July 9, 2024

Philip Radwansky |. Imagini de Sopa |

Cantitatea de criptomonede furate de hackeri sa dublat în prima jumătate a anului 2024 față de acum un an Raport de la compania de cercetare blockchain TRM Labs spectacol.

Raportul a precizat că criptomonede în valoare de 1,38 miliarde de dolari au fost furate între 1 ianuarie și 24 iunie, mai mult decât dublu față de 657 de milioane de dolari furate în aceeași perioadă cu un an în urmă. Ca și anul trecut, o mână de atacuri mari au determinat creșterea criptomonedelor furate, primele cinci hack-uri reprezentând 70% din suma furată în prima jumătate a anului.

TRM Labs a spus că principalii vectori de atac în 2024 includ chei private și fraze de bază (secvențe de cuvinte aleatorii care stochează informațiile necesare pentru a accesa sau recupera portofelele cripto).

Bitcoin în valoare de peste 300 de milioane de dolari a fost furat de la schimbul de criptomonede japoneze în cel mai mare furt din acest an DMM Bitcoin.

Hackerii folosesc chei private furate sau otrăvirea adreselor – Un atacator trimite o cantitate mică de criptomonedă dintr-un portofel cu o adresă similară concepută pentru a imita adresa ta sau a destinatarului tău, cu scopul de a păcăli victima să trimită fonduri către portofelul greșit.

Adresele criptate sunt șiruri lungi, complexe, greu de reținut sau de tastat manual, fără a face greșeli.

TRM Labs a spus că nu au existat modificări fundamentale la securitatea ecosistemului cripto, ceea ce ar putea duce la o creștere a cantității furate. Raportul spunea că volumul de atac și vectorii de atac nu au fost semnificativ diferiți față de aceeași perioadă a anului trecut.

Compania a remarcat însă că prețul mediu mai ridicat al criptomonedelor din prima jumătate a anului ar fi putut duce la o valoare mai mare a criptomonedelor furate.

Bitcoin se prăbușește pe măsură ce Mt. Gox începe să ramburseze creditorii: CNBC Crypto World

Companiile de criptomonede sunt frecvent vizate de hackeri și atacuri cibernetice.

Bursa de criptomonede Mt. Gox a depus faliment în 2014, după o serie de hack-uri Până la 950.000 de bitcoini – în valoare de peste 54 de miliarde de dolari la prețurile actuale.

Noiembrie, Aproximativ 115 milioane de dolari furate De la HTX Exchange și Heco Chain, două platforme cripto asociate cu binecunoscutul antreprenor Justin Sun.

TRM Labs a spus că companiile de criptomonede pot combate hackerii și atacurile printr-o strategie de apărare pe mai multe straturi, inclusiv măsuri precum audituri regulate de securitate și criptare puternică.

Educarea angajaților și implementarea unei strategii cuprinzătoare de răspuns la incident pot ajuta, de asemenea, la protejarea companiilor, se arată în raport.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *