July 5, 2024

Lipsa de muncitori în industria semiconductoarelor

Industria semiconductoarelor recrutează lucrători pe o piață a forței de muncă strânsă, pe măsură ce concurența pentru talente se intensifică, iar finanțarea din Chip and Science Act, menită să stimuleze producția internă, continuă să fie dispersată.

De asemenea, proiectează o lipsă de forță de muncă de până la 1 milion de oameni în economia generală a SUA până în 2030, deoarece inteligența artificială generativă adaugă putere industriilor solicitate.

Se estimează că până în 2030, industria de cipuri din SUA se așteaptă să se confrunte cu o penurie de 67.000 de tehnicieni, informaticieni și ingineri, iar economia totală a SUA va avea o lipsă de 1,4 milioane de astfel de lucrători. Un studiu din 2023 De la Asociația Industriei Semiconductorilor.

Un alt studiu Deloitte a constatat că deficitul de talent în semiconductori este probabil să devină mai severă din cauza mediului economic global și a problemelor continue ale lanțului de aprovizionare.

Un sortator de napolitane la uzina de producție Founder Semiconductor din Malta, New York, pe 18 iunie 2024.

Cindy Schultz |. Bloomberg |

GlobalFoundriesacest Al treilea producător de cipuri din lume, lansează o plasă largă pentru a recruta talente. Compania a căutat candidați seniori, precum și cei din propriul program de reintrare a forței de muncă și inițiativa Women in Construction.

Compania produce cipuri pentru produse de zi cu zi, de la electronice la telefoane mobile la mașini, pe lângă componente pentru spațiu și apărare. Printre clienții majori se numără Motoare generale și Lockheed Martin.

În 2021, compania a lansat primul program de ucenicie înregistrat din industrie, care este cu normă întreagă, cu beneficii și le cere ucenicilor să nu plătească taxe de formare. Poate fi finalizat în doi ani sau mai puțin și necesită doar diplomă de liceu sau echivalent și interes într-un domeniu mecanic. Compania a declarat că aproximativ 50 de ucenici au finalizat programul până acum. Acesta recrutează absolvenți de diplome asociate tehnice de la colegiile comunitare din zonă și veterani în program.

GlobalFoundries Chief People Officer, Pradheepa Raman, a declarat pentru CNBC că compania lucrează pentru a ocupa sute de posturi simultan la nivel global și angajează mii de angajați în fiecare an, un ritm pe care se așteaptă să continue. Raman a spus că menținerea forței de muncă de aceeași dimensiune „nu este o opțiune” pentru industrie pe măsură ce cererea crește. Nevoile variază de la personal tehnic la manageri de produs și roluri corporative.

„De aceea suntem foarte, foarte agresivi în dezvoltarea forței de muncă”, a spus Raman, „Dacă nu obțineți talent tradițional, (soluția este) talentul de formare încrucișată, identificarea unor grupuri alternative de talente, oameni care fac lucruri în diferite moduri. zone, arătându-le Acesta este un set foarte binevenit de oportunități care există în industria semiconductoarelor, care este abordarea noastră.

Pe 18 iunie 2024, fabrica de semiconductori a GlobalFoundries din Malta, New York.

Cindy Schultz |. Bloomberg |

Lucrătorii au, de asemenea, loc de avansare, iar formarea și păstrarea lucrătorilor existenți este cheia în acest mediu competitiv. Morgan Woods, în vârstă de 28 de ani, a început să lucreze ca tehnician în 2021 la fabrica GlobalFoundries din Malta, New York. și să asigure conformitatea. Woods a spus că conformitatea va fi esențială pe măsură ce compania se va extinde în automobile în parteneriat cu General Motors.

„Pe măsură ce cererea de microcipuri crește, cu siguranță vom avea nevoie de forță de muncă suplimentară pentru a sprijini lansarea continuă a microcipurilor și pentru a ne atinge obiectivele zilnice”, a spus Woods.

Woods a profitat de un beneficiu lansat de GlobalFoundries în mai, care permite angajaților eligibili din SUA și noilor angajați să primească o scutire de impozit pe viață pentru un total de 28.500 USD în datorii studențești. Include împrumuturi eligibile pentru toate tipurile de diplome și programe de certificate pe bază de credite oferite de universitățile și colegiile din SUA. Compania a spus că numărul solicitanților a depășit până acum 200, depășind așteptările.

„Prin participarea la acest program, voi fi într-o poziție financiară mai bună în următorii câțiva ani pentru a cumpăra o casă și voi lua în considerare extinderea familiei mele și a avea copii”, a spus Woods.

Pe lângă faptul că ajută la crearea de roluri în inginerie și informatică, finanțarea din Wafer and Science Act va facilita, de asemenea, dezvoltarea unităților de producție ale GlobalFoundries din New York și Vermont. Februarie, companie Anunță planuri de a investi 1,5 miliarde de dolari CHIPS oferă finanțare pentru a extinde capacitățile de producție. Se așteaptă că finanțarea, împreună cu finanțarea locală și de stat, va contribui la crearea a aproximativ 1.500 de locuri de muncă în producție și 9.000 de locuri de muncă în construcții pe durata de viață a proiectelor planificate.

producție și construcții S-a confruntat recent cu propria penurie de muncitoriși își propune să atragă în domeniu angajați noi și mai tineri.

„Credem că provocările cu care ne confruntăm în recrutare pot fi rezolvate printr-o abordare ecosistemică a dezvoltării forței de muncă și pot face din organizația noastră unul dintre cele mai bune locuri de muncă prin beneficiile pe care le oferim”, a spus Raman.

Nu ratați aceste informații de la CNBC PRO

Cum a apărut GlobalFoundries ca a treia cea mai mare turnătorie de așchii din lume

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *