July 10, 2024

Samsung a lansat Galaxy Z Fold6 la evenimentul Unpacked din Paris, Franța. Gigantul tehnologic spune că dispozitivul pliabil este mai subțire și mai ușor decât predecesorul său.

Arjun Kapoor CNBC

PARIS — Samsung și-a dezvăluit cele mai recente smartphone-uri pliabile miercuri — și sunt dotate cu funcții de inteligență artificială. Gigantul tehnologic din Coreea de Sud speră să recâștige o cotă din categoria de produse pe care a început-o, convingând utilizatorii să își modernizeze dispozitivele.

Compania a scos de pe cap Samsung Galaxy Z Fold6 și Z Flip6, care prezintă îmbunătățiri față de modelele anterioare și sunt îmbunătățite cu Galaxy AI, suita de funcții de inteligență artificială a companiei.

Începând de la 1.899,99 USD, Samsung Galaxy Z Fold6 este un dispozitiv pliabil care se deschide ca o carte. Smartphone-ul se deschide cu un afișaj de 7,6 inchi și un obiectiv cu triplu lentilă pe spate, care a devenit standard la telefoanele high-end. Samsung spune că acesta este cel mai subțire telefon pliabil al companiei de până acum, măsurând doar 12,1 mm când este pliat.

Samsung Galaxy Z Flip6 se deschide în mod similar cu un telefon tradițional flip, dar ecranul este flexibil. Prețurile telefonului încep de la 1.099,99 USD.

Ambele dispozitive vor fi disponibile începând cu 24 iulie, a declarat Samsung la evenimentul Galaxy Unpacked de la Paris.

Lansările au loc pe măsură ce Samsung se confruntă cu o concurență crescândă în segmentul pliabil și pe măsură ce consumatorii continuă să își păstreze dispozitivele pentru mai mult timp.

Paolo Pescatore, fondatorul PP Foresight, a declarat pentru CNBC prin e-mail: „Provocarea continuă rămâne cum să-i convingă pe utilizatori să facă upgrade și să facă îmbunătățiri progresive la modelele anterioare, în special la Fold; mai ales când toată lumea își strânge cureaua. .

Samsung oferă capabilități de inteligență artificială

Toți marii producători de smartphone-uri au Promovați capacitățile de inteligență artificială ale dispozitivelor sale în acest an Valorificați entuziasmul legat de tehnologie și încercați-o Oferiți utilizatorilor un motiv pentru a face upgrade la telefoane mai scumpe.

Una dintre tendințele mari pe care Samsung încearcă să le valorifice este că oamenii Este dispus să plătească mai mult pentru telefonul mobil.

În același timp, Samsung se confruntă și el Concurența pentru produsele pliabile este în creștere spațiu pentru telefonul inteligent, o categorie la care a fost pionier în 2019.fli

Unele dintre capacitățile cheie AI despre care Samsung a vorbit includ:

  • Caracteristici de traducere: Pe Z Fold6, Samsung a lansat modul „interpret”. Acest lucru permite oamenilor să plieze telefonul în jumătate, astfel încât să poată folosi atât ecranul din spate, cât și ecranul interior. Dacă două persoane vorbesc în limbi diferite, ecranul va traduce conversația în limba relevantă pentru persoana care vede ecranul.
  • traducere instantanee: Samsung a lansat la începutul acestui an o funcție care traduce instantaneu apelurile telefonice în propria aplicație mobilă. Acum, funcția a fost extinsă la aplicații terțe, cum ar fi WhatsApp.
  • raspuns sugerat: Z Flip6 va sugera răspunsuri pe baza stilului în care utilizatorul își scrie mesajul, fără a-i solicita utilizatorului să deschidă dispozitivul și să tasteze un răspuns.

Dar abia în ianuarie Samsung a lansat seria sa emblematică S24, debutând cu capabilitățile de inteligență artificială. Analiştii se întreabă dacă telefoanele sunt suficient de atractive pentru a atrage oamenii să cheltuiască bani pentru a face upgrade.

Samsung Galaxy Z Flip6 se deschide mai degrabă ca un telefon flip tradițional, dar ecranul poate fi îndoit. Când este închis, ecranul capacului frontal poate afișa aplicații.

Arjun Kapoor CNBC

„Suntem încă în stadiile incipiente ale dispozitivelor pliabile, deoarece acestea nu sunt căutate sau obligatorii de către consumatori este de netăgăduit, dar tot mai mulți concurenți și-au lansat propriile dispozitive pliabile următorul câmp de luptă, deoarece toți încearcă să atragă utilizatorii către dispozitive premium de ultimă generație”, a spus Pescatore.

Cel mai puternic concurent al Samsung, mărcare a lansat luna trecută un joc masiv de inteligență artificială Informații Applesuita sa de capabilități de inteligență artificială, crește concurența pe piață.

„Consumatorii sunt mai pricepuți și își vor lua timp atunci când fac următoarea achiziție de smartphone. Știu că, de obicei, Apple lansează un nou smartphone în septembrie și sunt bucuroși să aștepte și să vadă ce lansează alții între timp. Toți ochii sunt ațintiți asupra noului iPhone 16. furnizate de Apple Intelligence”, a spus Pescatore.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *