July 4, 2024

Sondajele la ieșire arată o victorie zdrobitoare pentru Labour

Sondajele la ieșire din sondaj publicate după sondajele electorale au arătat că Laburiştii erau așteptați să câștige o victorie zdrobitoare, în timp ce conservatorii în exercițiu se confruntau cu o înfrângere zdrobitoare.

Sondajul, realizat de Ipsos UK pentru Sky News, BBC și ITV News, a arătat că laburiştii au câștigat 410 locuri din 650, conservatorii câștigând 131 de locuri. S-au făcut câștiguri semnificative, Lib Dems câștigând 61 de locuri și Nigel Farage câștigând 61 de locuri.

— Jenny Reed

Politicieni de renume vor să evite un „moment Portillo”

Fostul politician britanic Michael Portillo vorbește la conferința din 2000 a Partidului Conservator. ”, indicând o schimbare a sprijinului față de opoziție.

Jeff Overs |. BBC News & Current Affairs |

În timp ce sondajele prevăd o victorie majoră a laburistei, multe locuri sunt considerate prea apropiate – inclusiv cele Prim-ministrul britanic Rishi Sunak și secretarul de Finanțe Jeremy Hunt.

Potrivit statisticilor, se așteaptă ca aproximativ 120 din cele 650 de locuri să aibă o rată de câștig de mai puțin de 5 puncte procentuale. model de proiectie Din Financial Times.

Politicienii proeminenți vor căuta să evite ceea ce este cunoscut în limbajul politic britanic drept „moment Portillo”. Aceasta este o referire la fostul politician conservator Michael Portillo, care și-a pierdut locul în fața relativ necunoscutului oponent laburist Stephen Twigg la alegerile generale din 1997. Portillo, între timp, este un mare șef, un fost secretar al apărării și considerat un potențial viitor lider de partid.

Rezultatul șoc a fost văzut ca fiind emblematic pentru înclinațiile laburiste, care a câștigat o victorie zdrobitoare sub Tony Blair asupra actualului prim-ministru John Major.

— Jenny Reed

Rezultatele alegerilor generale din Marea Britanie din 2019

Sub fostul lider conservator Boris Johnson, partidul a câștigat o majoritate de 365 de locuri la ultimele alegeri generale din 2019, în timp ce laburiștii au câștigat 202 de locuri.

Prezența la vot a fost de 67,3%.

Până la dizolvarea Parlamentului, pe 30 mai a acestui an, pentru a începe campania electorală din 4 iulie, o serie de evoluții politice au împărțit numărul la 344 de parlamentari conservatori și 205 deputați laburişti.

— Jenny Reed

Marea Britanie alege un nou parlament pentru prima dată în aproape cinci ani

O femeie trece cu câinele ei pe lângă secția de votare Ross Park pe 4 iulie 2024 în Cardiff, Anglia.

Matthew Horwood |. Știri Getty Images |

Milioane de cetățeni britanici din Anglia, Țara Galilor, Scoția și Irlanda de Nord au votat joi pentru a-și alege reprezentanții locali în Camera Comunelor britanică.

În mod tipic britanic, vremea a fost schimbătoare și neobișnuit de răcoroasă în timpul primelor alegeri generale din iulie din Marea Britanie din 1945.

Marea Britanie alege 650 de membri ai Parlamentului, numiți parlamentari. Prin convenție de lungă durată, premierul este un deputat numit de monarh care se poate „bucura” de încrederea Camerei Comunelor – de fapt, el este liderul partidului cu cele mai multe locuri.

Liderul laburist Keir Starmer sosește la o secție de votare împreună cu soția sa Victoria Starmer pentru a-și exprima votul la alegerile generale din 2024.

Lionel |. Știri Getty Images |

În viitor, parlamentarii vor candida la alegeri într-una dintre cele 650 de circumscripții ale Marii Britanii. Într-un sistem cunoscut sub numele de first-past-the-post, alegătorii pot alege un singur candidat din listele locale, iar persoana cu cele mai multe voturi din fiecare circumscripție devine deputat.

Spre deosebire de alte sisteme de vot, nu există un al doilea tur și nici un clasament al candidaților de prima și a doua alegere, ceea ce înseamnă că este dificil pentru partidele mai mici să transforme voturile mai populare în locuri parlamentare.

Prim-ministrul britanic și liderul Partidului Conservator Rishi Sunak și soția sa Akshata Murty au sosit la casa lui Kirby Sigston din Northallerton, nordul Angliei. Votează la o secție de votare.

Olly Scarfe |. AFP |

Aproximativ 40.000 de secții de votare au fost deschise între orele 7:00 și 22:00 joi, unul dintre cele două partide principale – Munciștii sau Conservatorii – așteptându-i să îi înmâneze celuilalt câștigul cândva vineri dimineață.

— Jenny Reed

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *