July 7, 2024

Președintele Joe Biden vorbește cu susținătorii în timpul unui miting de campanie la Sherman High School pe 5 iulie 2024, în Madison, Wisconsin.

Scott Olson |. Getty Images

Președintele Joe Biden Nu atenuează anxietatea democraților cu privire la candidatura lor la realegere în 2024 Donald Trump În perioada foarte așteptată știri abc Interviul de vineri seara, primul său la televizor de la pierdere dezbate Performanță în iunie.

Sâmbătă, reprezentantul Camerei Angie Craig, deputat în Minnesota, i-a cerut oficial lui Biden să se retragă din cursa prezidențială.

„Nu este o decizie pe care am luat-o cu ușurință, dar miza este prea mare pentru a permite lui Donald Trump să fie reales președinte”, a spus Craig într-un comunicat. afirmație sâmbătă dimineață. „De aceea, fac un apel respectuos pe președintele Biden să demisioneze din funcția de candidat democrat și să fie reales președinte pentru a permite unei noi generații de lideri să se apropie.”

Craig este acum al cincilea democrat al Camerei care i-a cerut lui Biden să se retragă. reprezinta. Mike QuigleyDemocrații din Illinois și-au lansat propria declarație în cadrul unei conferințe Interviu MSNBC Vineri, chiar înainte de interviul complet de 22 de minute difuzat pe ABC News.

Ei se alătură unui număr tot mai mare de parlamentari, donatori și strategi democrați care și-au pierdut încrederea în capacitatea lui Biden de a organiza cu succes o campanie împotriva lui Trump. Reprezentantul Democrat din Texas Lloyd Doggett. Raul Grijalva, democrat din Arizona. și democratul din Massachusetts Seth Moulton au cerut public, de asemenea, ca Biden să demisioneze.

„Președintele este mândru de palmaresul său”, a spus David AxelrodEl a fost consilier principal al fostului președinte Barack Obama după difuzarea interviului ABC News. „Dar el este periculos de deconectat de preocupările legate de (abilitatea) lui de a merge mai departe și de locul său în această campanie”.

La începutul acestei săptămâni, fostul președinte al Camerei Democrate Nancy Pelosi Deputatul democrat Jim Clyburn, cel mai apropiat aliat al lui Biden, a confirmat public îngrijorările cu privire la aptitudinea lui Biden pentru realege. De exemplu, Pelosi a spus că este „legitim” să se întrebe dacă performanța dezbaterii lui Biden a fost doar un incident unic sau reprezentativă pentru o situație pe termen mai lung.

Atât Pelosi, cât și Clyburn au remarcat că susțin în continuare oferta președintelui pentru un al doilea mandat.

Jeffries se întâlnește duminică

Miercuri, Biden O serie de apeluri telefonice și întâlniri, inclusiv întâlniri cu Pelosi, Clyburn și guvernatorii democrați, au fost organizate pentru a încerca să-și liniștească susținătorii îngrijorați.

În timp ce lista democraților care își exprimă îndoielile cu privire la Biden crește, o mare parte din panică are loc în culise.

Mai mulți parlamentari democrați și personalul lor au vorbit în mod anonim cu NBC News vineri seara și sâmbătă dimineața și chiar și după ce au vorbit cu ABC News, și-au dublat îngrijorările cu privire la Biden.

Liderul minorității din House, Hakeem Jeffries (D-N.Y.) lucrează pentru a organiza o întâlnire virtuală a membrilor seniori ai comitetului democrat duminică, unde Biden ar putea fi un subiect de discuție, știri nbc se spunea raportul.

De cealaltă parte a Capitol Hill, senatorul democrat din Virginia, Mark Warner, ar încerca să convoace o întâlnire a senatorilor democrați săptămâna viitoare pentru a discuta preocupările lui Biden privind realegerea și posibilul lor impact asupra următoarelor alegeri. Reportajele NBC News.

Pierderea sprijinului donatorului

în același timp, Categorii de donatori a tras un semnal de alarmă pe Biden.

„Trebuie să trecem dincolo de gerontocrație!!” Michael NovogratzUn miliardar de criptomonede și donator democrat a postat știrea pe rețelele de socializare sâmbătă dimineață. “Trebuie să măturăm echipa care a fost la conducere în ultimii 30 de ani și să dăm domnia altcuiva!! E timpul.”

Novogratz a susținut anterior campania concurentului democrat Rep. Dean Phillips, D-Minn., dar mai târziu a renunțat la cursă.

Dar Novogratz face parte dintr-un val de donatori democrați care își pierd sprijinul pentru Biden. Unii, precum moștenitoarea Disney, Abigail Disney, au interzis viitoarele donații către partidul până când președintele se retrage din cursă. CNBC a raportat anterior.

O serie de sondaje de opinie includ pe cele de la The New York Times/Siena College și Wall Street Journal Biden a aflat după ce a pierdut dezbaterea din 27 iunie că a pierdut în fața lui Trump. Făcu o pauză spontană la jumătatea răspunsului, părând să-și concentreze gândurile.

„A fost un eveniment teribil”, a spus Biden într-un interviu acordat vineri, George Stephanopoulos, de la ABC News. „Nu a existat niciun indiciu de nimic grav. Eram epuizat. Nu am ascultat în ceea ce privește pregătirea , asta a fost o noapte proastă.

Președintele a adăugat ferm că nu are de gând să renunțe la cursa din 2024.

„Dacă Domnul Atotputernic ar coborî și ar spune: „Joe, ieși din cursă”, m-aș retrage din cursă”, a spus Biden, „Dar Domnul Atotputernic nu se va coborî”.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *