July 5, 2024

Patchareeporn Sakoolchai moment |. Getty Images

Vara este anotimpul călătoriilor rutiere.

Un record de 70,9 milioane de americani călătoria așteptată Potrivit AAA, conducerea este permisă numai în timpul săptămânii de vacanță a patra iulie.

Pentru unii proprietari de mașini, închirierea unei mașini pentru o călătorie rutieră poate fi mai rentabilă decât utilizarea propriului vehicul, spun experții.

„Va depinde foarte mult de o serie de factori”, a spus Greg Brannon, director de cercetare în domeniul ingineriei auto AAA.

acei factori include Toyota spune consumul de carburant al vehiculului tău actual, cât de departe vei conduce, cât timp vei conduce, dacă îl închiriezi sau îl deții, cât de mare este vehiculul tău și multe altele.

Iată câteva considerente cheie.

specificatiile auto

Brian Moody, editor executiv al site-ului web de cumpărături auto Autotrader, a spus că capacitatea vehiculului este o problemă atunci când alegeți dacă să închiriați.

Cel mai simplu mod de a spune este „Am o mașină cu cinci pasageri și călătoresc cu opt persoane”, a spus Moody.

De asemenea, șoferii pot dori să compare specificațiile, cum ar fi necesitatea unui vehicul cu tracțiune pe două roți față de un vehicul cu tracțiune integrală și spațiu de depozitare pentru bagaje și unelte.

costuri de operare

CEO-ul Kayak Steve Hafner despre tendințele călătoriilor de vară

Costul combustibilului, cum ar fi benzina sau încărcarea, este o considerație financiară pentru chiriași și proprietarii de mașini.

Poate închiriați un vehicul mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și economisiți bani. De exemplu, închirierea unei mașini care obține 40 de mile pe galon vă poate reduce costurile cu combustibilul la jumătate, comparativ cu mașina pe care o dețineți în prezent, care obține 20 de mile pe galon, toate celelalte fiind egale.

„Dacă ai o mașină mai veche care nu consumă combustibil, ar putea avea sens să închiriezi ceva”, a spus Moody.

costurile de închiriere

chiria medie Costă 42 USD pe zi Potrivit site-ului de călătorie Hopper, până în al doilea trimestru al anului 2024, majoritatea călătorilor vor căuta închiriere de patru zile.

Tarifele zilnice pot fi mai mari sau mai mici, în funcție de factori precum compania de închiriere, tipul mașinii și locația de preluare și predare.

Allianz Travel, citând datele MarketWatch, a spus că asigurarea de închiriere a mașinii poate costa cu 30 până la 61 USD mai mult decât tariful zilnic, în funcție de tipul de poliță.

Mai multe de la Personal Finance:
Inflația este vina lui Biden sau a lui Trump?
Escrocherii romantice i-au costat consumatorilor 1,14 miliarde de dolari în 2023
Întrebările FAFSA îi obligă pe studenți să facă alegeri dificile

Este posibil ca chiriașii care doresc asigurare auto să nu fie nevoie să achiziționeze acoperire suplimentară prin intermediul companiei de închiriere.

Proprietarii pot avea deja acoperire completă de închiriere prin polița lor de asigurare auto, a spus Brannon, sau ar putea avea acoperire parțială prin beneficiile cardului de credit.

„Sună-ți agentul de asigurări și verifică-ți acoperirea”, a spus el. „Puteți economisi mulți bani dacă nu vă asigurați dublu vehicul dacă nu aveți nevoie.”

Amortizarea leasingului și plafonul kilometrajului

Alistair Berg |. Viziune digitală |

În plus, proprietarii de vehicule închiriate ar trebui să cântărească factori precum limitele de kilometraj înainte de a face o călătorie lungă. De exemplu, un contract de închiriere tipic impune sancțiuni financiare Potrivit Kelley Blue Book, șoferii care își conduc vehiculele mai mult de 12.000 de mile pe an.

KBB a spus că costul depășirii acestui plafon este de obicei în jur de 20 până la 30 de cenți pe milă. (La 30 de cenți, șoferii vor plăti 300 USD pentru fiecare 1.000 de mile în care depășesc limita de kilometraj.)

Există și costuri de amortizare de luat în considerare.

Amortizarea face ca o mașină să își piardă valoarea în timp. Brannon a spus că este cunoscut faptul că mașinile pierd aproximativ 10 până la 15 la sută din valoarea lor odată ce sunt conduse mult.

De ce plățile pentru mașini sunt atât de mari acum

Amortizarea este „cea mai mare cheltuială pentru deținerea unui vehicul”, a spus Brannon. De aceea este important pentru călătoriile rutiere, a spus el.

„Cu cât un vehicul parcurge mai multe kilometri, cu atât se depreciază mai mult”, a spus Brannon.

Allianz spune că fiecare milă are un impact asupra motoarelor, anvelopelor și a altor piese în mișcare.

Amortizarea afectează toate mașinile în mod diferit. Potrivit Toyota, mașina medie se depreciază cu aproximativ 20 de cenți pe milă.

Pentru călătoriile rutiere mai scurte (de exemplu, 1.000 până la 1.500 de mile într-un an), amortizarea poate să nu fie o problemă la fel de mare în raport cu prețul de leasing, a spus Moody de la Autotrader.

Deprecierea are sens de obicei doar pentru persoanele care intenționează să vândă sau să schimbe vehiculul în viitor.

starea vehiculului

Reparațiile neprevăzute pot fi costisitoare: Comanda medie de reparații pe drum este „cu mult peste 500 de dolari”, fără a include costurile de remorcare, a spus Brannon, citând date AAA.

Moody’s spune că mașinile de închiriat sunt mai puțin probabil să se defecteze, deoarece sunt de obicei modele mai noi. El a explicat că vârsta medie a unei mașini second hand pe șosea este de aproximativ 12 ani.

Moody’s spune că, în timp ce problemele mecanice pot cauza neplăceri în călătoriile rutiere, chiriașii nu vor fi responsabili din punct de vedere financiar (presupunând că nu sunt de vină).

Brannon subliniază câteva întrebări pe care șoferii ar trebui să le pună: Este mașina mea bine întreținută? Ai de gând să fii mult timp pe drum? Cauciucurile sunt in stare buna? Sună mecanic? Cati ani? Ce tehnologie de siguranță are mașina?

Nu ratați aceste informații de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *