July 3, 2024

Pe 5 octombrie 2020, un avion United Airlines a apărut la poarta Aeroportului Internațional Chicago O’Hare (ORD) din Chicago, Illinois.

Daniel Slim |. AFP |

Nu crede că vremea rea ​​este vina ta liniile aeriene Unite Zbor întârziat? Companiile aeriene vă vor trimite acum buletine informative cu hărți radar pentru a demonstra acest lucru.

Chiar dacă vremea este senină, o furtună la sute de mile distanță poate încă perturba zborul.

Administrația Federală a Aviației poate emite opriri la sol care împiedică zborurile să meargă la un aeroport pentru a evita supraîncărcarea instalațiilor.

Vremea rea ​​nu poate doar să forțeze zborurile să decoleze mai târziu, ci și să întârzie aeronavele care sosesc, luând rute mai lungi pentru a evita întârzierile. Furtunile pot apărea brusc și sunt mai puțin previzibile decât sistemele mai mari, cum ar fi furtunile de iarnă și uraganele. Uneori există cascade de întârzieri care împiedică aeronavele și echipajele să intre în poziție.

United a declarat miercuri că folosește inteligența artificială generativă pentru a trimite călătorilor link-uri către hărți radar în timp real furnizate de platforma de urmărire a zborurilor FlightAware, precum și link-uri către alte cauze ale întreruperilor de zbor, cum ar fi probleme mecanice sau congestionarea aeroportului.

Tehnologia sa va fi testată în vacanța din 4 iulie, iar United este de așteptat să zboare cu un record de 5 milioane de pasageri între 28 iunie și 8 iulie, o creștere cu 7% față de anul trecut.

Datele de la FlightAware arată că aproape 942.000 de zboruri ale companiilor aeriene din SUA au fost întârziate în prima jumătate a acestui an, sau cu 21,4%, puțin mai bine decât cele 22,3% din aceeași perioadă a anului trecut.

Nu ratați aceste informații de la CNBC PRO

Aflați mai multe despre modul în care FAA și companiile aeriene reacţionează la vremea severă

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *