July 4, 2024

Acest raport provine din CNBC Daily Open de astăzi, buletinul nostru informativ pentru piețele internaționale. CNBC Daily Open îi ține pe investitori la curent cu tot ce trebuie să știe, indiferent unde se află. Îți place ce vezi? Vă puteți abonaAici.

Comercianții lucrează pe platforma de tranzacționare a Bursei de Valori din New York în timpul tranzacționării anticipate, pe 31 ianuarie 2024, în orașul New York.

Michael M. Santiago |. Michael M. SantiagoGetty Images

Ce trebuie să știi astăzi

record record
acest
Indicele S&P 500 și high-tech Indicele Nasdaq Închis la un nivel record Întâlnirea a fost scurtată înainte de sărbătoarea Zilei Independenței din 4 iulie. stocuri tehnologice gigantice, Tesla și Nvidia, a preluat conducerea în sarcina. acest Dow Jones Industrial Average Puțin schimbat, zdrobit UnitedHealth. Randamentul obligațiunilor de trezorerie pe 10 ani Ministerul de Finante cădea jos După cum arată cele mai recente date economice, piața muncii se răcește. Prețurile petrolului din SUA Un pic mai susDatorită cererii crescute înaintea festivalurilor.

“Mai increzator”
Oficialii Rezervei Federale au remarcat, la întâlnirea din iunie, că, în timp ce inflația se îmbunătățește, nu a fost suficient pentru a reduce ratele dobânzilor, potrivit procesului-verbal de întâlnire publicat miercuri. „Participanții confirmă că sunt necesare date suplimentare de activare pentru a le furniza încredere mai mare Procesul verbal al ședinței a arătat că inflația continuă să se îndrepte spre 2%.

Creșterea ocupării forței de muncă încetinește
Creșterea ocupării forței de muncă în sectorul privat a încetinit în iunieCompaniile au adăugat 150.000 de locuri de muncă, comparativ cu 157.000 în luna mai, potrivit ADP. Aceasta a fost mai mică decât se aștepta, cea mai slabă creștere din ianuarie și ar putea semnala o răcire a pieței muncii. „Creșterea ocupării forței de muncă este solidă, dar nu la scară largă”, a spus elNella Richardson, economist șef la ADP. „Dacă angajările în industria de agrement și ospitalitate nu revin, luna iunie va fi o lună pesimistă.” Raportul ADP precede datele mai ample de vineri ale Departamentului de Muncă, care se așteaptă să arate 200.000 de noi locuri de muncă.

pilula otravitoare
Southwest Airlines Prin planurile de drepturi ale acționarilor „pilulă otravitoare”. Răspuns investitorilor activiști Acțiunile Elliott Management Corporation și promovează schimbările de conducere. Dacă orice investitor achiziționează 12,5% sau mai mult din companie, planul este declanșat, permițând altor acționari să achiziționeze acțiuni cu discount, diluând efectiv pachetul de acțiuni al activistului. Elliott, care deține în prezent aproximativ 11% din Southwest, a criticat performanța companiei aeriene în comparație cu rivalii și a împins să-l înlăture pe CEO Bob Jordan și pe președintele Gary Kelly Kelly).

Topix din Japonia atinge un nou maxim
Topix din Japonia a atins un record, depășind 2.886,50 puncte pentru prima dată din decembrie 1989, în timp ce piața de valori axată pe export Index Nikkei 225 în creștere cu 0,77%. acest Indicele ponderat Taiwan Indicele a atins, de asemenea, un nou maxim, depășind cele 23.406,1 puncte stabilite pe 20 iunie. Industria de precizie Hon Hai — cunoscut la nivel internațional ca Foxconn — a crescut cu 4,4%, în timp ce British Semiconductor în creștere cu 2,6%. coreeană Cospiaustralian Indicele S&P/ASX 200din Hong Kong Hang Seng Index Toate au crescut, în timp ce indicele CSI 300 din China continentală a scăzut cu 0,2%.

(PRO) Acțiuni de urmărit
Pe măsură ce britanicii merg la vot, analiștii de la RBC Capital Markets observă asemănări între tendințele actuale ale pieței și alegerile generale din 1997 din Marea Britanie, ultima dată când conservatorii au trecut la laburismul. Piața ar putea înregistra câștiguri semnificative după alegeri, după cum urmează Unele industrii și stocuri care pot beneficia.

linia de jos

„Povestea AI a Tesla ar putea valora mai mult de 1 trilion de dolari, ceea ce o face cea mai subevaluată companie de AI din punctul nostru de vedere”, a scris analistul Wedbush Dan Ives. Prețul țintă pentru 12 luni a crescut la 300 USD.

Nu toți analiștii sunt de acord. Analistul RBC Capital Markets, Tom Narayan, și-a redus prețul țintă pentru Tesla de la Elon Musk la 227 de dolari, în scădere față de prețul de închidere de miercuri de 247,56 dolari 9%, evaluând producătorul de mașini electrice la 785 de miliarde de dolari. În ultimele trei zile de tranzacționare, Tesla O creștere de peste 24%.

„Mă îndoiesc că mulți dintre investitorii care susțin acest lucru au făcut un calcul la fel de riguros ca și mine”, a spus Narayan pentru CNBC.

Narayan crede că livrările Tesla din al doilea trimestru sunt „peste analiză„Și a subliniat că adevărata oportunitate constă în conducerea autonomă. El a subliniat importanța zilei de 8 august, când Musk va demonstra robotaxis-ul Tesla, deși a avertizat că rentabilitatea financiară a robotaxis este încă departe.

În ciuda incertitudinii legate de creșterea pe termen scurt, Narayan vede viitorul Tesla: „Îmi place”, a spus el. Narayan consideră lansarea versiunii 12 Full Self-Driving (FSD) o „renovare” și subliniază schimbarea lui Musk în strategia companiei către conducerea autonomă. El vede Tesla ca având avantajul de a avea cea mai mare flotă și o autonomie extinsă de conducere autonomă, în ciuda concurenței din partea rivalilor. Intelde ochi în mișcare, Motoare generaleși scrisoarea lui Waymo.

„Întreaga piață valorează trilioane de dolari. Spun doar că vor primi 400 de miliarde de dolari de pe această piață care schimbă jocul”, a spus Narayan.

La fel ca Tesla și Nvidia Alimentarea S&P și Nasdaq un nou recordacest Ultimele procese-verbale ale Rezervei Federalea reiterat că sunt necesare mai multe dovezi pentru a concluziona că inflația este în retragere.

Jim Paulsen, autorul buletinului informativ Paulsen Perspectives, a spus că călătoria S&P 500 către un nivel record a fost „îngust,” doar câteva acțiuni au crescut, deoarece Fed a crescut ratele dobânzilor, ceea ce este rar în timpul unei piețe urcare.

„[Piața taur]a ratat o mulțime de alți factori care ar putea proveni din relaxarea Fed, dintre care cei mai importanți sunt cu siguranță randamentele mai mici ale obligațiunilor și ratele mai mici ale dobânzilor”, Paulson a spus pentru „Squawk Box” de la CNBC Miercuri. „Dacă Fed ajunge să declare victoria asupra inflației, ceea ce cred că o va face, și reducem dobânzile, atunci cred că vom vedea mai multe stimulente pe bursă, ceea ce ar putea semnala începutul unei noi piețe urcare pe care noi” nu am văzut niciodată.

— Jeff Cox, Brian Evans, Yun Li, Alex Harring, Hakyung Kim, Spencer Kimball, Leslie Jospehs, Rohan Goswami, Jesse Pound, Lim Hui Jie și Dylan Butts de la CNBC au contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *