July 5, 2024

Solicitanții de locuri de muncă participă la JobNewsUSA.com South Florida Job Fair pe 26 iunie 2024 la Amerant Bank Arena din Sunrise, Florida.

Joe Reddell |. Getty Images

Datele publicate vineri au arătat că ratele șomajului au crescut în rândul femeilor albe, negre și hispanice în iunie, în conformitate cu tendința generală. de către Departamentul Muncii.

Rata șomajului în rândul femeilor adulte albe a crescut la 3,1% în iunie, de la 3,0% în luna precedentă. Ratele șomajului pentru femeile de culoare și hispanice au crescut, de asemenea, de la 5,2% la 5,7% și, respectiv, de la 4,1% la 4,5%.

Această tendință ascendentă este în concordanță cu rata generală a șomajului, a crescut ușor la 4,1% Aceasta a scăzut de la 4,0% în luna precedentă.

Pe de altă parte, șomajul masculin a scăzut în toate cele trei grupuri rasiale. Ponderea bărbaților albi a scăzut de la 3,4% la 3,2%, iar pentru bărbații hispanici a scăzut de la 4,7% la 4,2%. Rata șomajului pentru bărbații de culoare a scăzut, de asemenea, de la 6,4% la 6,1%, deși această categorie are în continuare cea mai mare rată a șomajului din orice grup demografic.

„Am văzut că femeile obțin multe în această pandemie, în această redresare – au experimentat o mulțime de maxime demne de remarcat. Au atins niveluri record în ceea ce privește ocuparea forței de muncă pe piața muncii. Dar am făcut-o din punct de vedere economic. Elise Gould, economist senior la Institutul pentru Studii Politice, a declarat că numărul femeilor a scăzut în iunie, în timp ce numărul bărbaților a crescut.

Gould a remarcat, totuși, că este curios faptul că creșterea șomajului feminin de luna trecută a corespuns cu un aflux de locuri de muncă în domeniul sănătății și asistenței sociale, domenii care nu sunt considerate în mod tradițional dominate de bărbați.

Rata generală a șomajului pentru lucrătorii albi s-a menținut constant la 3,5%. Numărul lucrătorilor hispanici a scăzut de la 5% la 4,9%, dar numărul afro-americanilor a crescut de la 6,1% la 6,3% și al asiaticilor americani de la 3,1% la 4,1%. Ratele șomajului pentru lucrătorii asiatici în funcție de gen sunt neclare.

Luna trecută, rata de participare a forței de muncă (procentul populației angajate sau în căutarea activă de muncă) a crescut la 62,6% de la 62,5% în mai.

În rândul lucrătorilor albi, ponderea s-a stabilizat, în timp ce printre americanii de culoare a scăzut de la 62,9% la 62,7%. În comparație, ratele de participare la forța de muncă pentru lucrătorii asiatici și hispanici au crescut de la 65,3% la 65,9% și, respectiv, de la 67,3% la 67,5%.

— Gabriel Cortes de la CNBC a contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *