July 5, 2024

Sigla Samsung este afișată în sala sa de expoziții în timpul Mobile World Congress din Barcelona, ​​​​Spania, pe 28 februarie 2024.

Fotografii Noor |. Fotografii Noor |

Gigantul tehnologic sud-coreean Samsung Electronics a declarat că acțiunile sale au crescut la cel mai înalt nivel din ianuarie 2021 Profitul din al doilea trimestru se așteaptă să fie mai bun decât se așteptaDatorită cererii explozive de inteligență artificială.

Acțiunea a crescut cu 2,24% vineri dimineață, tranzacționându-se până la 86.500 woni (62,73 USD), potrivit datelor LSEG. Acțiunile Samsung s-au închis joi la 84.600 de câștiguri.

Samsung a emis vineri recomandări, spunând că profitul operațional pentru trimestrul aprilie-iunie este de așteptat să fie de aproximativ 10,4 trilioane de woni (7,54 miliarde de dolari), o creștere de aproximativ 1,452%. 670 de miliarde de câștiguri în urmă cu un an. Profitul operațional este de așteptat să depășească prognoza LSEG de 8,51 trilioane de woni.

Compania a mai spus că se așteaptă ca veniturile din al doilea trimestru să fie cuprinse între 73 de trilioane și 75 de trilioane de woni. În comparație cu 60,01 trilioane câștigate în urmă cu un an. Acest lucru este în conformitate cu estimarea analiștilor LSEG de 73,7 trilioane de woni.

Afacerile revin pentru cel mai mare producător de cipuri de stocare din lume Optimismul inteligenței artificiale crește prețurile cipurilor de memorie anul trecut. Gigantul de electronice sud-coreean a înregistrat pierderi record în 2023, pe măsură ce industria scădea din cauza scăderii cererii de cipuri de memorie și electronice în urma pandemiei de coronavirus.

Cipurile sale de memorie sunt utilizate pe scară largă în diverse dispozitive de consum, cum ar fi smartphone-uri și computere.

Analiştii subliniază motivele care au stat la baza surprizei profitului Samsung Electronics

a spus Samsung în aprilieSe așteaptă ca al doilea trimestru să fie determinat în principal de cererea de inteligență artificială generativă, în timp ce cererea de operațiuni rămâne stabilă.

Gigantul tehnologic sud-coreean Dezvoltați viguros inteligența artificială generativă Smartphone-ul său Galaxy S24 Ultra are capacitatea de a folosi inteligența artificială pentru a edita fotografii și a căuta articole online.

“Anunțul câștigurilor Samsung a fost o surpriză, dar principala creștere a câștigurilor a venit din prețurile ridicate ale memoriei. Așa că este ironic că Samsung rămâne în urmă în producția HBM (memorie cu lățime de bandă mare). Prin urmare, furnizarea (calificarea) către Nvidia a fost amânată”, directorul executiv. Ofițerul SK Kim Daiwa, directorul piețelor de capital, a declarat vineri programului „Street Signs Asia” al CNBC.

Cipurile HBM sunt cipuri de stocare avansate care sunt esențiale pentru chipset-urile AI. Acest lucru a beneficiat în mare măsură companii precum Samsung Electronics și SK Hynix, cei mai mari doi producători de cipuri de memorie din lume.

Reuters a raportat în mai că Samsung nu este încă eligibil pentru utilizare În procesoarele AI ale Nvidia, la fel ca Nvidia Se spuneLuați în considerare Samsung ca un potențial furnizor de cipuri HBM. Samsung a respins raportula spus că testarea aprovizionării HBM cu mai mulți parteneri este „pe drumul cel bun”.

„În ciuda întârzierii, surpriza veniturilor companiei a fost determinată de prețurile ridicate ale memoriei”, a spus Kim.

„Așadar, chiar dacă sunt întârziați în HBM (produse de memorie de ultimă generație), se bucură de avantajele de a fi pe locul 1 în ceea ce privește capacitatea și cota de piață, așa că pot profita de asta prin ASP (prețul mediu de vânzare) mai mare. ) pentru a maximiza profiturile.

Samsung va publica rezultatele detaliate pentru al doilea trimestru în cursul acestei luni.

– Lim Hui Jie de la CNBC a contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *