July 9, 2024

Comercianții lucrează pe platforma de tranzacționare a Bursei de Valori din New York (NYSE) la 1 decembrie 2023 în New York City, Statele Unite.

Brendan McDermid |

Acest raport provine din CNBC Daily Open de astăzi, buletinul nostru informativ pentru piețele internaționale. CNBC Daily Open îi ține pe investitori la curent cu tot ce trebuie să știe, indiferent unde se află. Îți place ce vezi? Vă puteți abonaAici.

Ce trebuie să știi astăzi

Piața atinge un record
acest
Indicele S&P 500 și Indicele Nasdaq Sesiunea s-a încheiat la un nivel record, deoarece investitorii așteptau date despre inflație pentru a evalua calea politicii monetare a SUA. măr Continuă o serie de victorii, doborând recordul pentru a cincea oară la rând Nvidia Am văzut și câștigurile. Dar asta Dow Jones Industrial Average O ușoară scădere. Randamentul obligațiunilor de trezorerie pe 10 ani Ministerul de Finante Nu s-au schimbat multe, dar Prețurile petrolului din SUA cădea jos Când furtuna tropicală Beryl a ajuns pe uscat.

Lupta cu proxy Elliott amenință
Investitorul activist Elliott Management Luptă cu proxy amenințătoare și Southwest AirlinesCu excepția cazului în care consiliul de administrație este de acord să negocieze schimbări de conducere.Elliott încearcă să-l înlăture pe directorul executiv Bob Jordan și pe președintele executiv Gary Kelly, invocând performanțe slabe și probleme culturale. Investitorii susțin acțiuni recente întreprinse de consiliul de administrație, inclusiv luare pilula otravitoare și Extindeți consiliul de administrație, este un „exercițiu de șanț”. Deși este deschis colaborării, Elliott intenționează să ofere acționarilor un cuvânt de spus în schimbările de conducere, dacă consiliul nu răspunde.

Epidemia de IA a lui Corning
CorningAcțiunile companiei au crescut cu 12% luni, cel mai mare câștig din martie 2020, după ce Creșteți prognoza pentru al doilea trimestru. Corning a atribuit creșterea creșterii cererii pentru produsele sale de conectivitate optică care sprijină rețelele de inteligență artificială generativă. CEO-ul Corning, Wendell Weeks, a declarat pentru CNBC: „Am inventat noi fibre optice, noi cabluri, noi conectori și noi soluții optice integrate personalizate care pot reduce semnificativ costurile de instalare și timpul general, spațiul și amprenta de carbon.cutie de țipete”.

Vânzarea Bitcoin german
Guvernul german are Bitcoin aruncat în valoare de sute de milioane de dolari, ceea ce duce la recenta scădere a prețului criptomonedei. Poliția din Saxonia, estul Germaniei, a confiscat aproape 50.000 de Bitcoin la mijlocul lunii ianuarie, în valoare de aproximativ 2,2 miliarde de dolari la momentul confiscării. În ciuda faptului că a vândut Bitcoin în valoare de 379 de milioane de dolari în ultimele săptămâni, Biroul Federal de Poliție Criminală din Germania deține încă aproximativ 32.488 de Bitcoin. Bitcoin — în valoare de aproximativ 1,9 miliarde de dolari la prețurile de astăzi.

Acord de pledoarie Boeing
companie boeing avea Acceptați să pledeze vinovat pentru fraudă penală Legat de accidente fatale 737 Max. Acordul de pledoarie, care așteaptă aprobarea instanței, ar eticheta Boeing drept infractor, dar îi va permite să evite un proces. Compania va plăti probabil o amendă de 243,6 milioane de dolari și va avea operațiunile monitorizate de un monitor independent de conformitate timp de trei ani. Condamnarea ar putea afecta capacitatea Boeing de a vinde produse guvernului SUA, deși ar putea solicita scutiri.

(PRO) Riscul lui Beryl
Furtuna tropicală Beryl a ajuns în Texas, sporind îngrijorările cu privire la viitorul sezon de uragane și determinând analiștii de pe Wall Street să acorde o atenție deosebită Stocuri de asigurări cu cel mai mare potențial Daune viitoare de furtună.

linia de jos

la fel de Indicele S&P 500 John Stolzfus, strateg șef de investiții la Oppenheimer, continuă să crească, atingând cel de-al 35-lea record istoric în acest an. Ridicați ținta S&P 500 la 5.900–Al doilea cel mai înalt nivel de pe Wall Street. Cu toate acestea, se dezvoltă un sentiment de precauție. Comerciantul Goldman Sachs Scott Rubner a participat alertă de corecție a pieței. El crede că piața, inclusiv el însuși, este prea optimistă.

Rubner nu este singur în preocupările sale. Investitorii pun la îndoială din ce în ce mai mult investițiile mari în inteligența artificială. Roger McNamee, directorul general al Elevation Partners, a avertizat că investitorii ar putea dori să găsească „loc de aterizare sigur„Deoarece utilizarea finală a inteligenței artificiale ar putea să nu justifice investiția.

„Cred că Microsoft investește aproximativ 10 miliarde de dolari pe lună în centre de date, iar industria în ansamblu investește aproximativ 15 miliarde de dolari. Am avea nevoie de ceva mai aproape de 600 de milioane de dolari pentru a justifica suma de bani investită”, a spus Nami .

„Facem presupuneri cu privire la ceea ce poate face această tehnologie, dar nu am demonstrat-o încă și o aplicăm în locuri în care s-ar putea să nu funcționeze. Dacă este adevărat, frenezia se va termina și cel mai mare stoc. Acțiunile indicelui S&P 500 vor fi grav afectate.

Ed Yardeni, președintele Yardeni Research, descrie piața drept „topirea cu încetinitorul” investitoriYardeni a spus că pare încrezător că Fed va scădea rapid ratele dobânzilor dacă economia va încetini semnificativ sau va intra într-o recesiune.

Direcția pieței ar putea deveni mai clară în această săptămână, președintele Rezervei Federale, Jerome Powell, depunând mărturie în fața Congresului, marți și miercuri, și date importante despre inflație joi, care ar putea afecta așteptările privind rata dobânzii.

Fostul președinte al Fed din Dallas, Robert Kaplan, se așteaptă ca Fed să o facă Reducerea ratelor în septembrie.

„Dacă aș fi stat pe locul meu anterior, aș fi gata să scad ratele în septembrie”, a spus Kaplan luni la „Squawk Box” de la CNBC. „Nu fac nicio promisiune de acum până atunci, dar cred că o vor face reduce ratele în septembrie și apoi vor lua o întâlnire la un moment dat.”

— Jeff Cox, Brian Evans, Pia Singh, Scott Schnipper, Leslie Josephs, Katie Bartlett, Ryan Browne, Fred Imbert, Spencer Kimball și Rohan Goswami de la CNBC au contribuit la acest raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *