July 11, 2024

Oscar Yellow |. Getty Images

Mii de americani ale căror economii au fost înghețate în conturile fintech în ultimele două luni ar putea răsufla ușurați.

băncilor participante confuzie Cauzat de prăbușirea intermediarilor de tehnologie financiară sinapsa S-au făcut progrese în consolidarea informațiilor de cont ale clienților cu probleme, ceea ce ar putea elibera fonduri în câteva săptămâni, potrivit unei persoane familiarizate cu problema.

personal Bănci de dezvoltare și trusturi Lineage Bank, în special, a făcut progrese după ce a angajat un fost inginer Synapse la sfârșitul lunii trecute pentru a debloca datele de la intermediarul fintech eșuat, a spus persoana, vorbind sub rezerva anonimatului.

După ce mass-media și parlamentarii au sensibilizat cu privire la dezastru, autoritățile de reglementare, inclusiv Rezerva Federală și Federal Deposit Insurance Corporation, au făcut presiuni asupra băncilor să elibereze fonduri.

Din mai, peste 100.000 de clienți ai aplicațiilor fintech, cum ar fi Jotaconturile lui Juno și Copper au fost blocate.

„Încurajăm cu tărie Evolve să depună toate eforturile pentru a ajuta economisii să-și acceseze fondurile”, a spus președintele Fed. Jerome Powell a declarat marți Comitetului Bancar al Senatului.

Jucătorii cheie implicați în negocieri sunt dintr-o dată optimiști, inclusiv președintele și fondatorul Evolve Scott LenoirMișcarea vine după săptămâni de aparent blocaj în instanțele de faliment din California. Administratorii de faliment spun că o păstrare proastă a evidențelor și lipsa fondurilor pentru a plăti pentru analizele criminalistice fac dificil să se stabilească cine datorează ce anume. Jelena McWilliams explica.

Incidentul dezvăluie modul în care băncile mai mici care se ocupă de bancare ca serviciu nu au reușit să gestioneze în mod corespunzător partenerii nereglementați precum Synapse, care a fost fondată în 2014 de un antreprenor pentru prima dată pe nume Synapse. Sankt Pathak. Evolve și o serie de colegi au fost mustrat de autoritățile de reglementare bancară pentru deficiențele proiectelor lor.

Lipsesc fonduri ale clienților

Evolve Bank a planificat inițial să elibereze 46 de milioane de dolari din conturile de procesare a plăților pentru a oferi unele plăți clienților fintech, potrivit unor persoane familiare cu problema.

Planul s-a schimbat în ultimele zile când a devenit clar că ar putea fi efectuată o reconciliere aproape cuprinzătoare a conturilor clienților, a spus această persoană.

Dar nu este clar modul în care cele patru bănci majore implicate – Evolve, Lineage, AMG National Trust și Bank of America – și ce a mai rămas din Synapse vor răspunde posibilelor deficiențe care ar putea împiedica rambursările.

în funcție de 96 de milioane de dolari McWilliams a spus că lipsesc sumele datorate clienților.

Administratorii Synapse nu au răspuns solicitărilor de comentarii. Nici reprezentanții AMG și Bank of America nu au făcut acest lucru. FDIC a refuzat să comenteze acest articol.

Miercuri, Evolve a răspuns la o întrebare din partea unuia dintre autoritățile sale de reglementare, FINRAa încercat să precizeze că, deși deține niște fonduri pentru procesarea plăților, depozitele din aplicația Yotta au fost migrate de la Evolve în rețeaua bancară la sfârșitul lunii octombrie 2023.

„Credem că rămâne o confuzie cu privire la cine deține și controlează fondurile clienților”, a declarat Evolve pentru FINRA, conform documentelor obținute de CNBC.

Banca a inclus un e-mail de la CEO-ul Yotta, Adam Moelis, către Lenoir pe 27 octombrie 2023, în care Moelis a confirmat că fondurile au părăsit Evolve la acea dată.

„Synapse și Evolve spun lucruri contradictorii chiar acum”, a spus Morris săptămâna aceasta, ca răspuns la întrebările de la CNBC. „Nu știm cine spune adevărul”.

About The Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *