July 10, 2024

Jonathan Ra |. Fotografii Noor |

Mosc a spus miercuri că startup-ul său de tehnologie a creierului conexiuni neuronale Speră să-și implanteze sistemul într-un al doilea pacient uman în „în următoarea săptămână sau cam așa ceva”. Directorii au mai spus că compania face schimbări pentru a încerca să le reducă Problemă hardware Își întâlnește primul participant.

Neuralink construiește o interfață creier-computer (BCI) concepută pentru a ajuta pacienții paralizați să controleze tehnologia, cum ar fi telefoanele mobile sau computerele, cu gândurile lor. Primul sistem al companiei, numit Telepatie, este centrat în jurul a 64 de „fire” introduse direct în creier. Potrivit Neuralink, firele sunt mai subțiri decât un păr uman și înregistrează semnale neuronale prin 1.024 de electrozi site-ul web.

BCI a fost studiat de academicieni de zeci de ani și de alte câteva companii, de ex. Sincroniza, Univers paralel și neuroștiința de precizie În prezent, își dezvoltă propriul sistem. Nicio companie BCI nu a primit încă aprobarea de la U.S. Food and Drug Administration pentru a-și comercializa dispozitivul.

într-o Trăi Musk a declarat, în timpul unei întâlniri cu directorii Neuralink de miercuri, că compania speră să-și implanteze dispozitivul în „cifrele mari” ale pacienților în acest an. Nu este clar când și unde vor avea loc aceste proceduri sau dacă FDA a autorizat Neuralink să le efectueze.

Purtătorii de cuvânt ai Neuralink și ai FDA nu au putut fi contactați imediat pentru comentarii.

În ianuarie, Neuralink a integrat BCI în programul său primul pacient umanNoland Arbaugh, 29 de ani, lucrează la Institutul Neurologic Barrow din Phoenix, Arizona. Neuralink a spus într-un articol Postare pe blog din aprilie Operația a decurs „foarte bine”.

Cu toate acestea, în săptămânile de după operație, Neuralink a spus că în implant au apărut niște linii retrage Din creierul lui Abo. Se pare că compania a luat în considerare îndepărtarea implantului, dar problema nu a reprezentat un risc imediat pentru siguranța lui Abbo. Wall Street Journal.

Directorii Musk și Neuralink au declarat în timpul unei transmisiuni în direct de miercuri că doar aproximativ 15% dintre canalele din implantul Abo funcționează. Chiar și așa, el încă folosește BCI pentru a viziona filme, a citi, a juca șah și alte jocuri video – uneori până la 70 de ore pe săptămână.

Pentru implanturile viitoare, compania spune că lucrează pentru a atenua recul și pentru a efectua măsurători cu mai multă atenție. Președintele Neuralink, DJ Seo, a spus că o abordare planificată este de a sculpta suprafața craniului pentru a minimiza golurile de sub implant. Neuralink intenționează, de asemenea, să introducă niște fire mai adânc în țesutul cerebral și să urmărească cât de multă mișcare are loc.

„Acum că știm că retracția este posibilă, vom face inserții la diferite adâncimi”, a spus dr. Matthew MacDougall, șeful de neurochirurgie la Neuralink.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *