July 5, 2024

O defalcare a raportului privind locurile de muncă din iunie a arătat că creșterea a devenit din ce în ce mai neuniformă, pe măsură ce piața muncii dă semne de atenuare.

Datele privind salariile non-agricole din SUA O creștere de 206.000 de persoane Potrivit Departamentului Muncii, iunie, dar locuri de muncă Creștere limitată. Asistența medicală și asistența socială au adăugat 82.400 de posturi, în timp ce guvernul a adăugat 70.000 de posturi. Ocuparea forței de muncă a scăzut în mai multe categorii, inclusiv în producție.

Îngrijirea sănătății și asistența socială au fost componente cheie ale redresării pieței muncii de la pandemie. Serviciile mobile de sănătate au adăugat 22.000 de locuri de muncă în iunie, în timp ce numărul de locuri de muncă din spitale au crescut cu 21.700.

Între timp, 17.200 dintre noile oportunități de angajare guvernamentale au venit din sectorul educației. Guvernele de stat și locale au sporit, de asemenea, oportunitățile de angajare în afara educației.

Serviciile profesionale și de afaceri au reprezentat o verigă slabă, cu 17.000 de reduceri de locuri de muncă. Jeffrey Roach, economist-șef la LPL Financial, a remarcat că șomajul în rândul lucrătorilor cu o diplomă de licență sau peste a crescut.

„Creșterea ratei șomajului, mai ales în rândul celor cu cel puțin licență, indică o răcire modestă a pieței muncii. Până acum nu am văzut semne de apocalipsă pe piața muncii, dar când piața muncii este în scădere, investitorii. ar trebui să rămână vigilenți.

Un potențial punct luminos în raport a fost industria construcțiilor, care a adăugat 27.000 de locuri de muncă. Aceasta este o creștere față de creșterea medie de anul trecut de 20.000, potrivit Departamentului Muncii.

Nu ratați aceste informații de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *