July 3, 2024

Brad Reinhart, specialist principal în uragane la National Hurricane Center, lucrează pentru a urmări uraganul Beryl, primul uragan din sezonul 2024, la Centrul Național pentru Uragane din Miami, Florida, la 1 iulie 2024. .

Joe Reddell |. Getty Images |

Uraganul Beryl a fost declarat cel mai puternic uragan înregistrat vreodată în iulie, doborând ultimul dintr-o serie de recorduri și provocând daune pe scară largă în Caraibe.

Ciclonul tropical a stabilit mai multe recorduri despre care experții spun că sunt legate de schimbările climatice, deoarece s-a dezvoltat mai repede și mai devreme decât fenomenele similare din acest an. A fost cel mai puternic uragan înregistrat în iunie și iulie și cel mai intens dintre toate uraganele înainte de 1 septembrie – de obicei cea mai intensă perioadă a sezonului atlantic, de la 1 iunie până la 30 noiembrie.

Beryl a fost declarat luni uragan de categoria 5, cea mai înaltă categorie de pe scara uraganelor Saffir-Simpson, care este declarată atunci când vânturile ating 157 mile pe oră, potrivit unei agenții. Pagină web De la National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA).

oameni de știință fost avertizat de ani de zile Încălzirea globală va face ca uraganele să se intensifice mai repede din cauza apelor oceanice mai calde, oferind oamenilor mai puțin timp pentru a face față efectelor lor.

NOAA anterior prognoza Există o șansă de 85% ca sezonul uraganelor din Atlantic din 2024 să fie „peste normal”. Raportul prevede că în această perioadă vor fi observate 17 până la 25 de furtuni cu nume, comparativ cu media de 14, precum și 8 până la 13 uragane, mai mare decât media obișnuită de 7. Se așteaptă ca patru până la șapte dintre ele să devină uragane majore, în comparație cu o medie de trei.

Acest lucru se datorează parțial El Niño-Oscilația de SudModele meteorologice observate pe termen lung care, de obicei, sporesc activitatea uraganelor în Oceanul Pacific sau Atlantic din cauza temperaturilor apei. Meteorologii prevăd că La Niña va avea loc din iulie până în septembrie, marcată de factori precum temperaturile mai scăzute la suprafața oceanului în Oceanul Pacific.

În plus, temperaturile oceanelor din bazinul Atlanticului sunt în prezent la niveluri record de căldură, cu temperaturi în mai aproape de normal pentru sfârșitul lunii august, potrivit Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere (NOAA).

Helima Croft de la RBC discută despre impactul uraganului Beryl și al tensiunilor din Orientul Mijlociu asupra piețelor petroliere

Jamaica a anunțat miercuri o interdicție de oprire la nivel de insulă, în timp ce Beryl se îndrepta spre coasta țării.

Uraganul continuă să facă ravagii și a ucis până acum cel puțin șase persoane. Potrivit Associated Press, trei persoane au murit în Grenada și Carriacou, una în St. Vincent și Grenadine și două victime în nordul Venezuelei. raport.

Prim-ministrul jamaican Andrew Holness a declarat într-un discurs video în dimineața devreme: „În conformitate cu Secțiunea 26 din Legea privind managementul riscului de dezastre, acum declar că întreaga Jamaica va fi o zonă de dezastru în următoarele șapte zile”. să fie implementat de la 6 a.m. până la 6 p.m., ora locală, miercuri. El a adăugat că uraganul este de așteptat să aducă vânturi care pun viața în pericol, furtuni și posibile inundații, subliniind impactul schimbărilor climatice.

„În timp ce amprenta noastră de carbon este mică, regiunea noastră suportă cea mai mare parte a schimbărilor”, a spus Holness.

Ciclonul tropical a trecut peste insulele Grenada, St. Vincent și Grenadinele. un rezident al insulei Unite spune bbc „Aproape întreaga insulă este fără adăpost”. Alți localnici au spus că există lipsuri de alimente, apă, truse de prim ajutor și electricitate.

— Ruxandra Iordache de la CNBC a contribuit la acest articol.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *