July 10, 2024

SeongJoon Cho/Bloomberg prin Getty Images

Fed poate începe rate mai mici ale dobânzii Înainte de sfârșitul anului. Acest lucru ar putea permite călătoriile viitoare în străinătate Mai scump Pentru călătorii din toată țara.

Acest lucru se datorează modului în care politica ratelor dobânzii afectează puterea dolarului american.

Iată ideea de bază: un mediu de creștere a ratei dobânzii în SUA în comparație cu alte țări este în general „pozitiv pentru dolari”, a spus Jonathan Peterson, economist principal de piață și expert valutar la Capital Economics.

Cu alte cuvinte, creșterea ratelor dobânzilor susține un dolar mai puternic față de valute străine. Americanii pot cumpăra mai multe lucruri cu bani de peste mări.

Dinamica opusă – scăderea ratelor dobânzilor – tinde să fie „negativă pentru dolar”, a spus Peterson. Un dolar mai slab înseamnă că americanii au mai puțină putere de cumpărare în străinătate.

Jan Hatzius, de la Goldman Sachs, spune că rata dobânzii Fed este „cel mai probabil” în septembrie

Au declarat oficialii Fed în iunie Se așteaptă reducerea ratei dobânzii O dată în 2024 și încă de patru ori în 2025.

„Așteptările noastre actuale sunt că dolarul va fi supus mai multor presiuni anul viitor”, a spus Peterson.

Cu toate acestea, aceasta nu este neapărat o concluzie anticipată. Unii experți financiari cred că puterea dolarului ar putea avea putere de rezistență.

„Există destul de multe titluri care cer moartea dolarului”, a declarat Richard Madigan, director de investiții la JPMorgan Private Bank. a scris Într-o notă recentă. „Încă cred că dolarul rămâne cu un ochi în țara orbilor.”

De ce este „reducerea” dolarul american în străinătate?

hrănit Începeți să ridicați Creșteți brusc ratele dobânzilor în martie 2022 pentru a reduce inflația ridicată în timpul pandemiei. Până în iulie 2023, banca centrală a majorat ratele dobânzilor la cel mai inalt nivel În 23 de ani.

În acest context, dolarul american s-a consolidat.

acest Indicele larg nominal al dolarului Este mai mare decât orice nivel pre-pandemic din cel puțin 2006, când banca centrală a început să urmărească astfel de date. Indicele măsoară aprecierea dolarului în raport cu monedele marilor parteneri comerciali ai țării, cum ar fi euro EUROdolari canadieni și yeni.

Mai multe de la Personal Finance:
Cum evaluează „turismul pasional” „The Eras Tour” al lui Taylor Swift
Inflația este vina lui Biden sau a lui Trump? Răspunsul nu este atât de simplu
De ce mai mulți americani se luptă în continuare chiar dacă inflația se răcește

De exemplu, în iulie 2022, USD ajunge la paritate față de euro pentru prima dată în 20 de ani, adică au un curs de schimb 1:1. (Euro a revenit ușor de atunci.)

La începutul lunii iulie, cursul de schimb al dolarului american a atins un nivel record Cel mai puternic nivel cursul de schimb față de yen în ultimii 38 de ani.

Un dolar puternic oferă „o reducere la tot ce cumpărați în străinătate”, a spus Peterson.

„Într-un fel, nu a fost niciodată mai ieftin să mergi în Japonia”, a adăugat el.

Cifrele din SUA au atins un record Am vizitat Japonia Aprilie, conform Administrației Naționale a Turismului din Asia. Benjamin Atwater, specialist în comunicare la agenția de turism InsideAsia Tours, atribuie acest lucru în parte stimulente financiare Datorită dolarului puternic.

De fapt, el personal a prelungit recent o călătorie de afaceri în Japonia cu o săptămână și jumătate în loc să călătorească în altă parte în Asia, în mare parte din cauza cursurilor de schimb favorabile.

Atwater, care locuiește în Denver și și-a dorit întotdeauna să călătorească în Japonia, a spus că totul, de la restaurante, hoteluri, suveniruri până la mașini de închiriat, este „o mare valoare”.

„Este întotdeauna descris ca fiind unul dintre cele mai scumpe locuri în care poți merge,[dar]pentru 12 dolari am primit unele dintre cele mai bune fripturi pe care le-am mâncat vreodată”, a spus el.

Cum afectează dobânzile dolarul

De fapt, dinamica care conduce fluctuațiile dolarului este mai complexă decât dacă Rezerva Federală va crește sau va reduce ratele dobânzilor.

Economiștii spun că diferența dintre ratele dobânzilor din SUA și cele din alte țări este semnificativă. Politica Fed nu există în vid: alte bănci centrale fac alegeri de rate în același timp.

Banca Centrală Europeană rate mai mici ale dobânzii De exemplu, iunie. În același timp, Fed menține ratele dobânzilor mai ridicate mai mult decât se așteptau mulți prognozori, ceea ce înseamnă că diferențele dintre ratele dobânzilor dintre SUA și Europa s-au extins, ajutând la susținerea dolarului.

„Fed este în așteptare, alte bănci centrale se pregătesc să ușureze politica monetară, iar Banca Japoniei (BoJ) pare să aibă probleme”, a scris Madigan de la JPMorgan.

Președintele Rezervei Federale, Powell, a ținut un discurs la audierea Comisiei pentru sectorul bancar, locuințe și afaceri urbane din Senat pe 9 iulie 2024.

Bonnie Cash |. Știri Getty Images |

„Dacă Japonia dorește ca yenul să fie stabil, ratele de politică monetară trebuie să crească”, a adăugat el. “Acest lucru nu pare să se întâmple prea curând. Având în vedere că BCE se așteaptă să reducă ratele înainte de Fed, mă aștept să prevaleze și slăbiciunea actuală a euro”.

Peterson a spus că acest lucru se întâmplă pe fundalul unei economii relativ puternice din SUA, care susține în general un dolar puternic. El a spus că la un nivel înalt, o economie puternică înseamnă de obicei o creștere economică și/sau inflație mai mare, ceea ce înseamnă că Fed are mai multe șanse să mențină ratele dobânzilor la niveluri relativ ridicate.

O economie puternică oferă, în general, un stimulent pentru străini să-și păstreze mai mulți bani în Statele Unite, a spus el.

De exemplu, atunci când ratele dobânzilor sunt mari, investitorii primesc de obicei profituri mai bune din numerar. Dacă un investitor din Europa sau Asia ar putea obține 1% sau 2% dintr-un cont bancar, un investitor din Statele Unite ar putea obține 1% sau 2% dintr-un cont bancar. Randament 5%Investitorul poate muta o parte din bani în Statele Unite, a spus Peterson.

Sau, în cazul în care perspectivele de creștere economică în Europa scad, investitorii ar putea dori să dețină mai multe acțiuni americane decât acțiuni europene, a spus el.

În acest caz, străinii achiziționează active financiare denominate în dolari SUA. Peterson a spus că își vor vinde propriile monede și vor cumpăra dolari americani, un proces care va împinge în cele din urmă puterea dolarului american mai sus.

El a spus că ratele de schimb „se reduc toate la fluxurile de capital”.

În timp ce această dinamică este prezentă și pe piețele emergente, fluctuațiile valutare pot fi mai volatile decât în ​​țările dezvoltate, din cauza unor factori precum șocurile politice și riscurile prețurilor mărfurilor, cum ar fi petrolul, a adăugat el.

Nu ratați aceste informații de la CNBC PRO

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *