July 5, 2024

Rachel Reeves, cancelarul din umbră al muncii.

Dan Kitwood |. Știri Getty Images |

Noul prim-ministru Keir Starmer a numit-o vineri pe Rachel Reeves drept prima femeie ministru al Finanțelor din Marea Britanie și pe Angela Rayner ca adjunct al ei și a început să construiască o echipă care să-l ajute să își îndeplinească promisiunea de a reconstrui țara.

Reeves, în vârstă de 45 de ani, o fostă economistă a Băncii Angliei, și-a petrecut mult timp lucrând în opoziție pentru a remedia relațiile tensionate cu comunitatea de afaceri sub fostul lider laburist de stânga Jeremy Corbyn și pentru a educa alegătorii în care se poate avea încredere banii lor.

Starmer l-a numit pe David Lamy noul ministru de externe al Marii Britanii, pe John Healey ca secretar al apărării și pe Yvette Cooper ca ministru de interne, ministrul de interne responsabil cu supravegherea securității interne și a poliției.

Lamy și Healy și-au preluat mandatul în timpul a două conflicte globale și au promis sprijin continuu pentru Ucraina în conflictul cu Rusia și au cerut încetarea focului în luptele din Gaza.

Starmer le-a promis alegătorilor că va aduce schimbări și va oferi stabilitate politică după 14 ani de guvernare conservatoare.

Numirile în echipa sa cea mai înaltă sunt așteptate pe scară largă, miniștrii numiți să țină briefing-uri de politică în timpul perioadei de opoziție.

Rayner va servi și ca secretar pentru modernizare, locuințe și comunități.

Wes Streeting a fost numit secretar pentru sănătate pentru a supraveghea Serviciul Național de Sănătate (NHS) al Marii Britanii, una dintre cele mai mari probleme ale alegătorilor înaintea alegerilor generale.

Fostul lider laburist Ed Miliband a fost numit secretar pentru clima și energie, Shabana Mahmoud a fost numit ministru al justiției, iar Bridget Philipson va deveni secretar pentru educație.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *