July 7, 2024

Pe 5 iulie 2024, Londra, Anglia, prim-ministrul britanic Keir Starmer a ținut un discurs în fața nr. 10 Downing Street, după ce au fost anunțate rezultatele alegerilor.

Claudia Greco |

Noul prim-ministru britanic Keir Starmer a declarat sâmbătă că va renunța la un plan controversat de a transporta mii de solicitanți de azil din Marea Britanie în Rwanda, primul său anunț politic important de la victoria sa electorală.

Guvernul conservator anterior a anunțat pentru prima dată planuri în 2022 de a trimite migranții care sosesc în Marea Britanie fără permisiune în țara din Africa de Est, spunând că va elimina solicitanții de azil care sosesc în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici.

Dar din cauza anilor de provocări legale, nimeni nu a fost trimis în Rwanda în cadrul programului.

Starmer a declarat, la prima sa conferință de presă în calitate de prim-ministru, că politica din Rwanda va fi abandonată, deoarece doar aproximativ 1% dintre solicitanții de azil vor fi deportați și nu va servi ca un factor de descurajare.

“Planul Rwandei a fost mort și îngropat chiar înainte de a începe. Nu a servit niciodată ca un factor de descurajare”, a spus Starmer. „Nu voi continua să joc trucuri care nu servesc ca un factor de descurajare”.

Starmer a câștigat vineri una dintre cele mai mari majorități parlamentare din istoria modernă a Marii Britanii, făcându-l cel mai puternic lider britanic de la fostul prim-ministru Tony Blair, dar se confruntă cu o serie de provocări, inclusiv îmbunătățirea serviciilor publice aflate în dificultate și revitalizarea economiei lente.

Starmer a răspuns la aproximativ o duzină de întrebări la o conferință de presă din Downing Street și a fost întrebat în repetate rânduri cum și când va începe să își respecte promisiunile de a rezolva problemele țării, dar a dezvăluit puțin despre planurile sale.

Întrebat dacă este dispus să ia decizii dure și să majoreze taxele dacă este necesar, Starmer a spus că guvernul său va identifica problemele și va lua măsuri în domenii precum combaterea supraîncărcării sistemului penitenciar și reducerea timpilor lungi de așteptare pentru serviciile de sănătate administrate de stat.

Muncii din Regatul Unit ar putea anunța reforma fiscală „mai devreme decât se aștepta”: Teneo

“Va trebui să luăm decizii dificile și să le luăm devreme și o vom face. O vom face cu onestitate crudă”, a spus el. „Dar nu este ca și cum ar fi un precursor al unei decizii fiscale despre care nu am vorbit până acum”.

Starmer a spus că va înființa și va prezida diferite „comitete de livrare a misiunilor” pentru a se concentra pe așa-numitele misiuni sau domenii prioritare, cum ar fi serviciile de sănătate și creșterea economică.

problemele electorale

Întrebarea cum să împiedicăm solicitanții de azil să treacă granița din Franța este o temă a campaniei de șase săptămâni.

În timp ce susținătorii spun că va distruge modelul traficanților, criticii susțin că politica Rwandei este lipsită de etică și nu va funcționa niciodată.

În noiembrie anul trecut, Curtea Supremă a Marii Britanii a declarat politica ilegală, declarând că Rwanda nu poate fi considerată o țară terță sigură, ceea ce a determinat miniștrii să semneze un nou tratat cu țara din Africa de Est și să adopte o nouă legislație pentru a răsturna politica.

Deputatul laburist Ashworth spune că Keir Starmer este gata să schimbe țara

Legalitatea mișcării a fost contestată în instanță de organizații de caritate și sindicate.

Guvernul britanic a dat sute de milioane de lire sterline guvernului din Rwanda pentru a-și înființa cazare și pentru a angaja ofițeri suplimentari care să se ocupe de solicitanții de azil, dar banii nu pot fi recuperați.

Starmer a spus că guvernul său va înființa un Comandament de Securitate a Frontierei pentru a reuni personalul din poliție, agențiile interne de informații și procurori pentru a lucra cu agențiile internaționale pentru a opri contrabanda de persoane.

Sonya Sceats, directorul executiv al Freedom from Torture, una dintre numeroasele organizații și organizații caritabile care lucrează pentru a opri planul pentru Rwanda, a salutat sâmbătă anunțul lui Starmer.

Ea a spus: „Îl felicităm pe Keir Starmer pentru că a luat măsuri imediate pentru a închide această schemă rușinoasă care făcea politică cu viețile oamenilor care au fost torturați și persecutați”.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *