July 8, 2024

29 aprilie 2024, Paramount Studios, Los Angeles.

Eric Thayer |. Getty Images

Mai multă consolidare, mai multe probleme – aceasta este cea mai recentă teamă care afectează industria teatrului.

După un proces de negocieri de o lună, Paramount Da cu Skydance Se ajunge la un acord de fuziune. În timp ce uniunea propusă a fost prezentată de cei implicați ca o potrivire perfectă, operatorii de cinematograf de la Hollywood au preocupările lor.

Cu alte cuvinte, consolidarea continuă a industriei va exacerba dificultățile de producție, rezultând o distribuție redusă a filmelor în ultimii ani.

Președintele și CEO-ul Michael O’Leary a declarat: „Reducerea producției de film rezultată în urma fuziunii nu numai că va dăuna consumatorilor și va duce la pierderi de venituri, dar va avea, de asemenea, un impact negativ asupra lucrătorilor din fiecare sector al acestei mari industrii – creativ, distribuție și expoziție.

Paramount și Skydance sunt de multă vreme parteneri de producție, cofinanțând și distribuind francize de filme precum „Mission: Impossible”, „Star Wars”, „Terminator” și „Transformers”.

Fondatorul Skydance, David Ellison, a anunțat luni, în timpul unui apel către investitori, că Paramount și Skydance au coprodus 30 de lungmetraje. El a spus că acordul va „unifica drepturile cheie pentru câteva dintre cele mai emblematice francize ale Paramount” și „ne va permite să extindem managementul francizei”.

Cu toate acestea, fiecare companie are alți parteneri de producție și nu este clar cum va afecta fuziunea producția viitoare.

„Industria în ansamblu va urmări îndeaproape pentru a vedea cum se dezvoltă planurile de distribuție ale Skydance și Paramount în următorii câțiva ani”, a spus Shawn Robbins, fondatorul și proprietarul Box Office Theory. „Cred că este corect să spun că există un optimism prudent Aceasta este diferită de situația în care un alt studio major intervine pentru a achiziționa Paramount, care este mai probabil să canibalizeze producția de conținut teatral.

Temerile de fuziuni le urmează pe cele ale unor organizații precum NATO. disney În 2019, existau 20th Century Fox și 20th Century Fox. Din 2021, studioul combinat a lansat doar aproximativ o duzină de filme pe an.

Mai mult, până în 2024, cele două studiouri au lansat doar trei jocuri.

„Fobia de consolidare este rezultatul faptului că proprietarii de cinematografe se tem de impactul mai puține filme de pe piață asupra rezultatelor lor”, a spus Paul Dergarabedian, analist media senior la Comscore fredonarea industriei. Dezvoltarea și asigurarea unui impuls este cheia succesului cinematografului.”

Arată acum

Industria teatrului în ansamblu se confruntă cu un aflux încetinit de filme. Opririle induse de pandemie au paralizat grav producția, iar o grevă dublă ulterioară la Hollywood a perturbat și producția de noi filme. În timp ce analiștii de box-office se așteaptă la o creștere a numărului de filme în 2025 și 2026, există încă incertitudinea dacă producția va reveni la nivelurile de dinainte de pandemie.

„Cu toate acestea, în ciuda faptului că este o afacere bazată pe vânzări, este mai mult despre calitatea lansărilor și atractia lor pentru public decât cantitatea pură”, a spus Dergarabedian. „Dacă există mai puține filme care urmăresc același box office, asta nu este neapărat un lucru rău. Dacă există mai puține filme, dar veniturile medii pe film sunt mai mari decât pe o piață a filmelor mai aglomerată, atunci aceasta este o piață mai slabă și mai medie și, în cele din urmă, mai mult. afaceri durabile. Susținerea afacerilor pe termen lung.

Un punct culminant imediat este fuziunea dintre Paramount și Skydance, care va aduce împreună Skydance Animation și Nickelodeon. Fostul CEO al NBCUniversal Jeff Shell, care va deveni următorul președinte al Paramount după încheierea tranzacției, le-a spus investitorilor luni: „Vom deveni imediat un lider în animație”.

„Animația este foarte importantă din perspectivă teatrală, iar parteneriatul Paramount cu Nickelodeon este foarte puternic”, a spus el într-un apel către investitori.

Filmele de animație au fost puternice la box office în această vară. „Inside Out 2” de la Disney și Pixar Box office global de 1,2 miliarde de dolari În ultima lună, a fost a cincea cea mai mare performanță de box office vreodată pentru un film animat. Veniturile sale interne de box office au fost de 533,8 milioane de dolari, al treilea cel mai mare dintre filmele de animație.

„Despicable Me 4” de la Universal Pictures și Illumination a debutat pe plan intern timp de cinci zile în weekendul de vacanță din 4 iulie, încasând 122 de milioane de dolari la box office.

„Paramount recunoaște poziția unică a cinematografelor în comunitățile din întreaga țară și din întreaga lume, care va servi drept catalizator pentru alegeri mai mari de filme pentru cinefilii de astăzi și pentru noile generații de cinefili care vor veni”, a spus O’Leary de la Nato. „Așteptăm cu nerăbdare să auzim mai multe despre această propunere și să colaborăm cu toate părțile interesate pentru a atinge obiectivul cheie de a aduce mai multe filme pe marele ecran”.

Dezvăluit: Comcast este compania-mamă a NBCUniversal și CNBC.

— Lillian Rizzo de la CNBC a contribuit la acest raport.

Nu ratați aceste informații de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *