadă de valabilitate mai lungă. Lettuce a câștigat când Truss și-a dat demisia după doar 50 de zile tumultoase în funcție.

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss vorbește la evenimentul Mitingul Creșterii Marii Britanii din a doua zi a conferinței anuale a Partidului Conservator din 2 octombrie 2023 la Manchester, Anglia.

Carr Court |. Știri Getty Images |

Curtis a spus că alegătorii nu au uitat „poarta partidului” sau mandatul dezastruos și de scurtă durată al lui Truss ca prim-ministru, care ar putea fi factori importanți și influenți atunci când alegătorii merg la vot joi.

„Practic, alegătorii au votat împotriva acestui guvern pentru că au crezut că guvernul a dat greșit și nu s-au uitat neapărat la laburiști cu entuziasm, dar „Doamne, cu siguranță nu ar fi putut face mai rău.” Cel puțin (Keir). )s Tamer sună cam sensibil și plictisitor, așa că îl vor vota.

Nici Sunak, nici liderul laburist, Keir Starmer, nu au fost dispuși să menționeze prea mult sondajele în timpul campaniei – primul nu a vrut să evidențieze avantajul constant al laburistului, cel de-al doilea nu a vrut să pară arogant sau să provoace probleme. Complezența alegătorilor. Muncii este de așteptat să-i conducă pe conservatori cu 20 de puncte, oferind partidului de centru-stânga aproximativ 40% din voturi față de 20% ale conservatorilor, potrivit previziunilor Sky News Poll Tracker.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *