July 8, 2024

O cutie de bere Carlsberg Pilsner și un pahar de băutură din mere Britvic Plc sunt aranjate vineri, 21 iunie 2024, la Londra, Anglia.

Holly Adams |

Londra — Producător de băuturi răcoritoare britanic Cele două companii au declarat luni că au convenit asupra unei oferte de preluare de 3,28 miliarde de lire sterline (4,2 miliarde de dolari) de la Carlsberg.

Acordul a fost de acord să ofere lui Britvic o ofertă de 1.290 pence pe acțiune și să ofere acționarilor un mic dividend de 1.315 pence pe acțiune.

Brittwich June a respins o ofertă în numerar de 1.250 de pence pe acțiune de la Carlsberg pentru achiziționarea producătorului britanic de băuturi răcoritoare. Compania a spus la acea vreme că propunerea „subevaluează în mod semnificativ Britvic și perspectivele sale actuale și viitoare”. Oferta anterioară a lui Carlsberg de 1.200 de pence pe acțiune Britvic făcută pe 6 iunie a fost de asemenea respinsă.

Președintele non-executiv Britvic, Ian Durant, a declarat că acordul propus „va crea un grup internațional mai mare, bine poziționat pentru a captura oportunități de creștere în mai multe industrii a băuturilor Carlsberg semnează un acord cu PepsiCo El a spus că aceasta oferă „o platformă puternică pentru succesul continuu al grupului combinat”.

CEO-ul Carlsberg, Jacob Aarup-Andersen, a declarat în aceeași declarație că acordul va combina „portofoliul de băuturi răcoritoare de înaltă calitate al lui Britvic cu portofoliul puternic de bere și capabilitățile de lansare pe piață ale Carlsberg. Combinația creează o propunere îmbunătățită în Marea Britanie și Vest”. piețele europene.

Pepsi Aceasta este cheia înțelegerii, deoarece Britvic este responsabil pentru îmbutelierea și distribuirea mărcii Pepsi în Marea Britanie și Irlanda. Carlsberg și PepsiCo au convenit la începutul acestui an să renunțe la „clauzele de schimbare a controlului” din contractele lor de îmbuteliere.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *