July 9, 2024

(Transmisia live este programată să înceapă la 10 a.m. ET. Dacă nu vedeți jucătorii de mai sus, vă rugăm să reîmprospătați pagina.)

Președintele Fed Jerome Powell El a vorbit marți în fața Comitetului bancar al Senatului, ca parte a discursului său semestrial adresat Congresului privind politica monetară.

În timp ce Fed rămâne în așteptare, comentariile lui Powell vor fi urmărite cu atenție pentru indicii cu privire la măsurile care vor fi luate pentru a începe relaxarea. La întâlnirea din iunie a Fed, factorii de decizie politică și-au exprimat îngrijorarea cu privire la progresul inflației și au spus că încă mai trebuie să vadă mai multe dovezi că inflația revine la ținta de 2%.

În discursurile recente, Powell a spus că el și colegii săi „vreau să fie mai încrezători că inflația continuă să scadă la 2% înainte de a începe să reducem sau să ușurăm politica”.

Powell își va continua mărturia în fața Comisiei pentru servicii financiare a Camerei, miercuri. Legea Humphrey Hawkins din 1978 impune apariția în instanță.

citeşte mai mult:
Powell spune că Fed face progrese în privința inflației, dar are nevoie de mai multă încredere înainte de a reduce ratele
Fed spune că nu va reduce ratele dobânzilor până când „încrederea nu va crește” și inflația nu va atinge ținta de 2%
Indicatorul cheie al Rezervei Federale a arătat că rata inflației în luna mai a crescut cu 2,6% față de aceeași perioadă a anului trecut, în conformitate cu așteptările

Abonați-vă la CNBC pe YouTube.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *